שאלה ?

פרג

New member
שאלה ?

מה אתם עושים כשילד משקר או נשתמש בביטוי "ממצי" ? (אתמול המורה של הילדה הגיע ולשמחתי רציתי לשאול אותה איך היה בחוף הילדה אמרה שראתה אותך לא היה ולא נברא והילדה סיפרה כל מיני דברים שדיברה איתה). (דברים שקוראים עם האחיות שלה ולא קראו בכלל). (דברים שקוראים בביה"ס וקראו אוליי פעם אחת אבל היא מתעדת יותר מפעם דברים אחרים). בקיצור זה נראה כמו המצאות - דברים שלא קורים עכשיו וקראו בעבר ומוזכרים עכשיו בנושא שלא קשור....מזה ? איך לעזור בקטע "החברתי" כשהחברים דוחים אותך לא על הסף ! (במיוחד בסופי שבוע). מהיי שם

הילדה שלך מחפשת תשומת לב

כל הזמן. היא ראתה שאת כנראה מתייחסת ברצינות לעניין של הדמיון הבריא שלה וההמצאות שלה. זה מצא חן בעיניה שאמא מתייחסת אליה ואז היא נשארת במשחק הזה איתך. אם תפסיקי להתייחס לזה כמו שזה נשמע זה יפסק מאליו. אני לא יודעת בת כמה הבת שלך אבל גם אצלי הילדות היו בקטע הזה וברגע שהפסקתי להתייחס לזה זה נעלם. ובקשר לחברים - כנראה שאין לה מספיק בטחון והילדים קולטים את זה ופוגעים בה או נמנעים ממנה. אולי תזמינו יותר חברים הביתה שישחקו איתה. צרו מצב שתהיה לה חברה אחת טובה (מפה להתחיל ולהזמין ילדה מסויימת שהבת שלך אוהבת יותר מאחרים והרבה) זה יפתח פתח לילדים אחרים לשחק איתה ולא לדחות אותה. בהצלחה.

זהבה נ

New member
היי פרג לפני תשובה יש לי שאלה

אליך, חסר לי פרט חשוב מה הגיל של הילדה? זהבה נ זכויות הורים

דליה.ד

New member
בעיה של הבנת המציאות

רבים מהילדים בעלי הפרעות הקשב והריכוז אינם מפרשים נכון את המציאות. הם "קוראים" אותה בצורה אחרת ממה שהיא באמת. לעיתם עד כדי פנטזיה...במיוחד אם היא הרבה יותר טובה ממה שבאמת קרה. הבעיה מוכרת וקשה להתמודד איתה. אני מציעה: לתת לגיטימציה למשהו נכון במה שהילד אמר ו"לתקן" ביחד עם הילד את הזכרון, "את זוכרת שהיינו על שפת הים..." לעודד אותה בשיחה לספר את מה שבאמת קרה. חשוב לזכור שלפעמים לילדים יש נקודת ראיה סוביקטיבית והם לא בהכרח משקרים...!

למעלה