שאלה

דהאמא

New member
שאלה

פעמים רבות תועדו פסלי מריה הקדושה בוכה. שאלתי היא - מדוע היא בוכה? כלומר, מדוע היא עצובה?

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifמבחינת הגיון..בוכה על האנושות האלימה

המציאותה אפלה, ועל הללבות שעוד לא הכירו את אור העולם.. זה באמת גורם לצער! אמנם לא מתייחסת לענין של הפסק הבוכה אך עונה למחשבה הספונטנית העולה של למה אדם מאמין וקדוש יכול לבכות על העולם..

salt of earth

New member
שוב סהורה אוכלת את האותיות ../images/Emo9.gif

*פסק=פסל אמנם צריך לעבור לאוכל מוצק כבר בגיל שלה (5-6 חוד' כבר לא?) אבל בד"כ עוברים לבננה מרוסקת, גרבר, גזר מרוסק, תפוחי אדמה מרוסקות, אך מעולם לא חשבתי על אותיות כאוכל מוצק
בעיקרון אני מסכימה איתך לגבי התשובה
על האנושות שהכירה את ישוע והתרחקה ממנו, על האנושות שמתעסקת בהרג במקום אהבה

דהאמא

New member
הבנתי

אוקיי, אבל עדיין - אני יכול לבכות על מאורעות העולם, והיא יכולה לבכות על מאורעות העולם, אך עם הבדל קטן - אני רק יכול לבכות, והיא, לעומת זאת, יכולה לעשות משהו בנידון. בכל זאת, היא אם האלוהים. אפילו אם בעצמה אין לה הסמכות לעשות שינוי, אני בטוח שיש לה קשרים טובים שם למעלה. אז אם האיבה בעולם כה מעציבה אותה, מדוע היא לא פועלת לשינוי? הרי דמעות לא ישנו את העולם.

salt of earth

New member
עבור אדם קתולי או אורתודוקסי

המאמין ב intercession של הבתולה מרים شفاعة العذراء, יאמין כי היא פועלת לשינוי או לפחות מרימה תפילה ממשכנה בפרדס למען אותם מאמינים כאן ולכן מאמין קתולי/אורתודוקסים (וגם אנגליקאני) יבקש מהבתולה מרים להרים תפילה עבורנו כי לפי אמונתנו, הקשר הקיים בין גוף המשיח האחד בין המאמינים עצמם שמודרך ומוחזק באמצעות רוח הקודש לא המוות ולא שום דבר אחר יכול להפריד בין המאמינים אפילו אם חלק מהם עזבו את העולם הזה ועברו לעולם הבא שהרי הם חיים שם ברוחם שהרי הופיעו משה ואליהו הנביא בהתגלות והקדושים ונמצאים בנוכחות אלוהים והם סיימו את המאבק שלהם באדמה בעוד שאנו ממשיכים איתו. רק החטא מפריד בינינו לבין אלוהים. בכל זאת, ישנה כמובן אחריות עצמית של בני האדם לדברים הנוראים הקורים בעולם, אותם דברים נוראיים הקורים בעולם מתרחשים בגלל מעשיו של האדם עצמו.

ד ר א ל

New member
מאותה סיבה שגם אלהים לא מתערב.

במקום שבו דוחים אותו ואין רוצים את אהבתו, אין הוא כופה את עצמו. ואז האדם נשאר לבד עם כל ייסוריו וכל החלום בלהות הזה. אם אנחנו ננהג בדרך אמיתית, יהיה פה גן עדן עלי אדמות. ולא יהיה יותר מוות.

למעלה