שאלה....

שאלה....

למה אתם חושבים בחורים נושרים?הרי זה לא סתם ככה.......מה אתם חושבים שאם היה בישיבות אז לא יהיה כזאתי נשירה.אני חושב שאין בישיבה אלטרנטיבות למי שלא אוהב ת`גמרא וגם יש בעיה שמי שקצת טועם את העולם בחוץ ונמשך כמו כל אדם נורמלי שמגלה דברים שנראים טובים.אז ישר שמים לב הח`ברה היעני צדיקים בישיבה וגם הרבנים ואז מיד מקטלגים אותי בתור בחור פחות טוב ואז הבחור מרגיש מה יש לי לחפש בישיבה אם לא מקבלים אותי איך שאני ומשמה באה השינוי בבחור.ומשם הכל תלוי בבית בחינוך של הבית לאן הבחור יגיע

אני חושב שנושרים

כי קשה להם לעמוד במשימות החיים, בלי הנחות ובילבולי-סרק. בכל מסגרת יש נושרים גם אצל חילונים וגם אצלינו החרדים, ומי שאשם בזה הם אלה שלא יודעים לקחת אחריות למעשיהם!

אצל חילונים זה קשור

בנפש חלשה לעמוד במשימות היום יום.מה שאין כן בנשירה החרדית זה מכמיהה לתוכן אחר וסגנון חיים אחר

שטויות

אצל שניהם זה עצלות גרידא, וכדי לעזור להם (או לנו) אומרים ש'יש להם נפש גבוהה כמהה למשהו אחר'...

פינצאק

New member
בחור ישיבה

לאו דווקא צריך ללמוד בישיבה. כהיום בחור ישיבה זה אחד תמצא בישיבה.. אם פגע בך מנוול זה. מושכהו לבית המדרש.. וזה מגן מכל הצרות שיש בחוץ.. בחור ישיבה אפילו שאין לו טעם ללמוד. אבל זה טוב שישאר בחברה טובה. אבל בחור שכבר `טעם` מעץ החיים.. בשבילהם יש ישיבות מיוחדים. גם מסיבה שירגישו בנוח וגם שלא ידבקו אחרים במה שהם יודעים..

אתה ציני אחשרמוטה או שבאמת

אתה לא מבין .שכל התהפוכות בנפש והשינוי כיון בלהפסיק להיות חרדי קשורה ומשפיעה על הנפש עמוק

יש צדק במילותיך

אבל זכור, הם אינם מייצגים! היהדות דורשת מהאדם לעדן את מידותיו ולנהוג בחסד. לכבד כל אדם ולא לדון אותו - `אלתדון את חברך עד שתגיע למקומו`. אך דע, חיוב זה מחייב גם אותך כלפם!

אנשים, תתחילו להפנים-

לא קיים כמעט נוער נושר. זה שבחור לא בישיבה `רגילה` לא אומר שהוא נושר. זה שהוא עובד לא אומר שהוא נושר. בקרוב גם המבט בעולם החרדי ישתנה.. החבר`ה שנהיים חילונים הם נושרים. והם לא רבים...

אני מכיר המון שנהיו חילונים.....

ובדרך כלל הנושרים שאתה לא קורא להם נושרים חיים בדרך חיים חילונית

יש ויש.

א. הם עושים לפעמים מעשים חלוניים למהדרין, אבל זה עדיין בגדר נפילה. ב. גם בין הבחורי ישיבות ה`נורמליים` מהכירות אישית, יש כאלה שעוברים על כל התורה.. ושוב.. יש ויש.

למעלה