שאלה

שאלה

האם מישהו יודע/התנסה, כיצד ניתן להסדיר את תנאיה הסוציאלים של סייעת מטעמנו בגן הילד? למי לפנות ותחת איזו הגדרה להעסיק אותה ולשלם לה כדי שהעבודה תהיה חוקית ויהיה לה תלוש משכורת?

גן תקשורת

שכדי שהעבודה עם הילד תהיה יותר פרטנית יש צורך בתגבור ע"י סייעת נוספת במימוננו.

b o t t e n

New member
להעסיק אותה ע"ח סייעת מהרווחה.

ככה היא מוגנת חלקית על ידיהם. ואת ההפרש- דרך ביטוח לאומי. אבל בגן תיקשורת יש בד"כ מספיק אנשי צוות לעבודה אחד על אחד.

שעות הסמך שלנו מהרווחה בוטלו

אז אין מצב לעשות את זה דרכם, וכשרוצים לעשות ABA בגן אז אנשי הצוות של הגן לצערי אינם מספיקים, אם למישהו יש רעיון אחר אשמח.

לא יודעת איך זה היום, בוטן, אבל בתקופתנו זה

חד משמעית לא היה נכון. ילד עם בעיית תקשורת, על אחת כמה וכמה בגיל גן, זקוק לתיווך צמוד כדי להתפתח. ואת זה לא היה, לפחות בזמננו. מאוד תומכת ברעיון של לתגבר בכוח אדם נוסף.

זה קצת משנה את התמונה

קודם כל, בט"ל לא יבטח אותה בתוך גן. נדמה לי שזה לא חוקי. גם הביטוח של הרווחה לא תופס, הכל בגלל שמבחינה חוקית לא ניתן להכניס למוסד חינוכי של משרד החינוך עובד שהוא "פרטי". זה גם בעייתי מבחינת משרד החינוך להרשות לך להכניס סייעת פרטית. את בטוחה שיש לך אישור לכך? מעבר לכך, אם היו שנה שעברה תקנים לשילוב וסייעות אישיות אצלכם בגן והם הופסקו השנה, אנא צרי איתי קשר במסר על כך. רויטל.

Navva

New member
מנקודת מבט אחרת

אני לא בטוחה כשאמא לילד בגן תקשורתי היתי מוכנה שעוד מבוגר יהיה במסגרת הזו. לטעמי הילדים חשופים ליותר מידי מבוגרים. בני שנה שעברה היה בגן תקשורתי, ולדעתי בעית הבעיות בגן תקשורתי הוא ריבוי הצוות, "מרוב טבחים האוכל לא מוכן". לא פעם בחצר, זמן אידאלי לתיווך, הילדים מתרוצצים,ישובות 3-4 נשות צוות ביחד ב"קשקשת", הגננת יושבת כותבת במחברת קשר. חשוב יותר לתווך בין הילדים מאשר לכתוב במחברת קשר. יוצאים/יוצאות ונכנסות המטפלות הפרא רפואיות, בקיצר טיילת של מבוגרים. היה שם ילד שחייב ליווי צמוד, ברמה שסיכן ילדים אחרים (ביחוד את הבן שלי), והוא באמת בזמן ריכוז / מפגש היה מקבל את הדיטה הסנסורי ע"י אחת מבנות השירות הלאומי.

למעלה