שאלה

sowhatt

New member
שאלה

בעבודה על הדו ראשי כפיפות מרפק עם משקולות חופשיות, יותר טוב בעמידה או בישיבה? ועוד: בתרגילים האלה האם צריך לסובב את הפרק במהלך ההרמה? המאמן בחדר כושר אמר לי שיותר יעיל עם סיבוב הפרק.

כופפי מרפק

לרוב האוכלוסיה נמליץ לבצע כפיפת מרפקים עם משקולות חופשיות בישיבה. לגבי הסיבוב מיותר לחלוטין !!! לחיזוק שריר הבייספס הקפד על מצב קבוע בו האצבעות מופנות כלפי מעלה (סופינציה).

sowhatt

New member
באמת? אוקי. פשוט האחראי בחדר כושר

אמר לי שהסיבוב הוא דווקא יעיל, והראה לי שכשאני מסובב אז השריר עובד... אוקי. אז NO MORE סיבוב... ולגבי הישיבה או העמידה. למי אתה מתכוון ברוב האוכלוסיה ? לכאלה שהם לא מתמאמנים "כבדים"?

ישיבה/עמידה

החשש הגדול הוא השימוש בגב על מנת לסייע לכופפי המרפק ע"י תנופה (טנא), בעיקר במשקלים גבוהים או כאשר השריר עייף. לכן נמליץ על ישיבה, מבחינתך אין לזה כל משמעות.

אלי ו.

New member
השבוע המדריך בחדר כושר אצלנו

התלונן על כאבי גב קשים. עברנו יחד על מה שהוא עושה בשבועות האחרונים והגענו למסקנה שהאשם הוא בתרגיל כפיפת מרפקים עם מוט בעמידה. הבחור עבד עם 70 ק"ג (הוא בחור גדול, 105 ק"ג) בלי תמיכה לגב, במשקל כזה קשה לא "לרמות" עם הגב בצורה רצינית וכנראה שהוא איכשהו פגע במשהו. אף אחד לא חושב על כפיפות מרפקים כתרגיל מסוכן, אבל גם בתרגיל הזה אפשר להפצע, לכן לרוב המתאמנים מאוד רצוי לעבוד בישיבה.

למעלה