שאלה

• פותח הנושא ivas
  • פורסם בתאריך

ivas

New member
שאלה

יש לי מכרה מכל סוג יש לי רמה שלוש ביבול ורמה אחד בכל האחרים עכשיו עדיף לי לבנות עוד מכרים ברמה אחד או לפתי את כל המכרים שיש לי לרמה שתיים?

xxx RAANAN xxx

New member
תלמד משהו חשוב ..

בגינדיס הייתה ממתין לתורים , פה אתה ממתין לתפוקה ... ככל שתעלה את התפוקה שלך אתה תגדל יותר מהר ותגדל צבא יותר מהר .. סוד ההצלחה בטרביאן הוא משאבים משאבים ... בהצלחה .

n lee

New member
הוא דווקא כן ענה לו על השאלה

הוא אמר לו במילים אחרות לשפר תפוקה: חיטה, עץ, חימר, ברזל אבל כדי להיות יותר מדוייקים אני אוסיף כשאתה בונה כפר ראשון, אתה צריך לבנות את השדות בצורה מעגלית, ז"א לבנות לפי הסדר קודם לשלב 1, אח"כ לשלב 2 וכך הלאה. כדאי כמובן לשים לב לתפוקת חיטה, שדות חיטה צריך לבנות מהר יותר, בגלל שיש צריכת חיטה בכפר. כאשר מתחילים לבנות כפר, הדבר החשוב ביותר הוא המשאבים! יש לשפר קודם כל שדות (בקצב אחיד פחות או יותר) על מנת שנוכל לקבל תפוקה נאותה של משאבים. בנוסף, מומלץ לבנות מחסן (Warehous) המשמש לשמירת המשאבים: חימר, ברזל, עץ. ואסם (Granary) המשמש לשמירת חיטה. ולשדרג בהתאם לתפוקת המשאבים. שדרוג של שדות נותן מהם תפוקה גדולה יותר של משאבים שדרוג של המחסן/אסם נותן יותר מקום עבור המשאבים. שדרוג של מבנה מרכזי (Main Building)מקצר לנו את זמני הבנייה. מומלץ לא לבנות שום מבנה עד שהשדות מגיעים לפחות לרמה 5 בכל המשאבים, מלבד המבנים הבאים: שגרירות (Embassy) רמה 1 (כדי שאפשר יהיה להיכנס לברית), מבנה מרכזי (Main Building) עד רמה 5, מחסן (Warehous) ואסם (Granary) בהתאם לתפוקת המשאבים. אם אתם נמצאים בברית (ברית אפשר לפתוח כאשר יש מבנה שגרירות רמה 3), אפשר לשלוח לכם סיועים של משאבים, ככל שיש יותר משאבים הכפר יכול להתפתח יותר מהר, ושיתוף פעולה בין שחקנים יוצר קבוצה מנצחת. יש לדעת להשתמש בזה בחוכמה. מאוד לא מומלץ לבנות חיילים כל עוד אין תפוקה מספקת של חיטה (חיילים אוכלים X חיטה לשעה, כשיש חיילים בכפר תפוקת החיטה לשעה יורדת). כאשר נגיע עם שדה חיטה אחד לרמה 5 נקבל אופציה לבנות מבנה שמשפר לנו את תפוקת החיטה ב-25%. המבנה הוא תחנת קמה (flour mill) וכדאי ומומלץ לבנות אותו. לאחר שכל השדות הגיעו לרמה 5 מומלץ לשפר שדה אחד מכל אחד מהמשאבים לרמה 10. כאשר נגיע לרמה 10 עם שדה אחד מכל משאב תפתח לנו אופציה למבנה שמשפר את תפוקת המשאב הספציפי ב-25%. לעץ: מנסרה (sawmill), לחימר: מפעל לבנים (brickworks), לברזל: בית יציקת ברזל (iron foundry), לחיטה: מאפייה (bakery). (מרשה לעצמי לצטט את עצמי מהמדריך שכתבתי)

efraim11

New member
הוא לא ענה לשאלה הספציפית לעומת זאת את כן

יש לך מדריך יפה, אבל בין המבנים שכתבת שצריך לבנות גם לפני שמגיעים לשלב 5 בשדות את לא חושבת שצריך לבנות גם נקיק? (קראתי את מה שכתבת למעלה ולא מוזכר נקיק)

n lee

New member
נקיק הוא לא הכרחי תמיד

והבנייה שלו תלויה בנסיבות כמובן שאם עושים עלייך פארמינג כדאי לבנות נקיק אבל הוא לא נמצא במבנים שחובה לבנות בשביל שהכפר יגדל

ivas

New member
לא ענית לי

אני שואל אם אחרי שאני בונה נכרה של משאבים נגיד של ברזל עכשיו אני רוצה עוד ברזל אז לפתח את מה שכבר יש לי או לבנות עוד מכרה של ברזל ברמה אחד ואז לפתח כבר את כולם ביחד

n lee

New member
אם זה הכפר הראשון שלך

ההמלצה שלי היא לבנות קודם כל את כל המכרות/שדות לשלב 1 אח"כ לשלב 2 וכך הלאה

אני בדיוק בודק את אותה הנקודה..

תראה.. אומנם שידרוג לשלב ב' עולה יקר יותר, אבל מניב תפוקה גדולה יותר מאשר שדה נוסף בשלב 1. לדעתי אתה חייב לתמרן את המשאבים שלך ככה, שישאר לך בערך מה שאתה יכול להסתיר בנקיק. בטח אין לך צבא הגנה עדיין. כמו כן תסתכל על התפלגות הדרישות של המשאבים בפיתוח. לא כולם נצרכים באותו קצב.. בקיצר.. יש על מה לחשוב :) אם תרצה, דבר איתי, ננסה לבנות קונצפציה.

המממ.. עוד נקודה אחת..

אומנת משאבי יבול אתה מקבל בהתחלה הכי הרבה, אבל זה משאב שנצרך כל הזמן לתחזוקה של הכפר/שדות. לכן אתה מקבל נתון על תפוקה נטו, שזה לאחר הורדת צריכה עצמית. אני כרגע תקוע עם פתוח שדות ייבול, אצלי זה צוואר הבקבוק. רק עוד נקודה למחשבה :)

n lee

New member
ויש עוד משהו

אם אתה בונה את השדות לפי הסדר הנכון אתה מקבל בונוס מהשרת (שולחים אלייך משאבים) אם אתה לא בונה לפי הסדר הנכון אתה לא מקבל אותם סתם לידע כללי

n lee

New member
אז זהו שלא

הבונוס הוא אך ורק אם אתה בונה את השדות נכון וממש לא קשור לסוג שבט שאתה משחק בו תקרא הוראות ונהלים של המשחק, נראה לי פיספסת את זה

dealex

New member
../images/Emo41.gif

לא ידעתי בכלל על זה. אפשר קצת פרטים ,בבקשה ?

n lee

New member
כן

אתה מקבל משלוח של משאבים מהשרת עצמו בתור בונוס זה בתנאי שאתה בונה את השדות בצורה הדרגתית ז"א קודם הכל לשלב 1 (ובדר"כ אז מקבלים בונוס ראשון) ואח"כ כשכל השדות על שלב 2 זה בתנאי שאין לך חריגות גדולות מדיי בבנייה של השדות (למשל כמה שדות על 5 וכמה שדות על 3)

The Farmer1

New member
...

תתחיל לבנות צבא וצא לפשיטות, במקביל תשפר את השדות יבול לפי הצורך ותשפר את שאר השדות בכפר שלך. את רוב המשאבים תשקיע בצבא ואחרי זה תשקיע בכפר שלך. זה נבון שאתה צריך משאבים כמו שאמרו כאן אבל בשלב זה של הכפר לא יכנסו לך הרבה משאבים מהשדות. לעומת זאת מפשיטות אתה יכול להרויח הרבה יותר ואחרי כמה ימים אתה תתקדם יותר מהר. מה שרשמתי נכון לכל שבט למרות שיש לטאוטנים יתרון ברור.

n lee

New member
מה שכתבת פה

מתאים רק לטיטאנים אם רומאי יבנה צבא ישר ילכו לו כל המשאבים והוא לא יוכל לבנות שום דבר אולי רק אחרי 3-4 ימים לא שווה את זה אצל גאלס החיילים הראשונים שאפשר לבנות הם בכלל חיילי הגנה, אז את אלה לשלוח לתקיפות? השבט היחידי שיכול להשקיע בחיילים שלו קודם לפני שהוא משפר שדות זה השבט הטיטאני כי החיילים שם זולים ונבנים מהר (יחסית לשבטים האחרים)

The Farmer1

New member
לא נכון

יש לי חבר שפתח לפני שבוע וחצי משתמש בשרת 6 קום. יש לו כבר צבא נחמד ועכשיו הוא מתכונן לכפר הבא.

The Farmer1

New member
חוצמזה

גם אם מה שאמרת נכון, מישהו בכלל שאל את הבחור איזה שבט הוא?

ivas

New member
טיטאנים זה טאוטונים?

אם כן אז איך אני משיג חיילים ויוצא לפשיטות?

למעלה