שאלה ...

שאלה ...

האם רוב המאמנות הן גרושות , אלמנות או רווקות ? נשמע מצחיק , אבל זה מה שאני פגשתי ... לא באתי לקנטר חס ושלום ... השאלה היא , האם מאמנת שבאה מתוך משבר אישי , טובה יותר מאלה שלא חוו משבר אישי ?

האם ?

פגשת את המאמנות בפורמט מקצועי ואז הציגו את עצמן ואמרו ... שלום אני מאמנת אלמנה\גרושה\רווקה ... ואני מגיעה אל האימון מתוך חווית משבר אישי וצמיחה אחריה וזה מה שיש לי לתת לך ? אולי אמרה, אני מאמנת גרושה\רווקה\אלמנה... יש לי בעיות כלכליות ומצאתי דרך להתפרנס. יש לך בעיה שתוכל לשלשל לכיסי משהו ? ואולי מדובר בנשים רציניות, שמסוגלות להניע אנשים אחרים ולכן בחרו לאמן, רק שבמקרה לא שפר עליהן מזלן בתחום חיים זה ? וביננו... מה את צריכה ? יכול להיות שאת צריכה מאמנת שתהווה מודל אישי בתחום היחסים. ואולי מאמנת שתהווה מודל אישי למרות היחסים. אני במקרה נשואה בסבבה. אבל יש לי משברים אחרים.. השמנה לא נורמלית אחרי הפסקת עישון... מה שמוכיח שאין מושלם ! אז מה זה אומר?

אליענה5

New member
האם?../images/Emo24.gif

היי נוגה, בתשובה לשאלתך אומר לך: כמו בכל תחום אחר, האדם המבקש לקבל הדרכה/הכוונה - מה שתקראי לזה צריך להפגש את המאמן/ת ולבדוק קודם כל ,אם יש חיבור ביניהם - או כימיה. בעיני זה דבר חשוב מאוד להמשך הקשר ביניהם. כי מאמן יכל להיות חכם, מקצועי, מנוסה וכו' אבל אם אין חיבור - אין תוצאות . לגבי כישורים של מאמן - לדעתי, למאמן טוב חלק מהענין הוא אם "יש לו את זה" והכוונה היכולת להתחבר למתאמן מה שמאפשר לו להביא את המתאמן למקום בו הוא מגלה את היכולות שלו, מאמין בהן ונותן לו כלים להשתמש ביכולות אלה. נראה לי שהיום מאמנים בוחרים להם נושאי התמחות או נישות. כי לאחד יש נסיון או ידע באימון עסקי ולשני יש בנושא תדמית עצמית והורדה במשקל. - אם זה מתוך נסיון אישי - למרות שזה לא חייב. הפילוסופיה שלי היא פשוטה - בכל תחום בו אנו נוגעים - הורות, זוגיות, העצמה אישית, מעברים (משברים) אנו באים תמיד מאותו מקום - מתוך עצמנו ולכן האימון מתחיל שם ובהמשך פונה לנושא הרלוונטי. מקווה שעניתי על שאלתך. בברכה, אליענה מוזס מאמנת אישית

האם שאלתי משהו ? חחח

תודה על התשובה... אבל לא שאלתי כלום... התחכמתי עם השואל...

תחום הזוגיות , זה התמחות !

גם עו``ד , להבדיל , מתמחים בתחום הזה , כי יש לזה חוקים משלו ! כך גם בתחום הטיפולי ... ואין חכם כבעל נסיון ... בתאוריה , אני מקבל את תשובתה של נוגה , אבל יש מקום לתהות אם אכן זה מוחלט ...

bridges

New member
הייתי שואל את זה אחרת

הנה דרך להסתכל על זה אחרת (הרי על זה בדיוק מדובר באימון, לאמן את המוח לחשוב אחרת). אני גם לא מקנטר ולא רומז על שום דבר, אני חושב שזאת שאלה שאם תעני עליה תעשי הבדל בחיים שלך. מה את יכולה ללמוד מכך שכל המאמנות שאת בוחרת לפגוש הן גרושות, אלמנות או רווקות? כלומר מה גורם לך להפגש דווקא עם אותן מאמנות? רונן

יד ההשגחה ... מאמין בזה ידידי ?

שוחחתי עם ידידתי המאמנת , ואמנם סתרה את הנחתי ... ועודני שואל ... מדוע , לא תהא מאמנת גרושה , שהרי אמרנו , שאינ חכם כבעל נסיון ...

זה כיוון אחר

וגם הוא נכון ! אם הנושא שלך הוא זוגיות, ואתה נדרש להנעה בתחום הזה... יש סיכוי שמאמנת גרושה, תוכל לתת את התמיכה הרגשית שלה אתה נדרש, את האמפתיה, כי משהו בדימנמיקה שלך יבקש את זה. בכל מקרה זה הריקוד המשותף שלכם.

bridges

New member
גם אם זה ההשגחה אז היא רוצה להגיד לך משהו לא?

אבל אולי יש משהו שלא הבנתי: האם אתה מעוניין לשאול שאלות פילוסופיות או שאתה מעוניין לקדם משהו בחיים שלך?

גם וגם ...

מה זה נוגע לזה ? לי יש מאמנת מעולה , וכבר לקראת הפגישה השלישית וקיבלתי משימות לבצע ... אז מה רע בפילוסופיה ? הרי זה הקאטאליזטור של החיים בכללותם ... החכמה היא , להבין את המשימות ואת החשיבה שקדמה להן , והיא הפילוסופיה האמיתית , הקשורה למעשינו , ולא החשיבה הערטילאית ממעשים , שאין לה `קיום` ואינה נתפסת , רק בשכלינו , ולא תמיד ... כמו שנאמר `מזה ומזה אל תנח ידך` ...

bridges

New member
מסכים איתך לחלוטין

אין שום דבר רע בפילוסופיה (אני אפילו למדתי קצת פילוסופיה) אני פשוט רציתי לדעת במה אתה מעוניין, כי לא היה ברור לי אם זה דיון ציני או דיון שבה לקדם תחום מסויים אצלך. זה הכל. קבל את התנצלותי אם פגעתי בך בצורה כלשהי. בהצלחה באימון, רונן

אדרבה ...

הפניה שלך העלתה נקודת `בירור` חשובה, וכשהמטרה נטולה פניות לצדדין , אזי יש כאן תיקון ושיפור , בהשגה של מטרות נעלות , שהחתירה להשגתן , טהורה וזכה ... תודות לך , ידידי !

יש לי שאלה?

האם יש סתירה בין לשאול שאלות פילוסופיות לבין להתקדם או לקדם ? אני רואה בפלסוף מין "שאלת עוצמה אישית כזאת" ? ובאמת.. יש אנשים שיצרו פריצות דרך לאנושות.. מרוב הגיגים. השאלה היא מה באמת קורה עם ה"מתפלספים" לקראת ביצוע ?מה אנחנו כמאמנים "המאמנים ליציאה לפעולה" עושים עם ה"חולמים" וה"מתפלספים" שיכולים לבקש אימון על "לסדר את הפלסוף" למשל ?

bridges

New member
יש הבדל בין לשאול שאלות פילוסופיות לבין...

להתפלסף. בין חטאי הרבים למדתי קצת פילוסופיה. יש הבדל גדול בין מה שאנחנו קוראים "להתפלסף" לבין פילוסופיה אמיתית. ההבדל הוא בכוונות: כוונת הפילוסוף היא לגלות, להגדיל את הידע האנושי ע"י חקירה מדודקת של מושגים. מבחינתי האימון הוא סוג של פילוסופיה שימושית. כוונת המתפלסף היא להתפלסף (אולי בשביל להעביר את הזמן, אולי בשביל להתחמק מעשייה). השאלה היא איך אנחנו מבחינים בין התפלספות לשיחה פילוסופית. אני חושב שצריך להקשיב לכוונה ולמחויבות של השיחה. זה עניין של תרגול. לגבי ה"מתפלספים" אני מקשיב להם ופשוט שואל את השאלה "אוקי, אז מה הפעולות שאתה הולך לעשות לגבי זה?" או משהו דומה, ואני פשוט חוזר על זה עוד פעם ועוד פעם כך שזה יהיה ברור שהם לא הולכים להתחמק מעשייה (זה בדרך כלל עובד אחרי שלוש עד ארבע חזרות ואז צריך לחזור על זה מספר מפגשים עד שזה הופך לתרגולת). רונן

לא מסכימה איתך..

רק שעכשיו אני בבעיה.. כל נסיון לדון בזה יחשב אולי כפילסוף ... או בלשון העם "פילצוף" ... אבל יש כאן פילוסופיה שלמה. משהו בסגנון...מורמות\נישאות המבצעים על המתפלצפים ? ואני לא מפרידה פילוסופיה מהתפלספות... בעיני המשמעות דומה, רק שחלק מהאנשים "מתפלספים מתחילים" אז זה לא נשמע כמו "תורה סדורה" אולי זה כל היופי ? ושוב אני חוזרת... כמה מהפילוסופים, התחילו מהתפלצפות ... רק אחר כך נקבע שהם היו גדולים הדור. בל נמעיט בערך "שונות". אני מניחה שאחרי כל זה, יהיה נבון פשוט להגיד שעולה ריח התנשאות קל באפי. כמובן שאוכל לבדוק עם עצמי למה? ולבחור לא לחוש כך? אבל האם מאמן חייב להיות בעל הפילוסופיות הנכונות יותר ?

אני נוטה לדעתו של רונן ... כמתאמן

הפאן הביצועי הוא הנרכש מצד המתאמן , והמאמן צריך להביאו לידי כך , לא כן ? הרי לשם כך שכרתיהו , ולא לשם פילסוף , יהא אשר יהא ... אני משמש כמורה בביס יסודי , וחווה מידי יום את הסוגיא הזו על בשרי , כי המטרה המושגת בשיעור היא לבדה המובילה , אם דרך פילסוף , הרי טוב , העיקר שהמטרה הושגה , כי כל הדרכים כשרות לכך ... רונן מתכוון להשיג מטרות ותו לא , לכן כמתאמן הייתי בוחר דווקא בדרכו ...

ומה קורה כשהמטרה היא?

להתמודד עם שאלות קיומיות דוקא? להגיע לפעולה.. בצורת ה"מחשבה הנכונה מבין כל המחשבות שיובילו את הפעולה" ? מה עם "תהיה איתי כאן במקום שאני נמצאת בו" ... הרבה פעמים המאומן מכתיב את קצב ההתקדמות...

למעלה