שאלה!

שאלה!

בסוד נאמר שאנחנו כמו מגנט שמושך אליו את המחשבות בעצם. אני ממש מאמין בזה וחושב שזה ממש נכו. נתקלתי בבעיה ביישום העקרון הזה: מדי כמה ימים, כאשר יש יום רע, משבר או סתם יום אפור (קמים על רגל שמאל) קשה לי להגיד לעצמי:"היום מעולה, אני מרגיד מצויין, הכל טוב והולך להיות לי יום נהדר" כמו שאומרים בסוד! כי אני אומר לעצמי את הדברים הללו אבל לא ממש מיישם אותם בראש כי אני לא מאמין במה שאני אומר (כי הכל באמת לא "נהדר" באותם רגעים...אני מרגיש שאני עובד על עצמי!) כיצד ניתן ליישם את חוק המשיכה בצורה מיטבית יותר ולהתגבר על הנ"ל?

ע ו פ ר ה

New member
הדתיים אומרים

"הכל לטובה" וזה מה שאני מציעה לך לומר ברגעים שכאלה. לפעמים כשאנחנו ב"נפילה" אנחנו לא רואים כלום חוץ מכמה רע לנו. אבל אם נביט בפרספקטיבה נגלה שישנה איזו שהיא סיבה שזה קורה. לפעמים זה גם רווח משני, שאנחנו מסרבים לראות אותו. אינני יודעת כמה אתה כנה עם עצמך, אבל אני מציעה לך לשבת בזמן של "עצירה" כזו ולשאול את עצמך: מה אני משיג בזה שאני בדאון? מה שעולה לך בראש תרשום. ואז תשאל שוב: ומה אני משיג בזה? בסוף מגיעים למילה אחת או שתיים שהיא התשובה. כשתבין אותה תוכל לבחור באיזו דרך להמשיך. באהבה עופרה

אתה באמת עובד על עצמך

כי יש לך מחשבות אחרות שאומרות "היום זה יום מגעיל". אז אתה סתם נלחם בעצמך.. אתה יודע שאתה חושב משהו אחר לגמרי .. ואתה יודע שאתה עושה טריק כדי לעבוד על עצמך כבר שאתה מנסה להגיד את המילים "היום יום נהדר". אז אל תתעלם מהמחשבות "הרעות", תתייחס אליהן.. תראה מה מסתתר שם, תחקור אותן.. עליך לראות שאכן באמת יום נהדר היום.. וזה לא יקרה עד שלא תנקה את המחשבות "המלכלכות".

אתה בטוח שזאת השאלה?

כי אני שמעתי שאתה שואל שאלה אחרת.. שאין לי עליה תשובה. אבל על השאלה איך להתנקות ממחשבות תורדניות יש לי תשובה. והשיטה הכי טובה שאינ מצאתי היא "העבודה" של ביירון קייטי, שאתה מוזמן לבדוק על זה אם אתה באמת רוצה משהו שעובד.

למעלה