שאלה

שאלה

מה המשקל המקסימלי שסוס ממוצע מסוגל להחזיק? ז"א איזה משקל של רוכב סוס ממוצע עוד מסוגל לסחוב בלי להרגיש שהניחו עליו היפופוטם? תודה לעונים:) שבוע טוב!

תלוי בכל כך הרבה גורמים...../images/Emo107.gif

תלוי בגזע, משקל, מבנה גוף, כושר גופני ועוד... בכל מקרה, כבר הכרתי הרבה אנשים ששקלו מעל 100 קילו ועדיין רכבו בהצלחה, ואפילו הורידו במשקל בזכות הרכיבה והעבודה עם הסוסים. ואני לא מדברת רק על ווסטרן, אני מכירה מישהי שרוכבת דרסז' ושקלה אפילו מעל 120.

lions queen

New member
../images/Emo118.gifנושא רגיש ../images/Emo3.gif

אני די כבדה בואי נגיד, ובגלל זה אני משתדלת לרכב על סוסים גדולים, אבל גם סוסים שהם לא הכי גדולים זה תלוי במבנה ובכושר שלהם.. גולן למשל, סוס די קטן, אבל מבחינתו הוא צריך להרגיש את הרוכב אחרת חבל על מי שיושב עליו.. כמו שדניאלה אמרה, תלוי בהרבה גורמים..

תודה.. אבל...

דיי אין לי מושג מה זה ווסטרן או רכיבת דרסז'... אבל משאר ההודעה אני יכולה להסיק שאדם ששוקל בערך 90 ק"ג, כל סוס יסתדר איתו. נכון? ואני מדברת על רכיבה בטיולים כאלה של קבוצות... אני לא יודעת כ"כ איזה סוסים מוצעים שם... ואיזה רכיבה עושים... אנחנו פשוט רוצים לארגן טיול כזה כמה חברים, ונראה לי שתהיה לנו בעיה עם אחד מהם, ששוקל 90 ק"ג, לכן אני שואלת.. זה באמת בעיה או שנוכל להסתדר עם זה? זה לא נשמע לי נורא 90 ק"ג על סוס... אני טועה?

ToryMaster

New member
לא צריכה להיות בעיה ממשית

אולי כדאי ליצור קשר טלפוני עם החווה שאתם רוצים להגיע אליה ולשאול אותם אם זה בסדר, בשביל השקט הפנימי שלך.

ממ..../images/Emo107.gif

ווסטרן (רכיבה מערבית) ודרסז' (רכיבה אומנותית) אלו סגנונות רכיבה, תוכלי לקרוא עוד באתר של ההתאחדות לספורט הרכיבה בישראל: www.ief.org.il 90 ק"ג לרוב הסוסים לא אמור להיות בעיה, במיוחד לא לאור העבודה שבטיולים משתמשים בד"כ באוכפי ווסטרן (שהם יותר רחבים) ושסוסי טיולים הם בד"כ מגזעים עם מבנה רחב וחזק. רק חשוב לוודא שהסוסים באותה חווה נראים טוב ולא מוזנחים בתת משקל או משהו כזה (לצערי לא חסרים חוות טיולים כאלה בארץ...). אם אתם צריכים המלצות לחוות טיולים טובות רק תגידו.

lions queen

New member
../images/Emo118.gifלצערי אני ממש גבוהה

ואין מה לעשות גובה=משקל כן אי אפשר להגיד שכל אחד יכול לרכב על כל סוס, לצערי יש סוסים שאני כבדה להם, וזה בעיה..

ToryMaster

New member
כבדה או ארוכה?

את באמת לא חייבת לענות על זה, את פשוט לא נראית כאילו את שוקלת הרבה, אולי את פשוט שרירית, שרירים שוקלים הרבה!

lions queen

New member
../images/Emo118.gifשרירים זה בטוח לא לדאבוני

אני די קבבית כשזה מגיע לספורט.. אבל אני ארוכה, ואורך זה עוד משקל.. אני זוכרת שהייתי צעירה יותר, התפללתי לעשות תאונה כדי שיקצרו לי את הרגליים.. הייתי כ"כ מטומטמת.. עכשיו אני חיה עם זה, פשוט כשזה מגיע לרכיבה זה די מציק..

SNTQ

New member
הגובה שלך מפריע בדבר אחד ויחיד..

בזה שאני צריכה לקצר 4 חורים באוכף אם אני רוכבת על שלך
סתם.. לטעמי את מדברת שטויות אבל אני לא אתערב כי אני יודעת עד כמה מעצבן זה שמנסים לשכנע אותך שאתה כן! נראה טוב (ואפילו מאוד
קייטי הולמס שלי
)

lions queen

New member
../images/Emo118.gifאז תישארי על שלך את..

תפסיקי עם הקייטי הולמס הזאת את וחברות שלך עוד מימי הפיצה שלי, מבדר שמסתבר שהן חברות שלך.. חח הן היו רודפות אחרי בבית ספר P= אגב, גם רציתי בחיים להיות ג'וקי, אבל נראה לי שאיבדתי סיכוי בגיל 12

SNTQ

New member
חחחחחח זאת רק מעיין הסתומה..

אני בחיים לא חשבתי שאת וקייטי הולמס דומות (אם כי..
סתם סתם..) חחחחח ג'וקי.. רוצה על גולן שננסה?

lions queen

New member
../images/Emo118.gifאז כנראה הן לא חברות שלך

אבל היתה איזה חבורה של בנות מעצבנות שהציקו.. או וול..

ToryMaster

New member
אני מבינה מה את אומרת

ומאמינה לך שגובה זה משקל, לצערי לא יצא לי לבדוק את זה על בשרי. מילא, לפחות את גבוהה!

למעלה