שאלה

Natali70

New member
שאלה

שלום לכולם פעם כשהייתי מדברת הייתי חוזרת על אותה המילה/ צליל כמה פעמים עד שהייתי מצליחה לבטא את המילה. אמרו לי שכדי להפסיק לגמגם צריך להפסיק לחזור על עצמי, וכאשר אומרים מילה/צליל פעם אחת, לא משנה מה אסור לחזור עליו. הקשבתי לעצה ואכן עכשיו אני כמעט ואף פעם לא חוזרת על עצמי, אבל התפתח לי משהו חדש. לפעמים אני רוצה להגיד מילה מסויימת ואני פשוט לא יכולה, לא יוצא לי מהפה וכדי להוציא את אותה המילה/צליל אני צריכה ממש להתאמץ פיזית ולפתוח את הפה גדול. (זה קורה לי בד"כ במצבי לחץ). האם זה גמגום? מה אני יכולה לעשות כדי למנוע את העיוות הפיזי שאני עושה ולבטא את המילה ללא מאמצץ? תודה לכל העונים

mihaelle1993

New member
גם אני עושה את אותו הדבר

כשאני ניתקה בסוף מילה אני נושך את השפה התחתונה מבפנים, לא יודע מה איתך אבל לי זה עוזר מאוד

vicz

New member
הי נטלי

ברוכה הבאה לפורום מה שאת מתארת זה אכן גמגום המגמגמים קוראים לזה "להיתקע", כשלא יכולים להוציא צליל מהפה. גמגום מתבטא בצורות שונות ופשוט החלפת צורה אחת באחרת. ואולי אפילו החמרת את זה כי ברגע שאמרת מילה מסוימת ובגלל הגמגום את לא יכולה להמשיך הלאה, את אומרת לעצמך שאת לא יכולה לחזור על אותה המילה שכבר אמרת, הלחץ גדל כי צריך להמשיך לדבר, צריך להגיד משהו, לחזור את לא יכולה, להתקדם את לא יכולה... פשוט מצב מלחיץ ולחץ כידוע מגביר את הגמגום. בתקופות שהגמגום יותר קשה גם אצלי מופיעים עיוותים.
מה שעוזר לי זה להפסיק לנסות להימנע מגמגום בכל מחיר. ואז הלחץ יורד והגמגום משתפר קצת. פעם קרה לי מקרה מצחיק: במהלך פגישה מסוימת דווקא רציתי שיראו שאני מגמגמת, כדי להתחמק ממשהו. נכנסתי רגועה ומאושרת שסוף סוף אפשר לגמגם חופשי. ו.... במהלך שיחה של כ-5 דקות גמגמתי פעמיים..... שזה נדיר אפילו בתקופות הטובות ביותר שלי..... מה שחיזק את האמונה שלי שהכל בראש אם אנשים שסביבנו יפסיקו לייחס חשיבות כל כך גדולה לגמגום ופשוט יתעלמו, סביר להניח שרובינו נגמגם הרבה פחות... ויקי ואפשר לדעת מי נתן לך את העצה הזאת?

mihaelle1993

New member
אני

חשבתי על זה פעם אחד כשהאיתי מאוד לחוץ אני נשכתי את השפה התחתונה מבפנים כשתחלתי להתקה בצליל מ' זה עוזר לשלוט בשפתיים כשהם יוצאות לטייל

shuky63

New member
החזרות של על המילה/הברה היו השיטה שלך להתגבר

על התקיעה במילה שבאה אחריהם. הגורם לתקיעה הוא הנסיון שלך לשלוט בהפקת המילה+הלחץ שאת נתונה בו.כדי להפיק הברה צריך להפעיל שרירים במהירות גבוהה מאד.אם מנסים לשלוט בהפעלת השרירים כשהם מתוחים אז נתקעים.באופן נורמלי אצל מי שלא מגמגם המח שולט אוטומטית בהפעלת השרירים.אז יש כמה דרכים להתמודד עם זה. אם את לא חוזרת יותר מידי פעמים על מילים או הברות תני לעצמך לעשות את זה.זו שיטה מקובלת לשליטה בגמגום.הדיבור שמופק בצורה הזאת מובן לשומע בלי שיתאמץ והזמן שלוקח להגיד דברים לא גדול משמעותית מאשר אצל אדם לא מגמגם.יש מגמגמים כבדים שחוזרים עשר פעמים ויותר על הברה או מילה ואז השיטה לא עובדת אבל כבר אמרנו שאצלם הטפולים האינטנסיביים עושים את העבודה. את יכולה לתרגל גם הפקה רכה של הברות והתמקדות ברעיון שאת מבטאת במקום בהפקת הדיבור אבל זה כבר עבודה שעושים עם קלינאי תקשורת.

למעלה