שאלה

• פותח הנושא orzr
  • פורסם בתאריך

orzr

New member
שאלה

האחיינית שלי בת 1.5 והולכת לגן כל יום. לאחרונה היא הפכה לפחדנית מאוד, כל דבר מקפיץ אותה, אם זה ללכת לבד כמה מטרים... רעשים קטנים, דיבור בקול רם, או כל מיני דברים שלא ממש היו מזיזים לה לפני. אמרתי לגיסתי שצריך לבדוק אולי מה קורה שם בגן.... היא אומרת שהיא דיברה עם הגננת שאמרה שזה משהו טבעי ואין מה לדאוג... מה דעתכם?

orzr

New member
../images/Emo208.gif מאוד חשוב לי, אם מישהו יכול לענות...

אילתית 2

New member
תראי

לבדוק ולברר בגן תמיד כדאי אבל יש להם תקופות שפתאום מתגלים כל מיני פחדים וזה טיבעי היה אצלנו גם פתאום פחד מרעש, מחושך, מכלבים, אפילו מפרפרים או נמלים...כל פעם צץ לו איזה משהו ועובר... יש גם לפעמים ילדים ששמעתי שפתאום פוחדים ממים מהאמבטיה..ועובר.. חברה שלי הבת שלה היתה קטנטונת כמו דג במים אהבה מאוד את הים פתאום היה לה תקופה שלא הסכימה להכנס למים ופחדה מהים..ועבר לה... קורה וטיבעי אבל תמיד טוב לברר ולהיות מעורבים בקורה בגן בכל זאת רב שעות הערות שלהם הם בגן וגם הכי חשוב לא לפסול את הפחד שלה לא להגיד "אין מה לפחד" וכו...כי היא באותו רגע פוחדת אלא רצוי להרגיע לדבר להיות איתה ועבורה להסביר לה וכו וזה עובר

כמו שאומרים כבדהו וחשדהו

כמובן לא הייתי דואגת יותר מדי כי זה מצב טבעי שילד פתאום מפחד, יכול להיות כי מדובר בצירוף מקרים. אבל, רצוי לערוך ביקורות פתע בגן בשעות שונות , אם זה אפשרי. ביקורת פתע זה לא פעם בחודש, לפחות פעם בשבוע ו/או שבועיים. ככה ליתר ביטחון כדי להסיר דאגה מהלב. רצוי גם לשים לב תגובת הגננת והסייעות כשמגיעים לביקורת פתע. שימי לב לכל דבר בגן, לא רק להתנהגות הילד שלך אלא גם להתנהגות הילדים האחרים ובכלל דרך התנהלות העניינים. בהצלחה.

למעלה