שאלה

דוראן2

New member
שאלה

יש תאוריה בוינטרפל שזאקן האג'ר הוא סיריו פורל וסר מרין כלא אותו בתאים השחורים אבל!!!!!!!!!!! במשתה גיים אומר שאדארד כלא אותם כך שלא הגיוני שזה הוא מחכה לתשובה

The silver star

New member
לא זכור לי שכתוב שאדארד כלא אותם. אבל ישנה

בעיה אחרת, לא נראה לי שסר מרין היה טורח לשלוח את החצוף לתאים השחורים, סביר יותר שאם היה מצליח לגבור על סריו, הוא היה מחסל אותו במקום. האמת שלא כל כך הבנתי למה לוחם זריז כמו סריו לא הצליח להרים את אחת החרבות שהיו בידיהם של זהובי הגלימות שבאו יחד עם סר מרין.

flint15

New member
כי הוא רצה שזה יהיה כוחות ../images/Emo3.gif

זה לא חוכמה הוא עם חרב נגד 4(נראה לי) אנשים אבל ברצינות עכשיו,לא נראה לי שהוא היה יכול להשתמש בחרב ההיא בצורה טובה כי הוא משתמש בסכין ארוך בדרך כלל זה כמו להביא למישהו שרגיל לאלה קצרה פטיש מלחמה במשקל 90 קילו הוא העדיף את המקל כי זו הייתה המומחיות שלו(קורה שאני מדבר בהיגיון)

flint15

New member
טעות שלי המקל הוא לא המומחיות שלו

אבל הוא הדבר הכי קרוב לסכין הארוכה

The silver star

New member
לא נראה לי שאתה צודק,

סריו מספר שהוא היה "חרב ראשונה של לורד...", לא חושב שהוא הסתמך רק על החרב של רקדני המים, ובכל מקרה, חרב עדיפה על פני מקל עץ. חוצמזה, בהנחה שז'אקן הג'אר = סיריו פורל, בהארנהל הוא מתואר כסייף מומחה.(במהלך שחרור השבויים)

flint15

New member
חרב ראשונה לא קשור לעניין

הוא אומר שכל רקדני המים משתמשים בנשק כמו שלו

רק תזכיר לי...

היכן כתוב שהוא היה משתמש בסכין ארוכה? אם אני זוכר נכון הסכין הארוכה שם הייתה מחט, וזו הייתה חרב לילדה קטנה. באשר אליו, אדם שהוא "חרב ראשונה ללורד בראאבוס" אמור להחזיק חרב ארוכה. הוא לא מתנקש חסר פנים, הוא סייף מומחה. סייפים לוחמים בחרבות ולא בפגיונות.

flint15

New member
רק בתור שאלה

אתה מסכים איתי שהחרבות שהשומרים משתמשים בהם הם חרבות ארוכות וכבדות? ואם כן אז אתה מסכים איתי שזה לא תואם את סגנון הלחימה שהוא מומחה בו? והאמת יכול להיות שהוא יכל להשתמש בחרב שעל הרצפה אבל אולי הוא חשב שבזמן שהוא ירים את החרב מהרצפה זה יבוא לאוייבים שלו זמן להסתער עליו או שאולי הוא לא חשב על עצמו ורצה לתת לאריה הזדמנות לסגת וגם יכול להיות שהוא היה הומניטרי ולא רצה להרוג אותם כי הם ממלאים "פקודה לא חוקית בעליל" ולכן הוא השתמש במקל שלו.

The silver star

New member
ארוכות = כנראה שכן, כבדות = ממש לא. חוץ מ..

חרבות שאמורים להחזיק בשתי ידיים, שגם הן יחסית קלות.(בפרט אם הן יצוקות מפלדה וואליריינית. ) חרבות ממש לא אמורות להיות כבדות. ברוב החרבות משתמשים לשיסוף - צליפה - או דקירה, הן לא בנויות בכדי לרסק את האוייב תחת מסה אדירה של פלדה. זה אחד ההבדלים בין חרב לבין גרזן \ קורנס \ פטיש... כובד וצורה של חרב, משתנים מתרבות לתרבות, ומסגנון לחימה למשנהו. המכנה המשותף בין החרבות הוא: שהן משמשות לסגנון לחימה שונה הדורש זריזות ולא רק כוח, לעתים זריזות ודיוק יותר מאשר כוח. ישנן גם חרבות כבדות, החרב של ה'הר' למשל. אבל החרב של גרגור מותאמת לגודלו ולסגנון הלחימה שלו, ששניהם לא ממש מצויים...

Landei

New member
ועדיין...

למייטב הבנתי אריה לומדת ממנו שימוש בדקר, ולא בחרב. דקר, ארוך ככל שיהייה, הוא קל ביותר, ולא מצריך כח כמעט בכלל (אפילו ילדה בת 10 יכולה להניף אחד בקלות), הוא נותן מרווח תנועה גדול מאד, ומאפשר לחורר את היריב מבלי לאפשר לו להתקרב מספיק על מנת לשסף אותה בחרב רגילה. חרבות "רגילות" אשר היו נהוגות בימי הבייניים באירופה (כאלה שיכלו להתנגש זו בזו מבלי להשבר מיד) הן כבדות למדיי, וסגנון הלחימה בהן שונה לגמריי - מדובר על שיסוף בעיקר, והנעת החרב במהירות מצריכה כח, לא רק זריזות. צריך להיות חזק מספיק על מנת לעצור בחלקיק שניה את הלהב הכבד הנע בתאוצה בכיוון מסויים ולשנות את כיוון התנועה. חרבות כאלה יכולות לשסף גם עצמות גדולות, וגם להתיז ראשים. "מחט" של אריה היא דקר - היא יכולה לחורר רקמות רכות, לא יותר מכך. זהו דקר קצר, המותאם למידותיה.

flint15

New member
עוד מישהו שסובר כמוני

רק שהוא הסביר את זה בצורה הרבה יותר טובה יותר (לא ידעתי באיזה קטגוריה של להב נמצאת מחת) וחוץ מזה אני לא זוכר בשום מקום שכתוב שפלדה וולריאנית היא יותר קלה

אני חושב...

בתיאור הראשוני על החרב הממזרת שניתנה לג'ון שלג מאת ג'אור מורמונט, ואולי גם בתיאור הראשוני על קרח, ביום ההוצאה להורג של עריקי משמר הלילה, האנשים שיצאו עם בנז'ן סטארק ולא עמדו באימת האחרים.

דוראן2

New member
הנה

משתה לעורבים 133 בפרק של גיים "התאים השחורים לא היו בשימוש בדר"כ....היו פה עוד שלושה פשוטי עם אבל לורד סטארק נתן אותם למשמר הלילה"

דוראן2

New member
איך

הוא יכל לתת אותו אם אדארד בעצמו היה בתאים השחורים באותו זמן

R o t e m O p

New member
זה לא אומר שאדארד כלא אותם

במשחקי הכס אדארד נותן ליורן אישור לקחת את מי שהוא רוצה מהתאים השחורים אותם שלושה יכלו להגיע לשם בכל דרך...הם יכלו להיות שם עוד מלפני שאדארד הגיע למעלה מלך והם יכלו להגיע לשם כי ואריז שתל אותם או אלף ואחת דרכים אחרות

למעלה