שאלה!

שאלה!

אני בחור ישיבה חרדי שלצערי עשה שטויות בחיים וברזומה שלי גם חברה, אני עכשיו טרום שידוכים ושאלתי האם לפי ההלכה או מבחינה מוסרית אני חייב לספר על זה?כי אפחד לא יודע מזה. (כמובן שאני היום בחור שיושב ולומד רציני, וכך גם בעז``ה כל החיים.)

מוסרית אתה חייב

להגיד לה כי גם אם לה היה חבר היתה רוצה שהיא תספר לך ולא תסתיר הלכתית תשאל רב שאתה סומך עליו שהיה לך הרבה הצלוחה.

מוסרית הוא לא חיב

במוסר אומר 'אל תזכור עוונות ראשונים'. היא צריכה לבדוק היטב אם להסתיר או לא, כיוון שבנות זה שונה. אבל גם הן בדרך כלל אינן צריכות לספר.

lironosh16

New member
תכלס...

אם אתה מחזיק מישי כאילו אתה אוהב אותה והכל אז למה שתצא לשידוכים ? תתחתן איתה וזהו. ואם לא תסיים תקשר הזה ושלום אתה חייב להיות רציני שידוכים זה לא צחוק... המון המון בהצלחה.. ביוש

לא לספר בכלל!

‏``אין מזכירין עוונותיו של...`` וכך גם אתה לגבי עצמך, ברגע שאתה מתרצן ומחליט לשנות כיוון בחיים באמת אז אתה בנאדם חדש, ועם הבנאדם חדש הזה אתה צריך להתמודד ולהציג, לא את העבר.

אני שאלתי את הרב שטרן מבני ברק בקשר

לאיזה בחור שיצא עם חברה שלי וחברה טובה שלי יצאה איתו בשידוך, אם אני אמורה לספר לה על זה הוא אמר לא במפורש, הוא אמר מה שהיה היה...

אינך חיב לספר

בוודאי שלא בהתחלה. אבל גם לאורך זמן, אם הדבר מנותק ממך ולא תשוב לזה חלילה שוב, אל לך לספר, לא תוכל כך לבנות לעצמך חיים בריאים עם רעייתך לעתיד.

אני חושב

שהקשר יהיה הרבה יותר בנוי אם תספר לה, הכל כמובן לפום אופיה ואופייך, (ויש מוסיפים אופיומוך...)

למעלה