שאלה..

כלנית 2

New member
שאלה..

אני משתדלת לצעוד מידי יום במשך שעה (הליכה מהירה) ולעסוק בפעילות גופנית לפחות אחת לשבוע. שאלתי מדוע לאחר הפעילויות הנ"ל אני נעשת רעבה? ובכך מחזירה את הקלוריות שהושלו מימני במהלך הפעילות אני מתאמצת כל כך לרזות אך לא מצליחה... וכשאנני עושה שום פעילות אני לא כל כך רעבה. אז מה נכון לעשות כדי לרזות?

שאקל

New member
ככה זה גוף האדם

שרפת קלוריות? ירדת קצת במסת השומן? הוצאת אנרגיה? גופך בזמן פעילות איבד נוזלים רבים? הפעלת את כל השרירים בגוף? הבטן התרוקנה? עכשיו צריך להחזיר לגוף נוזלים. ליצב את הנשימה ולהרגע. אוכל זו הדרך. כדי לרזות את כן צריכה לאכול כמה ארוחות מסודרות ביום אבל לשרוף יותר קלוריות ביום מאשר כמות הקלוריות הנכנסות לגוף כדי להגיע למאזן שלילי. אני לא ממליץ לך להתחיל להכנס למספרים וחישובים. תעשי לעצמך רשימה של דברים שאת אוכלת. נסי לוותר בכמויות של מאכלים משמינים מדי ובמקומם לאכול יותר מאכלים בריאים. תנסי לעשות יותר אירובי כמה פעמים בשבוע ולגוון את ההליכה שלך כדי להפעיל יותר קבוצות שרירים. הכי חשוב זה לא להרעיב חס וחלילה ולהקשיב לגוף. אם את מרגישה תחושת רעב אמיתית את צריכה לאכול. את אמורה להרגיש את זה בבטן.

רון ו

New member
אין ברירה צריך להיות טיפה רעב

א. את צודקת ב 100 אחוז ביום של פעילות מאומצת יש יותר תאבון. ב. רופא משפחה שלנו התוודה שהוא כבר 10 שנים רעב אבל יותר בריא. כלומר הוא היה מסוגל לאכול כפול ממה שהוא אוכל בכיף ג. בכל ארוחה צריך להפסיק לאכול כאשר עדיין רעבים, השובע תמיד בא באחור של רבע שעה לפחות. ד. הרעב הוא משהו מאוד לא מוגדר ומדויק בדיוק כמו להגדיר שובע אז אם נגדיר רעב מאוד על סף חולשה כ 0 ושבע מפוצץ בתור 10 המצב האופטימלי זה 4 כלומר יותר רעב משבע ה. והצד המעודד הוא שניתן להתרגל לזה ולהרגיש יותר טוב אז אל תיבהלי אם את טיפה רעבה ותשמרי על פרופורציה, זה הכי חשוב רון

כלנית 2

New member
תודה על התגובה ...אבל ...../images/Emo141.gif

כשאני חוזרת מהפעילות לאחר המקלחת.. עם התאפק ולא אוכל מרגישה רעד בכל גופי האם זה טבעי? או שצריכה לעשות בדיקות מעמיקות בנושא?? אני משתדלת לאכול ירקות ויוגורט כשאני לא יכולה יותר אך התאווה שלי היא למתוק שוקולד וכו´ אז איפה הדייאטה???

אלי ו.

New member
אחרי האימון צריך לאכול!!

תכנני את הארוחות שלך כך שאחרי האימון תהיה ארוחה (רצוי אפילו העיקרית!) הארוחה הזו מאוד חשובה להתאוששות רצוי שיהיו בה פחממות וחלבונים. ארוחה כמה שיותר קרוב לאימון תעזור למלא מחדש את מלאי הגליקוגן ביעילות. זה נשמע כאילו הגוף שלך מספר דברים שלא ידעת.

מה שאת מתארת נורמלי לגמרי

השאלה היא כמה זמן את כבר מתאמנת ככה? החשק לשוקולד נובע מצורך של הגוף לקבל אנרגיה זמינה ו-מהר!!! אני מניחה שאחרי מס´ שבועות בודדים, הגוף שלך ילמד להתמודד עם המאמץ שמושקע ואז תצטרכי אנרגיה זמינה דחוף, באופן נמוך יותר. בנוסף, את כנראה מאוד רעבה אחרי האימון כי את לא אוכלת נכון לפני. חשוב מאוד לאכול לפני האימון, שעתיים-שלוש לפחות.. הרבה פחממות, רצוי מורכבות, כדי שבאמת תהיה להגוף שלך אנרגיה רבה לביצוע הפעילות. בנוגע לפרדוקס שאת מתארת, אל תחששי, הגוף שלנו הוא מכונה הרבה יותר חכמה ממה שנדמה לנו וגם אם את חושבת שברגע שאת אוכלת לא עשית כלום את בעצם טועה. עם עצם ביצוע הפעילות הגופנית את מעלה את קצב חילוף החומרים שלך ולכן את צורכת יותר אנרגיה. בהנחה שאת אוכלת אותו הדבר, את כבר נמצאת בחסר קלורי, דבר שמוביל להרזיה. הגברת קצב חילוף החומרים עובדת לטובתך גם בשעות שבהן את ישנה, ולכן אל תאגה..
בנוגע לרעב.. אף פעם אל תהיי רעבה. זה לא בריא, הגוף נכנס למגננה ובמקום לאבד אנרגיה הוא אוגר אותה בכוח. מנגנון השובע בגוף שלנו, בשונה ממה שנכתב כאן מודיע לנו על הפסקת הצורך באכילה תוך 15-20 דק´ מרגע תחילת הארוחה ולכן, אכלי ברוגע, לעסי כמו בן אדם, שתי מים והקשיבי לגוף. בכל מקום, אל תהיי רעבה ואל תזניחי את הארוחה אחיר הפעילות הגופנית. זה חשוב ביותר.

ronen222

New member
חס וחליללה אסור אבל ממש אסור

ואסור להישאר רעב אבל מעידך גיסא צריך לדעת איך ומה לאכול

leahle

New member
רון ../images/Emo92.gif

תוכל לבסס את מה שאמרת או להביא מקור לזה, לגבי "סולם הרעב" (לא לגבי הסולם עצמו אלא הרעיון שהבאת) שצריך להיות יותר רעב משבע, ועוד בהפרש של 4-10? תודה!

כלנית 2

New member
מודה לכולכם על התגובות....../images/Emo24.gif

ומשהו יכול להסביר לי.. ממה נובעת התאווה לשוקולד????.. בזמן האחרון הולכת וגוברת ואולי בעצם זו בעיית ההשמנה שלי... אך ניגמלים..???

קראי את התגובה שלי

אם הצורך בשוקולד באמת כל כך גדול ומיידי תנסי לעבור לחטיפי גרנולה. אותה מתיקות (לטעמי אפילו יותר) אבל הרבה יותר בריא.

כלנית 2

New member
עינת....את יכולה......./images/Emo141.gif

לרשום לי את השם של המוצר (יש המון מוצרים של גרנולה) אבל ספציפית לתחליף שהיתכווונת.? תודה לך...

לא התכוונתי לסוג מסויים

בכל סופר יש כמה וכמה סוגים של חטיפי גרנולה. בכל פעם תקני סוג אחר ותחליטי מה את אוהבת יותר ומה פחות..

רון ו

New member
שיטת הסולם מקובלת בפסיכולוגיה

ומי שאומר שאסור להרגיש רעב - אין לי מושג איך הוא חי בואו נחשוב - אם את/ה כל הזמן שבע, אתה מגיע לארוחה שבע? יותר מכך גם אם תרזה /י במתינות מירבית, כמובן בעקבות מאזן קלוריות שלילי - הגוף חייב לאותת לך כי הוא רעב . ידוע שלגוף מנגנון המאזן את משקלו בצורה הורמונלית. התהליך יהיה יותר מיגע ככל שתמשוך אותו זמן רב. אך אין כאן המלצה לדיאטה לא מאוזנת או הרעבה כל היום! אחרי פזת הירידה יש נטייה להשמין - בגלל פעילותו של הורמון מסוים כך לפחות הסביר פרופסור רם אורן מאיכילוב בתכנית בוקר בערוץ 2 לאחרונה. בשורה התחתונה: הגוף חייב לאותת על רעב בזמן דיאטה אם הוא בריא זהו מנגנון איזון המשקל הטבעי שלנו !!! הגיוני הוכח מדעית וגם מנסיון אישי ודרך אגב, אי אפשר להשמין ככה פתאום אם נשקלים כל יום... רון

למעלה