שאלה

• פותח הנושא jalm
  • פורסם בתאריך

jalm

New member
שאלה

אני לא בטוחה אם היא מתאימה לפורום אבל בכל מקרה - אני מתכוונת ללמוד בארהב לתואר ראשון, כנראה פסיכולוגיה. השאלה שלי, האם אפשר לעבוד תוך כדי? קראתי פעם ששנה ראשונה אפשר רק בקמפוס ואחר כך, כבר אפשר מחוץ. השאלה היא - האם כל אחד יכול? ואם לא, מהם התנאים? דבר נוסף, האם זה נכון שבכסף שאני מרוויחה בעבודה (בקמפוס או מחוץ לו) תוך כדי הלימודים, אני לא יכולה לשלם על שכר הלימוד?

sharonr5

New member
חוקי עבודה

אז ככה... לתואר ראשון את תגיעי לפה עם ויזת F-1 מה שאומר, שבמהלך הלימודים מותר לך לעבוד עד 20 שעות בשבוע, ובחופשים עד 40. אכן בשנה הראשונה מותר לך לעבוד רק בקמפוס, אבל עם הכסף את יכולה לעשות מה שאת רוצה, ברור שגם לשלם על שכר לימוד! אחרי השנה הראשונה, את יכולה לעבוד מחוץ לקמפוס אבל יש כל מיני חוקים לגבי העבודה. כמו שהיא חייבת להיות בנושא שאת לומדת, ואת חייבת לקבל עליה קרדיט מהבי"ס, ופרופסור שיחתום שזה חיוני ללימודים שלך וכדומה. את לא יכולה סתם ללכת לעבוד בקניונים... בהצלחה.

Psycho_pr

New member
הבהרה קטנה

אמנם מותר לך לעשות עם הכסף שתרוויחי מה שאת רוצה (כולל לשלם איתו את שכר הלימוד שלך), אבל לפני שאת מקבלת את הויזה לארה"ב (F1), יהיה עלייך להוכיח שיש ברשותך די כסף כדי לשלם את כל שכר הלימוד + מחייה מראש (למרות שלא תצטרכי באמת לשלם אותו מראש, תצטרכי להוכיח שיש לך אמצעים לעשות זאת, למשל, ע"י תצהיר מהבנק שמראה שלאבא שלך יש כסף לכסות את כל השנה הראשונה). כלומר, בכל אופן, אם התכנון שלך הוא לעבוד _כדי_ לשלם את התואר, לא תוכלי לעשות זאת. תוכלי רק ברטרוספקטיבה להחזיר למישהו הלוואה, וגם זה, בקושי רב.

22ק ו ס ם

New member
זה ממש לא נכון מה שאת אומרת

קודם כל, היא לא בהכרח תגיע על ויזה F! למרות שזה סביר. למי שאין אזרחות אמריקאית מותר לעבוד 20 שעות בשבוע במהלך הסמסטרים ו40 שעות בקיץ למשך כל תקופת הלימודים. אי אפשר אחרי שנה לעבוד מחוץ לאוניברסיטה. האפשרות של practical training היא עם סיום הלימודים ומאפשרת להאריך את השהייה בשנה. אבל בשביל זה צריך למצוא עבודה שקשורה ללימודים וזה משהו די מסובך למי שיש תואר ראשון. בכל מקרה, עם 20 שעות שבועיות אי אפשר לכסות את שכר הלימוד ואת המחייה כי השכר מאוד נמוך.

jalm

New member
התבלבלתי

אז למי שאין אזרחות אמריקאית יכול לעבוד 20 שעות במהלך הסמסטר או לא?

22ק ו ס ם

New member
מותר לשאול למה את רוצה ללמוד תואר ראשון

בפסיכולוגיה בארה"ב דווקא? האוניברסיטאות בארץ מעניקות תארים יותר איכותיים בתחום הזה (ובתחומים אחרים) לתואר הראשון.

John the Savage

New member
אפשר, תיאורטית לפחות, לעבוד מחוץ לקמפוס

יש אפשרות של Pre-completion OPT שמאפשרת לעבוד מחוץ לקמפוס גם במהלך הלימודים, אלא שזה בא כמובן על חשבון השנה שלאחר סיום הלימודים. מה שכן אני מסכים בהחלט לגבי שתי הנקודות האחרות: גם העובדה שבמהלך תואר ראשון יהיה קשה מעשית למצוא עבודה שקשורה ללימודים, וגם לכך שעם שכר סטודנטים - ועוד לתואר ראשון, בלתי סביר לחלוטין לכסות את ההוצאות (או אף חלק משמעותי מהן).

boot

New member
CPT & OPT

the CPT doesn't necessarily affect the OPT if you work on CPT less than 12 months full-time or alternatively less than 24 months part-time, it won't affect the OPT whatsoever. only If you exceed those limits, would the excess months be deducted from the OPT's 12 months...

John the Savage

New member
CPT ו-Pre-completion OPT אלו שני דברים נפרדים

CPT באמת לא בא על חשבון ה-OPT אם הוא נמשך פחות מ-12 חודשים (לדעתי, מ-12 חודשים ומעלה זה מבטל את ה-OPT לחלוטין - אם כי אני לא בטוח לחלוטין בזה, צריך לבדוק). מצד שני CPT דורש חתימה מהמחלקה שהעבודה נחשבת לחלק מתוכנית הלימודים. לך אולי במזל זה היה קל, אבל בהרבה מקומות יהיה די קשה לסדר תיכמון כזה (בהנחה שזה לא היה מראש חלק מתוכנית הלימודים). Pre-completion OPT זה פשוט OPT שלוקחים לפני סיום התואר, והדרישות לגביו הן הרבה פחות מחמירות מאשר CPT - מספיק שהעבודה תהיה קשורה בצורה כזו או אחרת למקצוע הלימוד ולא צריך לבוא בתור חלק מתוכנית הלימודים עצמה. במקרה הזה הזמן שעובדים במהלך הלימודים בא ישירות על חשבון ה-OPT בסוף התואר.

DaphneZ

New member
אני עשיתי 3 סמסטרים של CPT PART TIME

ומעולם לא נאמר שאם אמשיך יילקח ממני חלק מה-OPT. הדבר היחיד שנאמר לי ש-CPT יכול להיות רק עד 20 שעות בזמן הסמסטר, והוא לא סותר את ה-20 שעות שאפשר לעבוד בתוך הקמפוס דרך אגב - כלומר If you play your cards rights אפשר לעבוד גם 40 שעות בשבוע (20 שעות בקמפוס ו-20 שעות על CPT). רק מה, לא יודעת כמה אפשר להצליח בלימודים ככה :) הסמסטר הכי "גרוע" שלי כלל בתוכו 26 קרדיטים + 25 שעות עבודה בשבוע וזה לא היה הכי כיף שבעולם.

אור302

New member
שווה להסתכן?

היו לי כמה אפשרויות לשחק עם שעות העבודה (למשל לבוא כמרצה ולא כסטודנט לסימסטר אבל ללמוד בעצמי בספרייה) או לקבל שתי משרות הוראה בשתי מחלקות שונות מבלי ליידע אבל אני חושש למדי להסתבך עם רשויות ההגירה. מי יודע? אולי מישהו יעיף מבט ברקורד שלי ויחליט שאני נדרש לבירורים נוספים. גם כשכבר יש לי ויזה אני תמיד חש כפליט על סף גירוש, בעיקר כשאני נכנס לארה"ב.

DaphneZ

New member
מה שאני עשיתי לא היה סיכון

אלא במסגרת חוקי הויזה מאחר ש-CPT חייב להיות קשור לתואר ומאושר על ידי יועץ של האוניברסיטה, על CPT מקבלים נקודות לתואר, כי זה חייב להיות משולב עם התוכנית האקדמית (העבודה שמתבצעת חייבת להיות קשורה למייג'ור או למיינור שלך). אין לי מושג לגבי מה שאתה רוצה לעשות ואם זה חוקי או לא. מבינה אותך לגבי ההרגשה, היו פעמים שנכנסתי לארה"ב בהן הרגשתי מאוד לא בנוח למרות שתמיד היו נחמדים אליי ותמיד הכניסו אותי.

אור302

New member
רק כדי לדייק,

מותר לעבוד 40 שעות בסימסטר שהוא סימסטר חופשה, וסימסטר חופשה הוא זה שבא לאחר שלושה סימסטרים רצופים של FULL CREDITS - זה לא חייב להיות קיץ.

sharonr5

New member
חידוד

אמת, אפשר לעבוד 40 שעות בשבוע רק בחופשות מוגדרות של הבי"ס. אך אין צורך לחכות שלושה סמסטרים בשביל זה. אני עבדתי 40 שעות בשבוע בחופשה הראשונה שהיתה לי בשנה הראשונה בין הסמסטר הראשון לשני כשהיתה חופשה מוגדרת של הלימודים. גם בקיץ לאחר שני סמסטרים עבדתי שוב משרה מלאה באוניברסיטה.

אור302

New member
על F-1??

איך זה? לי משלמים משכורת כרגיל בזמן חופשת הסימסטר וידוע לי בפירוש שאני חייב 3 סימסטרים כדי לעבוד יותר (אני יודע כי אני מנסה עכשיו אחרי שנה של העדרות לחזור לקיץ למשרה של 40 שעות והם לא נותנים לי, הקרציות). יש לך איזו פרוצדורה מיוחדת?

sharonr5

New member
הסברים...

בשביל לראות למה התכוונתי כשאמרתי עבודה מחוץ לקמפוס תוך כדי הלימודים אתה יכול לראות מה SAVAGE אמר, על זה דיברתי... לא אמרתי שאפשר עם הכסף לכסות את כל ההוצאות, אבל בהחלט מותר להשתמש בו בשביל זה וזו היתה השאלה. כבר היה לי אישור אחרי 9 חודשים לעבוד מחוץ לבי"ס במהלך הקיץ במקצוע שלי (בנאס"א ובוטל כשגילו שאין לי דרכון אמריקאי), אבל לא היה ממש בעיה לקבל את האישור הזה. כל מה שצריך זה פרופסור שיחתום שזה חיוני ללימודים ויתן לך נקודת זכות אחת בשביל הפרוטוקול. נכון שאני לא משלמת שכר לימוד אבל אני בהחלט מצליחה לשלם על כל ההוצאות שלי מעבודה של 20 שעות בשבוע במהלך הלימודים ו-40 בחופשים. במהלך הלימודים, עם 20 שעות בשבוע אפשר להגיע ל-1000 דולר בחודש (ואני עובדת במחקר שזה לא הכסף הגדול בכלל). נכון שהמחייה פה מאוד יקרה ורק על המעונות אני מוציאה 700 דולר בחודש, אבל עם מה שנשאר והחסכונות מהחופשים זה בהחלט אפשרי לממן את עצמך (הוצאות, לא שכר לימוד). לא קל, אבל אפשרי.

22ק ו ס ם

New member
הנקודה היא שהעבודה הזו מוגבלת בזמן

ובאפשרויות תעסוקה ולכן לא ממש רלוונטית לקיום של הסטודנט בארה"ב. כשמה כן היא, מטרתה שמישהו יצבור ניסיון במקצוע שלו ותלמידים לתואר ראשון במדעי הרוח והחברה יתקשו מאוד למצוא עבודה רלוונטית ועוד כזו עם הכנסה משמעותית.

boot

New member
you are WRONG, you are WRONG

but once again, very confident in your wrong answers, which is quite impressive someone who arrives in the US on F1 is ELIGIBLE to work off campus in a job related to their major following their first year in college. it's called CPT (the one-year post-graduation is the OPT) I happen to work in the international student office at my school, so I can tell you that in order to establish a correlation b/w your job and your major all you need is a letter from the major department's adviser indicating that. If your major is economics for instance, about 80 percent of jobs out there would have something to do with your major, so it's really not that hard to find, but once again, very confident in your wrong answers, which is quite impressive someone who arrives in the US on F1 is ELIGIBLE to work off campus in a job related to their major following their first year in college. it's called CPT (the one-year post-graduation is the OPT) I happen to work in the international student office at my school, so I can tell you that in order to establish a correlation b/w your job and your major all you need is a letter from the major department's adviser indicating that. If your major is economics for instance, about 80 percent of jobs out there would have something to do with your major, so it's really not that hard to find

למעלה