שאלה

שאלה

שאלה - היי לכם, כשאני רושמת הכתב יוצא לא ברור, מאוד מבולגן , בכללי אני לא משקיעה בכתב ואם אני כן משקיעה הכתב אחרי כמה שורות הופך לא ברור. אני מצליחה לקרוא אותו אך הוא לא נראה יפה וברור, מה ההסבר לכך ? וגם כאשר אני רושמת היד מתעייפת מהר מאוד ואני לא לוחצת על היד בעת הכיתה (לפחות אני חושבת ..) אשמח לפירוש צפלין

כי19

New member
האם לא אובחנת אף פעם כבעלת קושי כזה או אחר

בלימודים?

riki t

New member
היי צ'פלין,

בקצרה ומהתרשמות שטחית ייתכן והקושי/בחירה לכתוב את האותיות באופן שהוא לא קריא/ברור מספיק נובע מריצה קדימה לעבר מטרות, אתגרים ויעדים מבלי לתת את הדעת לעצמך, לזולת ולביצועייך במובנים מסויימים, ייתכן ונובע ממתח פנימי, לחץ,חוסר שביעות רצון ,חוסר שקט , התעסקות עם מגוון נרחב של דברים,קפיצה מדבר לדבר מבלי לסיים את הדבר הקודם כהלכה, אילתורים אינטואיטיביים שאינם מעוגנים , חוסר סבלנות לחכות לתוצאות ולהתעכב על דברים טפלים מבחינתך ואו שמאיטים את השטף הטבעי שלך, דבר שעשוי להשפיע על קשרייך עם הזולת וביצועייך וניכר בין היתר באיבוד סבלנות ויכולת הכלה ובכך מקשה עלייך להתחבר ולנתב את עצמך באופן עקבי לאפיקים יעילים בחיים וכן להצליח בהם ובגדול. מעבר לזה ניכר שיש עוד הרבה מה לומר ולהוסיף מההיבט החיובי על כתב ידך, כי באמת שיש לך פה יופי של יכולות וכישורים (תבונה, עצמאות, כושר אילתור, פרספקיבה טובה, גמישות, יכולת תימרון,אותנטיות, דינאמיות , ערנות, מעורבות, קריאה טובה של 'המפה' , סקרנות אינטלקטואלית, גמישות מחשבתית, יכולת להתמודד עם אתגרים ולהסתדר במצבים שונים/מפתיעים ועוד ועוד) ויחד עם הגדרת יעדים ועמידה בהם,מתינות ובקרה על צעדייך, תקיפות , נחישות ובטחון תוכלי להכניס מעט שלווה לנפשך ולהמריא היטב הלאה.

את כל כך צודקת בדברייך,אני מרגישה את זה

לגבי המתח הפנימי וחוסר סבלנות. אני מאוד מנסה לשנות וכן להרפות את הלחץ את אחרי כן אני חוזרת לסורי וממשיכה לכתוב לא ברור בשטף קצף יש לך אולי הצעות לשינוי? ואני מאוד מעריכה את בדברים שרשמת ואת האבחון , חיזקת אותי בצורה מסוימת, תודה אישית

riki t

New member
צפלין, תודה גם לך והנה הצעה לשיפור:

תניחי לרגע לכתב ולאי הקריאות שלו (אע"פ שהוא בכלל לא נורא מההיבט הזה כי הצלחתי לקרוא את כל מה שכתבת ודיי מהר) ותנסי להתרכז בעצמך, במתח הפנימי ובחוסר הסבלנות שלך שמתבטאים בחיים ומשפיעים על מס' מוקדים, תתעמקי בזה ותנסי להבין מה גורם ומשפיע עלייך ככה, ברגע שתסדרי את העיניינים 'בתוכך' את תצליחי גם לקבל החלטות נכונות והדברים יסתדרו מאליהם גם בכתב ידך. ואם עדיין מאוד חשוב לך להבין איך, מה, כמה ולמה...בכל מה שנוגע לכתב ידך , אז נסי להביט למשל ב: ב' 'בבקשה' - שורה ראשונה כ' א' נ' 'כשאני' - שורה ראשונה כל אותיות ת' בסוף מילה ועוד הרבה מקרים נוספים ורבים בכתב ששם האותיות מאבדות צורה, אינן קריאות, את משמיטה מהם חלקים (מאבדת את יכולת העמידה שלך, לא בודקת אם הצעד הקודם היה נכון ושקול מול הצעד הבא, מכריעה יותר ע"פ האינטואיציה) ואז הם הופכות ללא מובנות, זה קורא תוך כדי המהירות, את רצה קדימה וחסרת סבלנות להשלים את האות במלואה (את המשימות/ביצועים)וכך הלאה...

תודה רבה , זה מדהים כמה קראת אותי.

החלטתי לקחת את זה כפרויקט . ושמתי לב לכך ומה שאמרת תאם את ההרגשה אצלי. תודה !!!!!!

למעלה