שאלה.

לוטה1988

New member
שאלה.

כבר מזה חודשיים שאני משרתת בצבא, ואיני רואה שום משמעות לכך שאמשיך להיות חלק מהמסגרת המיליטריסטית הזו. לא רציתי להתגייס עוד מלכתחילה מטעמי פמיניזם והתנגדות לכיבוש, והתכוונתי לפנות לוועדת מצפון, אך עקב חוסר תמיכה מוחלט מצד המשפחה ועוד כמה נסיבות אישיות, בסופו של דבר מצאתי את עצמי בתוך המערכת הצבאית. כעת, לאחר שהנסיבות השתנו מעט אני שוקלת לצאת מהצבא ולהתנדב במסגרת של שירות אלטרנטיבי, לדעתי אוכל לתרום שם הרבה יותר. ועכשיו נשאלת השאלה אם יש עוד דרכים לצאת מהצבא למעט השיטה הנפשית, עדיין יש לי אפשרות להצהיר על האידיאולוגיה שלי או שכבר מאוחר מדי? תודה רבה לכל העונות\ים

liorvol

New member
בעקרון

את עדיין יכולה לבקש לראות וועדת מצפון ולנסות להשתחרר, אבל מכיוון שכבר עשית את הטעות והצטרפת לכוחות ההרג, אז יהיה צורך להסביר להם היטב מדוע לא ביקשת קודם לכן להשתחרר... ולא בטוח שאם תציגי את עצמך כ"חלשה" ו"השפיעה עלי המשפחה", אז הם יתרשמו לטובה. הפתרון הכי נוח הוא באמת 21 נפשי. פתרון פחות נוח הוא סירוב + כלא + אי התאמה. בכל מקרה, ובכל דרך בה תבחרי, תפני לארגון פרופיל חדש שילווה אותך ויעזור לך. www.newprofile.org בהצלחה

לוטה1988

New member
תודה ../images/Emo70.gif

כן, זו בהחלט היתה טעות גורלית מצידי ואני מקללת מדי יום את ההחלטה השגויה הזאת, אך אין מה לעשות, אי אפשר להחזיר את הגלגל אחורה. והאפשרות של להיות בכלא גם כן לא נראת לי חביבה במיוחד, ואני די בספק שאוכל לשרוד את זה בשלום, כך שאני מעדיפה לא להסתכן. ולגבי "פרופיל חדש", אכן עלעלתי באתר, אבל יותר הייתי מעוניינת לדבר עם אנשים שעברו את כל התהליכים בעצמם, ודי חבל שאין אפשרות להשתתף בפורום של האתר. ואם בפורום הזה יש אנשים שהיו בוועדת מצפון אז הייתי שמחה לדבר איתם וללמוד מנסיונם: [email protected]

אינך לוטה בערפל.

אני העלתי רשמים משתי הועדות שעברתי, ויש עוד אחרות שרשמו חוויות מהועדות שלהן. הכל נמצא במאמרי הפורום. לגבי טעותך הגורלית, אל תהיי שלילית כל כך
הכל אפשר לשנות. אם את לא רוצה להיות חלק מהמערכת הצבאית, בדרך זו או אחרת, את תצאי ממנה. רבים וטובים עשו את אותה הטעות. כדי לגשת לועדת מצפון, גם כשאת בתוך הצבא, את צריכה לכתוב מכתב פנייה לועדת המצפון (או בשפה המקובלת- מכתב סירוב) בו את מפרטת את הסיבות בגינן את חושבת שראוי לפטור אותך מהשירות, וכמובן חלק חשוב על הסיבה בגללה התגייסת ואז חזרת בך. אני ומיקי כאן כדי לעזור לך עם המכתב, אבל חשוב שתתחילי כבר את כתיבתו.. שתינו במסרים ועל גבי הפורום. בינתיים- בהצלחה

liorvol

New member
גם אני מסכים שאין סיבה להתייאש

אני עברתי וועדת מצפון, אבל בניגוד אלייך עשיתי זאת לפני הצבא. אני כמובן אשמח לעזור, תפני אלי במסרים את את רוצה. הסיבה שהפנתי אותך לפרופילחדש זה לא רק בגלל האתר היפה, אלא גם בגלל הפורום הפעיל, וחשוב מכך רשת הליווי שלהם. את יכולה להתקשר אליהם או לשלוח מייל, והם ישמחו להצמיד לך מלווה שתעזור לך בהמשך הדרך בהצלחה

אפשרי לפנות לועדת מצפון

אני פניתי לועדת מצפון לפני הגיוס. הועדה לא הסכימה לשחרר אותי מהצבא, ואני בזמנו, מתוקף מגוון רב של סיבות, החלטתי לא לערער על החלטת הועדה לאחר 5 חודשי שירות, פניתי במכתב נוסף אל הועדה, בבקשה לערער על ההחלטה, ובבקשה להתייצב שנית בפני הועדה. כיום, חודשיים לאחר מכן, הם הודיעו למפקדים שלי שאישרו את הבקשה שלי, וביקשו מהם חוות דעת על התפקיד שלי. עברו חודשיים מהיום שהמכתב הגיע. כל פעם שאני מנסה לדבר עם מישהו בטלפון אני נתקל בסירוב מוחלט בכלל להתייחס אליי והתשובה היא "העניין בטיפול" אבל מבחינה פורמלית, לפחות ישנו טיפול. משמע, כן יש אפשרות לפנות לועדה גם לאחר הגיוס. אבל הטיפול ארוך, מסורבל, בירוקרטי, ולא בהכרח יעיל. (הועדה יכולה להחליט שהם לא מקבלים את הטענות שלי) מה שאני מנסה להגיד, שאם את מתעקשת ללכת בדרך של מצפון, זה אפשרי. צפריר.

למעלה