שאלה

שאלה

לגבי שירות צבאי אצל הבנים האם זה מסתדר עם הדת...? זאת אומרת מי שמשרת הוא יוכל להניח תפילין,לשמור שבת וכול זה...? והם לפי התורה צריכים לשרת..?? ומה דעתכם לגבי זה...?

מצווה גדולה!

הצלת ישראל מיד צר,לשמור על כל מי שלומד תורה וגם מי שלא-ובכלל בכללי בלי הצבא לא היית יכול לשבת וללמוד בישיבה...ממליץ לכולם להכנס לפורום ``דתיים`` יש שם דיון על זה בכותרת ``להתגיס או לא``...

יהרג ואל יעבור

להניח תפילין יתנו לך 40 דקות עם דילוגים בדר"כ על נוסח התפילה שקבעו אנשי כנסת גדולה. בימי שישי בטירונות וקורסים אם לא תמהר להגיע הביתה לא תתפלל במניין וסביר להניח שכמוני אולי יצא לך בכלל להתפלל עוד לפני חצות היום שזה זמן שחרית ואם לא, הפסדת תפילה ועל מה הפסדת תפילה? לא על קרבות שהיית עסוק בהם... רק כי המסגרת הצבאית היא חילונית ומתיימרת להתאים גם לשומרי תורה. שלא נדבר על ענייני הקדושה והצניעות שהכל שם פרוץ החל מהדיבורים העיתונים שיש שם בכל מקום [עיתוני זימה וניאוף לא חדשות] הטלווזיות וחיילות פרוצות וחצופות לא עלינו שבכל פינה ופינה ואי אפשר להימלט מזה [חוץ מבנח"ל החרדי, גם שם אם הייתי בטוח הייתי מוצא פגמים עד השמיים]. וגם עם השבת תהיה בעיה, צריך לסחוב למשל בטירונות את הנשק כל השבת גם אם אין מצב של מתקפה סורית על החדר אוכל בבסיס יוצא מפה שכל שניה בשבת זה חילול שבת חמור בנגיעה בנשק ללא כל סיבה, וגם אם שומרים על הבסיס בטוח שלא לשמירה כזאת התירו הרבנים לטלטל נשק בשבת. וכל זה על קצה הלשון ומה שאמר החבר לעיל שזאת מצווה גדולה אין חילוק כי אם התנאים היו מאפשרים זאת הייתה מצווה גדולה , כמובן לא מצווה יותר גדולה מללמוד תורה אבל גם מצווה כמו כל אחת ממצוות התורה, כרגע לא רק שהיא לא מצווה היא עבירה החמורה שבכל התורה. בקיצור להרחבה בנושא אני פנוי למסרים אבל לא אמנע מלומר שגדולי הדור [החרדים לדבר ה' מן הסתם] פסקו שצבא זה ביהרג ואל יעבור- ועוד שמעתי דברים מפחידים מאוד בעניין במיוחד לבנות שמשרתות בצבא הניאוף לישראל ועל זה נאמר טוב למות בעד ארצנו.

Blackpanter1י

New member
התר ששמעתי שאחד מהרבנים הלאומים נותן

לנשיאת נשק בשבת ללא סיבה היא "שאויבינו יראו שארץ ישראל היא לא הפקר" נו מילא...

כשתהיה אתה רב אז תלעג על רבנים

בינתיים אינך רב, וגם אין לך רשות ללעוג לחיילים ששומרים עליך, כן עליך... וחז"ל לא הרשו לך לסמוך על הנס. שבת שלום

אגב

זה בדיוק ההיתר להילחם ולחלל שבת בגויים הבאים על עסקי ממון בישובי ספר.. כדי שהארץ לא תהיה נוחה להיכבש לפניהם... אבל עזוב, העיקר יש על מי ללעוג

למעלה