שאלה

גלי31377

New member
שאלה

שלום לכולם, זה עתה סיימתי לימודי חינוך ואני גננת מוסמכת. אינני יודעת אם אוכל בשנה הבאה לנהל גן במשרה מלאה וגם להיות בהריון. אני פונה לגננות ומבקשת לקבל את חוות דעתן. האם נתקלו בשילוב שכזה? האם זה אפשרי לשלב את שני הדברים ביחד או שזה יותר מידי וכדאי לבחור במשרה חלקית? תודה מראש לכל המגיבים : )

gallia

New member
זה מאוד אינדיווידואלי

הריון זה גורם בלתי ידוע, שמשתנה בין אישה לאישה וגם בין הריון להריון אצל אותה אישה. לצערנו כנשים, אין דרך לדעת מראש איך יגיב הגוף שלנו להריון בכל פעם, וקשה לתכנן ולהתחייב. אבל זה לא אומר שלא מתכננים או לא מתחייבים...הסביבה פשוט מתגמשת ומתחשבת כשצריך. כגורם מגביל, הריון זה לא דבר שאפשר להתווכח עליו! בתור אמא נתקלתי במקרים של הריונות אצל גננות, גם במשרה מלאה, אם כי בעיקר במשרה חלקית (כי הן כבר היו אמהות ואספו ילדים משלהן בצהרים). אי אפשר להגיד שזה בלתי אפשרי, אבל כדאי להיות מוכנים להפתעות ולהכין גיבוי למקרה שיהיה צורך בכך. לדעתי, בתור גננת צעירה כדאי לך לנסות קודם כל משרה מלאה (גם כדי "להשתפשף" במקצוע כמה שאפשר), ולכשתכנסי להריון, לשקול את צעדיך בהמשך. אל תשכחי, שכאשר יהיו לך כבר ילדים, לא בהכרח תהיי מעוניינת לסיים עבודה בגן בשעה 4:15 בכל יום, ולהשאיר את איסוף הילדים הפרטיים שלך למישהו אחר. המשמעות היא, שייתכן שעכשיו זו ההזדמנות היחידה שתהיה לך לעבוד במשרה מלאה בראש שקט. גליה

א י ו ש י

New member
ממליצה לשאול בפורום גננות

אני אישית עזבתי את העבודה באמצע, היה לי פיסית קשה אבל זה מאוד אישי ותלוי הריון/אדם וכד' אם הריון זורם וקל אין סיבה לא לעבוד עד הסוף

למעלה