אני בדילמה דומה...
כבר קרוב לשנתיים שלא ראיתי רופא שיניים. בעצם מהיום שגיליתי על הנשאות. אני יודע שאני חייב לידע, אבל ההתכתבויות השונות שהיו כאן במהלך החודשים האחרונים בנושא רק הוסיפו לבלבול שלי. מחד אני יודע שמגיע לי טיפול רפואי ככל האדם, אולם מאידך- אני ממש לא רוצה להתקל בבורות המדהימה שמגעילה אותי כל פעם מחדש אצל אנשים ש"אמורים" להיות אמונים על בריאותי ומיודעים בנעשה בעולם הרפואה. ממה שנכתב פה בעבר, אני יכול רק להמליץ לך לגשת למרפאה טרם מועד התור שלך ולשוחח עם הרופא באופן אישי וליידע אותו, כיוון שרוב המרפאות שמטפלות בנשאים מעדיפות לדחות את התור לסוף היום על מנת שיהיה אפשר לבצע חיטוי יסודי של המכשירים לאחר מכן (מה שעושים ממילא בסוף כל יום). אני מציע לך להגיע עם הרבה ביטחון וידע באשר לזכויותך וחובותיו של הרופא, מצוייד במידע על כמה HIV הוא אפילו לא מה שרופא השיניים עלול לחשוב ולעמוד על מה שמגיע לך (נאה דורש נאה מקיים...
). לגבי מקום העבודה- כפי שכתב הפסטוס, זה לא עניינו של אף אחד! מה שצריך לעמוד לנגד עיניך הוא השיקול: כמה אני יכול להדביק. כל מי שלא נכנס לקטגוריה הזו (ועצה אישית, אל תהיה הקטגור של עצמך ושפוט את הנשאות לחומרה כשהמציאות מראה אחרת) לא צריך לדעת אם אתה לא רוצה שידע. כפי שחולה סכרת/ אפילפסיה/צהבת או כל חולי אחר לא הולך ומצהיר על זה בראש חוצות כך גם אתה לא צריך להוסיף כאב ראש מיותר והתמודדויות לא נחוצות עם אנשים שרמת הידע שלהם בנושא HIV שואפת לאפס. חייה את חייך כמקודם, ורק כשזה מגיע לנקודה ש"החבר הקטן" עלול להפוך לנחלתו של מישהו נוסף- התחל לחשוב על האם לספר או לאו. שיהיה שבוע נהדר! אדם חיובי