שאלה

lili19811

New member
שאלה

מה הפרוצדורה לקבל אישור עבודה או להגר לשוויץ?

Nobilis

New member
תשובה

יש לך אזרחות אירופית? אם לא - כל האפשרויות להגירה מפורטות במאמר בחלק המאמרים שלנו.

lili19811

New member
בעיה קטנה

בקרוב תהיה לי אזרחות הונגרית אך כיוון ששוויץ אינה נמצאת באיחוד זה לא הכי עוזר לי. לגבי המאמרים קראתי והם גם לא רלוונטים לגבי כי לבן זוגי יש אזרחות צרפתית. אז מה עושים?

Nobilis

New member
תשובה

לשוויץ יש מערכת הסכמים עם האיחוד, שקובעים (בין השאר) שלצורכי מעבר אנשים היא תחת אותם חוקים כמו באיחוד. במילים אחרות - בן זוגך ואת יכולים לקבל אישורי עבודה בשוויץ ללא בעיות מיוחדות. לגבי הנוהל המדוייק, הייתי שואל בשגרירות שוויץ.

TrigATUSA

New member
היא הזכירה דרכון הונגרי

שוויץ לא EXCLUDE (איך אומרים בעברית?) את החברות ה"חדשות" ?

Nobilis

New member
תשובות

א) לא. שוויץ הכירה גם באזרחי המצטרפות של 2004. הם עדיין לא הכירו (אם כי צפויים להכיר בקרוב יחסית) במצטרפות של 2007 (קרי - בולגריה ורומניה). ב) זה לא כל כך חשוב בכל מקרה, מאחר שהיא הזכירה שלבן זוגה יש דרכון צרפתי. ומכאן, שהיא בכל מקרה זכאית כבת זוג.

yoav7777

New member
מה זאת אומרת צפויים להכיר בקרוב "יחסית"?

שלוש שנים? אתה מבסס את זה על סמך מידע? או שמההנחה שהם הכירו כבר במזרח אירופאיות ובשאר של 2004? פשוט לא מצאתי שום דבר בקשר לזה... להפך הימין שם הודיע בזמנו שהוא מתנגד לכך. גם על המדינות החדשות עדיין יש איזשהם הגבלות לפי האינטרנט. http://www.swissinfo.org/eng/search/swissinfo.html?siteSect=881&sid=6594948

למעלה