שאלה

שאלה

בהמלצת רב הוספתי שם לפני כמה חודשים התחתנתי ואני צריכה לשנות שם משפחה לשמו של בעלי השאלה כזאת האם אפשר וצריך לבדוק את שמי "החדש" כולל השם משפחה מה דעתכם? האם שם שהוסף לשם הקיים כולל שינוי שם המשפחה בעקבות הנישואים משפיעים על הגורל וכאלה ? מעניין!!! אודה על התשובות וחג טו' בשבט שמח לכולכם. נטלי

גל סופר

New member
היי ../images/Emo13.gif

שם המשפחה לא ממש משפיע על הגורל, יש לו השפעות במישור של אישיות, בגרות וכו'. בדר"כ, הוא מציג עקרונות של שושלתיות [כמו ששם משפחה באמת עושה].

ז"א שאם אני...?

אחליף שם ואשתמש בו אני אשתנה מבחינה התנהגותית? אם אני ילדותית ואני אשנה את השם אז אני פתאום אהיה בוגרת ואחראית?

גל סופר

New member
נכון מאוד

בגלל זה יש להיזהר בצורה קריטית, כי "דניאל" הוא כבר לא דניאל, אלא "משה", ומשה יכול לעשות דברים שדניאל לא עשה וכו'. אני אזרוק לאוויר רעיון מאוד מעניין שניתן להסביר כך: מכירה את הטענה שגברים תמיד נשארים ילדותיים? למה לדעתך אומרים זאת? האם גברים הם אלו שמשנים את שם משפחתם כאשר הם מתחתנים?....

מעניין, כי האמת

שאני די ילדותית ז"א ככה אומרים עלי... ז"א ככה פתאום אני מישהו אחר? יכול להיות שאם אני אשנה את השם אני יהפוך לבנאדם רע מבחינת פנימית? הפנים שלי ישתנ?ה או רק חיצונית התנהגותית (איך שאני מדברת או הולכת)? חברה שלי החליפה את השם שלה כשהייתה בת 14 או משהו והיא אמרה לי שהיא לא ממש הרגישה שינוי..

גל סופר

New member
זה לא "ככה פתאום"

זה תהליך, בגלל זה אין זה פשוט בכלל לשנות שם- כיוון שאז נכנסים לתהליך חדש, ולא פשוט להתחיל תהליכים ולסיים אחרים. לשאלתך- הכל ישתנה. זהו תהליך, ולכן השינוי הוא איטי מאוד, אבל דברים בהחלט ישתנו, ולפעמים גם בצורה קיצונית. בעניין חברה שלך. זה שהיא לא הרגישה שינוי לא אומר שלא התרחש כזה, נכון? יתרה מזאת, לעיתים השם אליו משנים הוא דומה ממש לשם הקיים, ולכן השינוי הוא "סתמי" ולא בר קיימא ממש. מה זה "בנאדם רע מבחינה פנימית"? אני לא מכיר בני אדם רעים...

למעלה