שאלה

tookmy

New member
שאלה

מה קורה כאשר מאומן מגיע אליכם למטרת אימון מסויימת ומוגדרת ותוך כדי עבודה עולה שהתקיעות בחייו נובעת מתחום אחר לגמרי, תחום שבו לא התכוונתם להתמקד ואף נראה כי מצריך ידע וכישורים שלא בטוח שיש לכם (נניח עולה משהו שמתאים יותר טיפול עמוק). האימון הוא אימון והוא מצליח באופן מסויים, אבל יש שם תחום שזועק לעזרה ולאו דווקא לאימון. האם תהיו צנועים ותפנו את המאומן לטיפול? האם תגידו לו שהאימון עוסק בתחום מסויים ותסרבו לגעת בתחום הנוסף? איך הייתם מציעים לפעול במצב כזה?

wafl

New member
עוד לא קרה לי אבל

ממאמנים אחרים אני יודעת שהרבה פעמים במהלך האימון עולה נושא שהוא עמוק יותר מעבודה עליו באימון ואז הם יחד עם המתאמן מנסים לבדוק האם ישנה אופציה לבדוק סוג אחר של טיפול. למיטב הבנתי לא ממליצים על איזה טיפול אלא משהו שהוא שונה מאימון שהרי אחרי הכל כלי האימון הוא מוגבלים ולא מתאימים לכל בעיה. מקווה שעזרתי לך

bridges

New member
לדון עם המתאמן בדרך הפעולה

היי, כשאני חושב שאין לי את הכלים לטפל בנושא מסויים, אני משתף את המתאמן ואנחנו דנים בדרך הנכונה לו לעבודה בנושא התקיעות (זה יכול להיות טיפול וזה יכול להיות הפניה למאמן שמתמחה בתחום מסויים, תלוי בסוג התקיעות). בתוך הדיון בדרך הפעולה אנחנו דנים גם האם להמשיך בעבודה על המטרה העיקרית במסגרת האימון, לקחת פסק זמן באימון או להפסיקו.. רונן

tookmy

New member
תודה על התשובות

אישית אני לא בטוחה אם התשובה היא "אין לי את הכלים" או שפשוט "הוא בא בשביל X, האם נכון לסטות לגמרי ל Y ? כי כרגע לי די ברור ש Y מפריע ל X להתקיים " בכל מקרה נתתם לי כאן רעיונות להתייחסות, אשמח לשמוע התייחסויות נוספות, אם יש כאלה.

ramib6

New member
אם יש צורך במטפל ממקצוענות אחרת

אם יש צורך במטפל מסוד אחר אז פשוט מפנים לדוןגמא אם עולה חשש שמטופל מסוים סובל מדיכאון [זה לא שמאמן מאבחן את זה אבל יש לכל אחד היגיון בריא ] אז ניתן לשאולך את המאומן האם לקח פעם דברים נגד דיכאון ,להמליץ לו להיוועץ במנושא הזה עם רופא המשפחה שימליץ מבה לעשות וכו וכו שלך רמי

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
מקצועיות

בעיני הדבר החשוב ביותר הוא מקצועיות - ועבורי זה להפנות את המתאמן לאפיק הטיפול והסיוע המתאימים ביותר. אם זה אומר להפנות לטיפול פסיכולוגי או אחר, אז זה מה שאציע. ברוב הפעמים אם אני מרגישה שזה הכיוון אני מציעה זאת כבר בפגישת ההכרות, עוד לפני תחילת האימון. לגבי תחומי האימון - מבחינתי כל תחום הוא תחום ראוי להתמקד בו - למשל מתאמן שמגיע לדבר על קריירה, אפשר אפשר לראות בקלות קשיים בזוגיות ברקע. במקרה זה אני משקפת שהנושא הנוסף הוא בעייתי ומזמינה להכניס אותו לאימון. לפעמים הצעתי מתקבלת ולפעמים לא. התפקיד שלי הוא להמשיך ולשקף את החשיבות של הנושא, אם יש צורך בכך. תוכלי לקבל התיחסויות לשאלות מקצועיות גם בפורום "מאמנים אישיים" בתפוז.

למעלה