שאלה

רן1000

New member
שאלה

אני חדש בתחום ויכול להיות שהשאלה לחלקכם תראה קצת מוזרה אז אני מתנצל מראש. איזה לחץ אוויר ממלאים באופניים (בתחנת דלק) ? מדובר באופני ז"ק מסוג TREK 3700. רן

Oded Raanan

New member
עניין של צמיג ומשקל רוכב

זה לא קשור לאופניים, אלא לצמיג שהרכבת עליהם ולמשקל שלך (ונלך על אחיזה ממוצעת בכוונה תחילה): ראשית - על דופן כל צמיג רשום הלחצים האופטימליים עבורו. בצמיגי XC (שזה כנראה מה שיש לך) הלחצים נעים בד"כ בין 40 ל-65 PSI, שזה גם יחידת מדידת הלחץ שיש לך בתחנות דלק. שנית - לחץ בצמיגים גם מושפע ממשקל הרוכב - ככל שהוא כבד יותר, הצמיגים זקוקים ליותר אוויר כדי להחזיק את המשקל שלו. בשורה התחתונה - בהנחה שאתה רוכב עם פנימיות ובעל משקל ממוצע, 40 PSI אמור לעשות עבורך את העבודה, אבל גם קצת פחות זה סה"כ בסדר (גם קצת יותר, אבל לא כדאי). עם זאת, תשתדל לא לרדת נמוך מזה, כי בסוף תחטוף סנייק-בייק (פנצ'ר שקורה בלחצים נמוכים, כשהפנימית נצבטת בין שני אבנים).

yaron419

New member
מישהו הגיע פעם ללחץ של 60PSI?

שאני הגעתי ל-40, כבר הרגשתי שצמיג מתפוצץ... המשקל שלי נחשב כבד ואני מעוניין להגיע ללחץ של 60PSI אבל אני פוחד שהצמיג יתפוצץ... האם אני יכול להיות שקט? מדובר בפנימית סטנדרטית עם צמיג ברוחב 2.1

Oded Raanan

New member
פוחד בצדק

בשטח, אחרי קפיצה טובה / נחיתה על אבן / משהו בסגנון, יש סיכוי בכלל לא רע שבלחצים גבוהים הפנימית אכן תתפוצץ לך. מניסיון (בירידה האמיתית הראשונה לשטח), זה פיצוץ מרשים מאוד, אבל גם מבאס למדי. יש שיקול נוסף וחשוב לא פחות - בלחצים כאלו הצמיג נורא מתוח ולא גמיש, אין לו לאן להתכווץ והאחיזה שלו הופכת לכמעט לא קיימת. אתה יכול פשוט לבדוק בעצמך: מלא אוויר ל-55 PSI ונסה לרכוב קצת על מדרכות, לקחת פניות ואולי קצת להשתכשך בשטח מדורדר. אח"כ תוריד ל-40 ונסה שוב. אחרי שתרגיש את ההבדלים באחיזה, תבין מדוע לא צריך לרכוב בכאלו לחצים גבוהים. 40 PSI יעשו לך את העבודה, אם אתה ממש כבד תעבוד על 45, אבל לדעתי, אין לך מה לחפש מעל זה.

למעלה