שאלה

• פותח הנושא הל
  • פורסם בתאריך

הל

New member
שאלה

שלום רב! אני ובעלי כבר כמה שנים אנשים זרים אחד לשני ורק בגלל הילד (בן 6)נשארנו ביחד אני מזמן השלמתי עם זה שצריך להיפרד, אבל אני לא רוצה להפרד בכעס, הוא אבא של הילד שלי, אני בכול זאת אהיה איתו בקשר עוד איזה 15 שנה, אז למה לא להיפרד כחברים? אבל בעלי למרות שאומר שלא אוהב אותי ונשאר איתי רק בגלל הילד מסרב לעזוב וכל יום מתעלל בי רגשית. שואל משהו, אני מתחילה לדבר אז הוא משתיק אותי בגסות,כול פעם מעיר דברים פוגעים"את עוד לא התפגרת?" את שק מחלות" וכו'. אני לא עונה לו על זה. אני ממשיכה לדבר איתו בנימוס ובכבוד למרות היחס שלו כי אני מכווה שעוד מעט הוא יבין שאני מאכלת לו רק טוב, אני רוצה שהוא יהיה מאושר. אם הוא כ"כ לא מאושר איתי(לדבריו) אז שיפסיק להתעלל בי, שיעזוב את הבית, שיפסיק לפזר אנרגיות של שנאה ורעל רגשי... אני רוצה להפרד בהרמוניה בשלום,אבל לא מצליחה לגרום לבעלי להבין שעדיף ככה לכולם וקודם כול לבן שלנו. אני רוצה שיהיה לו אבא מאושר ולא מריר, מתוסקל ומתעלל. אני מוכנה לכול הקשיים שיכולים להיות לי שאהיה לבד, אני פשוט כבר לא יכולה יותר לסבול את הטרור הנפשי הזה. אני קראתי את הספר וראיתי את הסרט, אני מנסה להיות חיובית ולדמיין איך הכול הולך קל ויפה שאנחנו נפרדים כמו חברים טובים, אבל בינתיים מצב רק מחמיר.

הל

New member
בן שלי

מאוד אוהב את אבא, ואומר לי שרוצה שאנחנו נשאר ביחד. הוא קטן עדיין להבין שדרך שאבא מתנהג לאמא הרסנית ומשפילה. עדיף לבן שלי שנפרד אבל שאבא לא ישאר ממורמר ושונא כדי שלא יתחיל להסית את הילד נגדי..

תשובה עתה להלן ...

לפי דעתי התנהגותך הבוגרת והמנומסת בהחלט מחמירה את יחסו אלייך עלייך להבין שיש אנשים שיקח להם זמן רב לגלות את עצמם ולהיות טובים לבריאה ולעולם ..למען בריאות ילדך עלייך לעזוב את בעלך גם אם הדבר עלול להיות לא יפה ...אני מניח שהרבה יותר טוב לילד לראות את אימו מאושרת ולא רק בכאילו ..העולם מלא באנשים טובים וראויים שרוצים כמוך להיות מאושרים ואני מניח שבעזרת כוחותייך תדעי למצוא אותם ...פשוט חבל על הזמן...

למעלה