שאלה.

שאלה.

בזמן האחרון יש לי יציאות קשות, מעין עצירויות. לצואה כאילו קשה לצאת וכשהיא יוצאת זה בגושים קטנים אחד אחרי השני ולא ב"בומבות". גם הגושים הגדולים יותר (וסליחה על התיאור המפורט אבל כך זה יותר יעיל) הם לא אחידים אלא מורכבים כאילו מכמה גושים קטנים. כמו כן נדמה לי שהצואה יותר קשה (ההפך מרכה). יש לי גם קצת דימום כתוצאה מהתהליך. מדוע זה יכול לקרות? אציין שאני עובד בבית מלון ואוכל שם מדי פעם (והאוכל לא תמיד הכי טרי). חלק גדול מהתזונה שלי בזמן האחרון מורכב מאורז ותפו"א. אגב, באופן כללי בחורף יש לי עצירויות אם כי לאו דווקא יציאות של גושים קטנים, והייתי שמח לדעת אם יש קשר באופן כללי בין התקררות במזג האויר לבין עצירויות. תודה.

תשובה

אם מדובר בדבר חדש אך חולף בתוך זמן קצר, אין ממה להתרגש. אולם אם מדובר בשינוי מהותי ביציאות, ז"א אם המצב שאתה מתאר ממשיך, אני ממליצה לפנות לגסטרואנטרולוג שיבדוק אותך. המתן לתשובת הפרופסור

שאלה

כל הדקויות לגבי מבנה הצואה אינן כ"כ חשובות ולא אומרות הרבה. הדימום שתיארת נגרם כנראה בגלל טחורים או פיסורה בעקבות העצירות, אבל בכל זאת כדאי לפנות לגסטרואנטרולוג ולעבור סיגמואידוסקופיה (קולונוסקופיה קצרה)

למעלה