שאלה

E87 האחת

New member
שאלה

איך נפתרים מההרגשה והמחשבה הזאת שכל הזמןןןן מנקרת במוחי-"מעניין מה חושבים עליי?"...

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
מחשבה

נדמה לי שאת שואלת את זה לא מזוית הסקרנות - אלא שאת תופסת את המחשבה של אחרים כביקורת. יש כמה שאלות שלקוחות משיטת "העבודה" של ביירון קייטי -
האם זו האמת?
האם אני יכולה לדעת בוודאות שזו האמת?
איך אני מגיבה למחשבה הזו?
מי אהיה ללא המחשבה הזו? נסי להפעיל אותן על "לאנשים יש ביקורת עלי".

E87 האחת

New member
קודם כל..תודה לכולם על התגובות!

זה בדיוק הקטע שאני לא תמיד ככה נראה בדכ אני מנסה להגיד לעצמי שלא איכפת לי מה חושבים עליי אבל נראה שאולי בקרב אנשים מאוד ספציפיים אני ככה שחשוב לי לדעת מה הם חושבים עליי אבל לא ברמה של לבוא ולשאול אותם,וחוצמזה שאני מכירה את האנשים האלה וכמו שאיתי הם יכולים לדבר על אנשים אחרי ולספר מה הם חושבים עליהם למה שהם לא יעשו את זה לי עם אחרים?!?

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
מי חושב עלייך?

אני קוראת מה שאת כותבת על אנשים אילו ומרגישה אי נוחות. מול האנשים האלו נדמה שאת מרגישה קטנה ומפוחדת - דעתם חשובה לך, אי אפשר לשאול אותם, והם יכולים ללכלך עלייך. זה לא נשמע מתכון למערכת יחסים טובה. מה את היית רוצה לעשות בעניין?

E87 האחת

New member
אני יודעת הפאק הוא בי!

לא יודעת להסביר את החרדות האלה מן הגשה כזאת שאני פחותה ולכן אני צריכה להוכיח את עצמי כל הזמן וזה לא שח"ו אמרו משהו..לא יודעת..זה אני..

תשובה

דרך נוספת היא לראות פרספקטיבות נוספות אפשריות באותם רגעים. חוץ מהפרספקטיבה של : מה חושבים עלי? ההתמקדות שלך כיום היא החוצה. 1. כמובן שעדיף להתמקד פנימה, בגרעין שלך. לשאול את עצמך: מה אני חושבת על זה? האם זה נכון לי? וזה העיקר. להסיט את הפוקוס או הזרקור פנימה. זהו כיוון פרואקטיבי, בו את היא המרכז והיוזמת ולא המגיבה. כיוון שיכול לענות טוב יותר על הצרכים שלך. 2. אפשר לנסות לשים גבול (פנימי) בינך לבין הסביבה כדי שלא לתת לכל דבר לחדור ולערער אותך בקלות. 3. פרספקטיבה נוספת: לומר- הם בטח חושבים עלי דברים טובים, ולהיזכר במקרים כאלו כדי לחזק את עצמך. 4. נראה שיש לך רגעי שפל בהערכה העצמית ואז את עסוקה בעולם החיצון. נסי לשמור על הרצף בתפיסות שלך לגבי עצמך, ולהכיל גם את השפל. פרספקטיבה נוספת- מותר לי להיות לא מושלמת. זה בסדר. באיזו פרספקטיבה היית רוצה לבחור ? איך תזכרי אותה באותם רגעים? מה היא תאפשר לך? בהצלחה!

BOSS77

New member
בקלות.

תוכלי להיפתר מזה אם רק תביני שאנשים אחרים עסוקים בעצמם במחשבות כאלה של מה חושבים עליהם. אין להם זמן לנתח ולחקור אותך לעומק יותר מידי.

אפשר להתחיל מלשאול

"מה אני חושבת על עצמי?" אם בא לך שתפי מה את חושבת על עצמך?

למעלה