שאלה**

PRINCESS TSUF

New member
שאלה**

אממ יש לי אודישן לתלמה ילין ואני צריכה שיר ו2 מונולוגים שכל אחד בערך 2 דק'. יש לי כיוון בערך.. לקומי-מרי טיטפר ולדרמתי-ג'ואן מטקהלף מאמא לא מרשה (אם מישהו מכיר..) אממ אם בא לכם אז אני ישמח אם תמליצו לי על עוד מונולוגים ואולי מאיפה אני יכולה להשיג אותם.. כי אני לא ממש סגורה עליהם במיוחד על הקומי.. אההה וגם כל עזרה על מישהו שהתקבל לתלמה ילין ויכול להגיד לי דברים על האודישן (מה מחפשים.. דברים שצריך לדעת) אז אחלה תודה =]

dkup

New member
תשובה

אני לא מתיימרת להבין מה הבחונים מחפשים.. אבל בעיקרון אני חושבת שזה בעיקר: כישרון - שלגביו אין לך מה לדאוג כי חוץ מלהיות רגועה ובטוחה בעצמך, כך שתוציאי כמה שיותר קרוב ל100% מהכישרון שלך, אין לך ממש מה לעשות... מוטיבציה (!) - תלמה ילין הוא בי"ס שדורש השקעה, הם בטח ירצו לראות שאת רצינית ומוכנה להשקיע הרבה בשביל להגיע להישגים. שאת לא מפחדת לקרוע תתחת, שלא באת סתם להעביר את הזמן. רצינות - אם את עושה מונולוג, תדעי לא רק על מה מדובר בכל שאר המחזה אלא גם מי המחזאי. אם את רוצה לעסוק בתיאטרון ב4 שנים הקרובות של חייך, תדעי לדבר עליו. הצגות, מחזות... תתעסקי קצת בתחום לפני שאת באה, בואי עם ידע כללי. מאוד יכול להיות שישאלו אותך, בטח על המחזות שתציגי. חוצמזה, צריך מאוד לאהוב תיאטרון בשביל להשקיע כל כך הרבה זמן במקצוע הזה, אחרת זה יכול להיות סבל. אם לא תכירי תיאטרון - איך תדעי שזה באמת מעניין אותך? *וכל זה בהנחה שאת לא מכורה כבר לתיאטרון, ואם כן אז סליחה ( =* בנוסף, אני אגיד שוב - להיות רגועה ובטוחה בעצמך (לא להשפריץ ולהשוויץ, מן הסתם.. שביל הזהב). יתנו לך הוראות בימוי, ישנו לך דברים ויבקשו ממך להתמודד, יפתיעו אותך, תהיי בטוחה ותהיי מוכנה לזה. הם רוצים לבדוק כמה זמן לוקח לך לתפוס. אל תילחצי מזה, תזרמי ותיהני. זה הכי חשוב. גם אני עשיתי את האודישן לבחינה וחשבתי שאני הכי מקורית בעולם. ממש לא הייתי..... זה לא צריך להיות שיקול עיקרי - אם המונולוג הזה בוער לך - תעשי אותו. אבל תדעי שהוא חרוש ממש ממש.

PRINCESS TSUF

New member
ל-dkup -->

וואי מזה עזרת לי... תודה!!! אממ בקשר למונולוג הקומי (מרי טיטפר) עדיין לא קראתי את המחזה.. וכבר שמעתי שהוא ממש חרוש ואני עדיין לא ממש סגורה עליו.. את יודעת אולי על עוד מונולוגים שכן עובדים על הבוחנים כי לא ממש באלי משהו שיגידו "אז עוד אחת שעשתה את מרי טיטפר.." באלי משהו מיוחד יותר אולי גם שיתאים לי יותר.. אז אם בא לך להמליץ על משהוו תגידי לי.. ו.... וואי ממש תודהההה

PRINCESS TSUF

New member
חחחח ועבד לך??

מללאא אומרים לי שמרי טיטפר חרושש... ובקשר לאמא לא מרשה.. את יודעת מאיפה משיגים את המחזה עצמו?? אני לא מוצאת בשומקום..

P:

אכן אכן, אני במגמת תאטרון [עכשיו בכיתה י"א]. :) למרות שלדעתי היה אודישן איום ונורא, אבל מילא. אם תשיג את המחזה אשמח אם תגיד לי מאיפה, אני השתמשתי במונולוג מהאתר של בית-צבי.

dkup

New member
אז ככה...

כדאי לך ללכת לארכיון הקאמרי, בייחוד עכשיו כשיש שביתה. הוא פתוח בבקרים ויש שם בנאדם מאוד נחמד בשם זאב שיוכל לעזור לך. תגידי לו מה את מחפשת (מונולוג, של צעירה, שמדבר על.... מה שבא לך) והוא יכוון אותך. את גם יכולה לקנות שם צילומים של כל מחזה שתבחרי. אני לא חושבת שיש דבר כזה "עובד על הבוחנים".... את עובדת על הבוחנים. חברה שלי מהמגמה, מהשכבה שלי, עשתה בדיוק את אותם המונולוגים שאני עשיתי ושתינו התקבלנו (אמנם בהפרש של שנה... אבל עדיין - לאותה שכבה). עוד חברה נבחנה יחד איתי באותה שנה, שתינו עשינו את מרי טיטפר ושתינו התקבלנו. ככה שזה שהמונולוג חרוש לא צריך לעמוד בדרכך. אני לא חושבת שממש איכפת לבוחנים איזה מונולוג את עושה, כל עוד את מתפקדת יחסית טוב, אני לא חושבת שמישהו (חוץ ממך...) יזכור איזה מונולוג עשית לבחינה ואפילו מה הייתה הרמה שלו, במידה ותעברי.

PRINCESS TSUF

New member
וואלה...

אני חושבת שאת צודקת... חח לא חשבתי על זה ככה.. ושוב.. תודה=]

למעלה