שאלה ...

bridges

New member
זה כבר שאלה מהו אימון ומהו לא אימון

כמובן שכל מה שאני כותב פה היא דעתי. מה שאת מתארת הוא כבר (לפי דעתי כמובן) על גבול של טיפול. למרות שבאימון אנחנו עובדים על מה מניע את האדם, על ערכים ועל ההוויה, צריך לזכור שבסופו של דבר הלקוח שכר אותנו כדי ללוות אותו (או אותה) בהשגת מטרות מאוד ספציפיות. וכן, לפי דעתי מטרה של "להתמודד עם שאלות קיומיות" איננה מטרה אימונית. אני, כמאמן, עובד לפי מודל מסויים שלמדתי וזה מודל שאני מאמין שהוא עובד. גם המודל הזה מבוסס על הנחות יסוד ופראדיגמות מסויימות ולכן אני לא יכול לטעון שהוא "המודל הנכון", אני רק יכול לטעון שברוב המקרים הלקוחות שלי מדווחים על תוצאות רצויות (וזה רחוק מאוד מלהיות מדגם סטטיסטי). ותודה על ההערה (לגבי ריח ההתנשאות), היא גורמת לי להסתכל על עצמי, לחפש גם מה בי יצר את הצורך להתנשא ומה בסגנון הכתיבה שלי משדר התנשאות. רונן

למה/למי זה תורם ?

כל כך נהניתי מהדיון , כך שחבל על המו``מ הריק הזה ... בואו ונדון לגופו של עינין ... אתם כבר החכמתם , ואני עדיין ... אז הבה נמשיך קדימה , אל אופקים חדשים , ונרווה עונג אנטלקטואלי יחדיו ... טוב ?

רק הלכתי לחשוב...

ומבטיחה שחשבתי.. המון . למה אתה מתכוון מו"מ ריק ? למה לא דנים פה לגופו של ענין? מה גופו של הענין? לאן תרצה שנמשיך ? לא יודעת מה קורה פה, בחיי... האם זה פורום ? האם זה אימון אישי? נכנס אדם שואל שאלה ? האם לענות לו? האם לאמן אותו? האם לענות לתגובות לשאלתו? האם לא? עד היום שאלתי שאלה, הגבתי תגובה וכל פעם ... מישהו מאמן אותי, עוצר אותי, דן את דבריי. חלק מהענין באימון זאת היכולת להקשיב, לקבל שונות, להביא את המאומן להקשיב ולקבל שונות... האם אני צריכה לבדוק עם עצמי מה קרוה פה? או מישהו יכול לפשט לי ? או שתתעלמו, ותגובה זאת תעבור להיסטורית הפורום.

אי הסכמה היא לגיטימית ...

רק `להוריד` סממנים כגון התנשאות וכו. הבה נדבר `מסביב` ובעדינות ... אני לא מוותר לשניכם , אתם מקסימים ומענינים , זהו זה ! כעת , תני את התיזה שלך , ומרגע זה אנו ממוקדים וממשיכים בנושא ... קדימה !!! תגידו , אני יכול להיות מאמן ? חחחחחח

יש לך מזל שאתה צוחק

אבל אני לא אוהבת בדיחות כאלה... חחח ( יש איזו בדיחה ענתיקה כזאת משהו עם סטירה ובצחוק.. ) בקיצור...אני כבר די בלחץ הפילסופים של עצמי ( יש לי זמן , מה לעשות.. אבל יש לי משהו חשוב מאוד להגיד בנושא, צריכה לארגן אותו על איזה קצה חוט!) ... והדלקת ריאות הממשמשת לי מבפנים מכניסה אותי לפרספקטיבות עגומות היום... ברשותך.. אכתוב מאוחר יותר ( אצלך זה יהיה כבר בוקר) ... סורי

וגם...

יש רגעים שהמאמן צריך ללכת אחורה ולתת למאומן שלו ל"נוח" ... לעכל, לחשוב, לדגור... לא רק ה"פעולה" היא תוצר של אימון ... כל התהליך הוא אימון.. הנה מתחיל לברוח לי הקצה של החוט

למעלה