שאלה...

bono76

New member
שאלה...

לפני כשנה עברתי אבחון גרפולוגי במסגרת תהליך מיון לעבודה ,לתפקיד מחקרי. בראיון שנערך שבוע אחר כך המראיינת הציגה בפני את תוצאות האבחון (האם זה היה נכון ?) שהיו חיוביות מאוד וגם די נכונות לדעתי. כלומר,גם צדדים חיוביים אצלי (אחריות , אמינות, אינטילגנציה)וגם צדדים פחות טובים(יחסי אנוש מאופקים, ביישנות...) אכן זכו להתייחסות. בסופו של דבר בחרתי בהצעת עבודה אחרת שעמדה על הפרק (עד היום אני תוהה אם זה היה נכון...). היום, לאחר כשנה, עברתי אבחון נוסף במסגרת מיון לעבודה אחרת ולתפקיד ניהולי הפעם. האבחון הפעם היה קצר יותר ולא כלל את מבחני היצירתיות, כתיבת המספרים בטורים ( מה המשמעות של זה ?) וכו´... אלא נתבקשתי לכתוב 15-20 שורות בלבד. מתוך סקרנות וקצת קוצר רוח, אני תוהה לגבי מידת השוני שניתן לצפות מהאבחון הנוכחי לעומת הקודם ? האם אני יכול לצפות לתוצאות חיוביות כמו קודם או שאני עלול להתגלות כאדם אחר ? וכל זאת תחת הנחה שמהיכרותי עם עצמי נשארתי פחות או יותר אותו אדם... ואם כבר אני שואל, אז מה משמעות החתימה ? וכל שאר התוספות שהיו באבחון הקודם ( ציורים למיניהם-עץ, איש, בית ,כתיבת מספרים בטורים )? אודה לכל התייחסות.

עטרה ב ט

New member
חלק מהמבחנים שעברת היו גרפולוגיים

חלק אחר היה פסיכולוגי וחלק נוסף היה בתחום האפור (למשל רשימת המספרים בטורים). סוגים שונים של אבחון ניתנים על ידי הגרפולוג לחברה, לפי ההסכם עם אותה החברה. למשל, יש חברות שמעדיפות להשקיע פחות כסף ולקבל אבחון מתומצת יותר, יש כאלו שישקיעו יותר ואפילו יפגישו בין הגרפולוג והחברה. אגב, מנסיוני, אין קשר בין ה"נחמדות" של החברה ובין ההחלטה שלה כמה להשקיע בגרפולוג. האבחון השני שעברת הוא אבחון גרפולוגי בלבד, בעוד שהראשון שעברת מכיל מבחנים נוספים. הדבר המובהק ביותר שאפשר להסיק הוא שהמבחנים נערכו על ידי שני גרפולוגים שונים. התוצאות אם כן, יכולות להיות שונות משתי סיבות עיקריות: א. עברה שנה ואנשים משתנים בתוך שנה. ב. גרפולוגים שונים מדברים בשפה שונה. לגרפולוגיה יש מעט מאוד שפה "מקצועית" בכתיבת הדוח"ות כי התיאוריות שהיא נשענת עליהן הן פסיכולוגיות מעיקרן. אמנם פה ושם יש הגדרות שבאו מעולם הגרפולוגיה אבל בל נשכח שמי שמקבל את הדוחות צריך להבין מה כתוב בהם
. בקיצור, היות שנקודת המבט של כל אדם על הדברים שונה, הדוח יהיה שונה. אולי התוכן שלו יהיה דומה, אבל הניסוחים בטוח יהיו שונים
. מקווה שקיבלת את כל התשובות
.

הייתה היום כתבה במעריב

על הזכות לעשות מבחנים גרפולגים, עצים ופסיכולוגים. תקראו מעניין.

למעלה