שאלה

erezor

New member
שלא לדבר על מחירים

מחירים, בעיקר של בתי מלון, קופצים בערך בפי 2, במקרה הטוב

shaharshaked

New member
אז בהחלט תהיה בעיה מבחינת התאריכים:

כי לפי מה שהבנתי האולימפיאדה באוגוסט וגם בתקופה הזו לא כדאי לנסוע. אתם חושבים שלנסוע בחודש ספטמבר יהיה טוב, או שלא כדאי בגלל שזה יוצא בין שני האירועים וההכנות?

Pink Roses

New member
../images/Emo207.gif מנצל"שת ברשותכם

התיכנון שלי הוא טיול לסין, אין זמן טיול מוגדר, אין תאריך יציאה מוגדר אין סך כסף מוגדר או אפילו מסלול אמרו לי ששלושה חודשים, גג ארבע זה די והותר. ברוך ה', כסף בשבילי לא יהיה פקטור, כמובן שאין לי בעיה לחיות בצמצום על מנת למשוך כמה שיותר זמן בטיול ולזרום להודו שגם בתיכנון. אני רוצה לטרק, (הבנתי שאי אפשר לישון בשטח בסין) אני רוצה לראות תרבות וגם קצת שופינג לא רוצה להתכלב. מתי העונה המומלצת ואיך בונים מסלול? דפדפתי בלונלי פלאנט של צ'יינה וזה ממש סינית בשבילי, לא הבנתי כלום. כמה באמת לחודש, אם אין לי חבר סיני שיחסוך לי בעלויות? אשמח אם תענו על כל השאלות (אני יודעת שיש הרבה, סליחה מראש ותודה על הסבלנות)
ליאורה

GnomeBubble

New member
את נוסעת עם עוד מישהו?

חבר סיני או לא, רק בזה שנוסעים בזוג מצליחים להוזיל את החדרים בהרבה כי פשוט מתחלקים במחיר. ולהתכלב זה דבר באמת יחסי - יש אנשים שבשבילם לינה במלון פחות מ-5 כוכבים היא התכלבות, ויש כאלה שלא מבינים למה אומרים שהם מתכלבים כשהם ישנים בדורמז. אם את רוצה לראות טבע ותרבות בטח תגיעי למערב סין, שהוא כבר יותר זול. אני פגשתי כמה זוגות של ישראלים מבוגרים יותר שטיילו שם, ובהחלט לא התכלבו, ובכל זאת הם לא ישנו במלונות שעולים יותר מ-150 קוואיי (80 שקל) לללילה לחדר זוגי. אם זה יקר בשביל מישהו, אז באמת יש לו קנה מידה מעוות מאוד, ואני ממליץ לו לנסות לחפש פעם מיטה בחדר משותף עם 12 איש במחיר הזה באירופה...

Pink Roses

New member
נוסעת לבד

לבד בעיקר, אולי בהתחלה תהיה לי נחיתה רכה עם עוד מישהו אבל לא בטוחה שיותר מזה. ובראה"ב ישנתי במוטל עם שירותי משותפים לכל הקומה וזה היה בסדר גמור כל עוד אין ג'וקים ולא קר ויחסית נקי אני סבבה

GnomeBubble

New member
בסין לא נתקלתי בהרבה חדרים מהסוג הזה

לפחות לא במערב - שם טיילתי. יש חדרים פרטיים עם שירותים צמודים, ויש דורמז (חדרי שינה גדולים משותפים). חדרים פרטיים עם שירותים משותפים יש בעיקר בכל מיני מקומות קטנים (למשל אכסניות על הדרך "ערוץ דילוג הנמר") שפשוט אין בהם שירותים פרטיים מלכתחילה, אבל אני לא זוכר שבערים ראיתי הרבה חדרים בודדים עם שירותים משותפים. יש כאלה באכסניות סיניות זולות, אבל אלה לא עונות בדרך כלל על הקטגוריה של הניקיון... ולגבי אוהלים - עקרונית הבנתי שזה באמת אסור, אבל אם את באמת נמצאת בטבע, לא יהיה שם שוטר שיעצור אותך... ברוב הטרקים המקובלים בסין לא צריך לישון באוהל, כי יש מספיק כפרים לאורך הדרך שאפשר למצוא בהם גסטהאוסים זולים (בדרך כלל המחיר הוא לפי מיטה, ועד כמה שאני זוכר הוא היה בין 15 ל-25 קוואי למיטה בזמני). התנאים שם הם לא הכי מושלמים, ולפעמים יש גם ג'וקים, אבל זה לא שיש אופציה טובה יותר במקומות הנידחים האלה, וזה לא שלאוהל שלך לא יכנסו ג'וקים
אני בכל מקרה לא הייתי סוחב איתי אוהל. פגשתי אנשים שטיילו בסין עם אוהל, אבל נראה לי שחבל לסחוב דבר כזה גדול בשביל פעם או פעמיים שתשתמשי בו בכל הטיול.

למעלה