שאלה.

שאלה.

למה המיסדים לא הרגו את אדם? הם הרי ידעו איך. ואיך בדיוק אפשר להסביר שליטה בחלל/זמן ע"י מוטציה גנטית? הסדרה הזות מגיעה לרמות טימטום חדשות בכול פרק.

MnsuR

New member
גם ..

איך אפשר למוטציה לדבר עם מכונות ... זה מפגר יותר מהזמן ... וזה החיסרון שאומר שהסדרה הזאתי לא עונה לחוקי העולם שלה ... אבל בכל זאת טובה ומצויינת

גם לי יצא לחשוב על זה

יש המון כוחות שלא עונים לחוקי העולם שלה. כמו הכוח של צ'ארלי ז"ל. איך היא יכולה לדבר יפנית שוטף אחרי שהיא קוראת 3 מילים?

rawsh

New member
חחח יחסית לכוחות האחרים זה עוד הגיוני../images/Emo58.gif

זיכרון פנומנלי כמו של צ'ארלי או "זיכרון שרירים" כמו של מוניקה הם עוד איכשהו מציאותיים לעומת איזה 90% מהכוחות האחרים, שפשוט נוגדים את כל חוקי הפיזיקה והעולם הטבעי. למשל, זה שאנשים פולטים ברקים, אש, קרח וקרינה מתוך כפות הידיים שלהם. או זה שאנשים עפים בניגוד לכוח המשיכה, לתנע ולחיכוך בלי להזיז אפילו שריר אחד. או כמו שאמרו למעלה, "דיבור" עם מכונות דרך כף היד, או קליטת תשדורות אלקטרוניות בכוח המוח, או קפיצה בזמן ובמרחב. הבעיה היא לא שכל זה לגמרי לא מציאותי, את זה אפשר עוד לקבל כי זו הנחת היסוד של הסדרה, שבעולם שלהם זה כן יכול לקרות. הבעיה היא אחרת, שגם את ההיגיון הפנימי הזה הסדרה כל הזמן מפרה.

לדעתי ממש לא

הכוח הכי הגיוני שם זה הכוח של קלייר. אני מנסה לחשוב על עוד כוחות הגיונים... הכוח של מאט די הגיוני... או שלא. תלוי באיזה עין מסתכלים על זה. ואולי זה רק אני, אבל יכול להיות שהכוח של אל גם די הגיוני.

karinush4

New member
תלוי מה תופסים בתור הגיון

נגיד כוח התעופה - יכול להיות שלגוף יש יכולת ייצוב, איזה מן ג'ירוסקופ ובתוספת למהירות גדולה (או סבירה) ה אפשרי להתרומם. או כוח הריפוי, הרי גם אצלנו פצעים מגלידים (בתהליך איתי יותר) פה זה מואץ יותר וגדול בהרבה יותר. או שמיעה טובה - זה גם חוש מחודד (שנגיד לעיוורים הוא מחודד יותר מאנשים רגילים) מה גם שבני אדם משתמשים באחוז מאוד קטן מהמוח - ושימוש באחוז גדול יותר יכול להעיד על זכרון טוב יותר או יכולת למידה מהירה וכו'.. אני לא מומחה בזה, אבל אפשר להסביר חלק נרחב מהכוחות. בכל זאת מדובר במדע בדיוני...

MnsuR

New member
כול הכוחות "הגיוניים" חוץ ממייקה

אני אגיד לך למה ... כי זהו עולם הפנטזיה ... עולם של קלאסיקה, ואם נסתכל טוב על סיפורי הפנטזיה אין שמה מחשבים [אפילו הארי פוטר שזה נראה כאילו בעולם המודרני, הוא הועבר למקום שאין בו חשמל ...] ולכן הכוח שלו מעצבן אותי מאוד במיוחד שלמייקה ואימא שלו ניקי אין תפקיד בכלל אבל ממש אין תפקיד בעלילה והם לא שייכים לגיבורים שיצילו את העולם!

karinush4

New member
לגבי הכוח של מייקה

בפרק האחרון היה משהו מוזר, או שזה רק אני? אם הוא אומר נגיד למכשיר לעשות ונוגע בו זה דבר אחד(מעביר איזה אות חשמלי או מי יודע מה), ואם הוא אומר לרמזור להתחלף מרחוק זה משהו אחר ולא הגיוני בכלל. הוא מסוגל לשלוט על המכונות גם מרחוק??? הרי תמיד הוא יצר מגע (התא טלפון, בהצבעה של ניית'ן הג'י פי אס וכו...)

rawsh

New member
אולי זה פשוט../images/Emo58.gif

אולי זה פשוט "השלב הבא" של הכוח שלו. כי ראינו שבעונה הזו כמה מהגיבורים כבר גילו שלכוחות שלהם יש שלבים נוספים שאפשר להתקדם אליהם: מאט גילה שבטלפתיה המתקדמת אפשר לשתול פקודות וללכוד אנשים בתוך הזיות; קלייר גילתה את ההתחדשות ה"לטאית" של איברים שלמים בגוף שלה; מאיה גילתה שאפשר לשלוט בהתפרצויות שלה; ואפשר לומר שאפילו ניקי "עברה לשלב הבא" כשהופיעה האישיות הסכיזואידית השנייה שלה, למרות שפיצול האישיות הוא לא כוח אלא רק מחלת נפש. אז יכול להיות שזה השלב הבא בשביל מייקה... להיות מסוגל "לדבר" עם מכונות כבר מרחוק, בלי מגע.

limilu

New member
מה קשור עולם של פנטזיה?

אבולוציה זה לגמרי מדע. *חוזרת להסתתר בפינה*

rawsh

New member
אבל הצורה שהם מציגים אותה יותר קרובה לפנטזיה.

limilu

New member
מדע בדיוני ../images/Emo13.gif

לטעמי, לפחות. נכון שזה גולש לתחומים של דברים שלא יקרו בקרוב, אבל יש שם הסברים כמעט-הגיוניים למה שקורה, מה שלא קורה בפנטזיה [לעומת, "זה קסם!"].

AshkenaziAmiti

New member
גם העובדה שאנשים יכולים להשתמש בכוח של אחרים

כאילו אני מתכוון לדוגמה שפיטר החזיק לאדם את היד ואז הם עברו דרך הקיר. גם אם יש לך יכולת בגנים אתה לא יכול להעניק אותה למישהו ע"י נגיעה בו...

למעלה