שאלה

Mashaz

New member
שאלה

האם יש אפשרות לבן נוער המתנדב כבר שנתיים לפני הגיוס לצה"ל, לא להתגייס לצה"ל אלא למשטרה ישר? ואם לא, אני עם פרופיל 72, רוצה מאוד להיות במשטרה, מה בצה"ל יכול לפתוח לי עתיד במשטרה? האם אני יכול להיות בשח"ם?

מתנדב

New member
בעיקרון אתה יכול לבקש להיות שח"מ

רק עדיף אם תגיע לצבא אם מכתב ממפקד תחנה, או מכל אחד אחר מדרגת רפ"ק, שימליץ עליך שתעשה את השירות שלך במשטרה הכחולה, בד"כ זה עוזר מאוד, כשיש מכתב המלצה.

mamzer

New member
זה עוזר?

סתם לידע כללי... איך זה עוזר בדיוק....? שאתה בצה"ל הוא לא רואה אותך ממטר, והוא לא ישתחחר אותך משם קרבי עם איזה מכתב מהאזרחות, אולי שאתה מול קצין מיון, אבל מנסיוני גם ככה חבר´ה מתלהבים אין להם בעיה לשלוח לראיון במטא"ר. כשאתה מגיע לשח"מ, לראיון אצל וייס... אולי אז זה יכול לעזור, אבל אני לא רואה סיבה למה שבלי המכתב הזה לא יקבלו אותך... בכל מקרה, באמת הייתי רוצה לדבר באיזה שלב של הגעה לשח"מ מכתב כזה עוזר. יניב

מתנדב

New member
אני יודע שזה עוזר

ויש לי 2 חברים שנמצאים בשח"מ, שקודם לכן הם התנדבו במשא"ז, וכיום הם בשח"מ, והצבא מתייחסת לזה בכבוד כשהם רואים את ההמלצות האלו, כמובן שלא תמיד זה עוזר אם אתה קרבי או משהו כזה, טוב זה כבר שיקול של צה"ל, אבל בהחלט זה יכול לעזור.

mamzer

New member
טוף.. אז ככה...

אין דבר כזה להתגייס ישר למשטרה (אלא אם אתה הולך למג"ב, שזה כבר דבר אחר לגמרי) אתה מתגייס עם כולם, הולך לטירונות 02 כלל צהלית ובקצין מיוון מבקש שח"מ. שח"מ בעיקרון זה הקצאה שניתנת למדור קורסים בבק"ום. בכל מקרה כמו שאת יכול להבין בכדי להגיע לשח"מ אתה קודם כל חייב להיות "פסול" קרבי... צה"ל לא ישחרר אף אחד שמיועד להיות קרבי למשטרה. השחמ"ים (הבנים לפחות) הם חיילים שמכל מיני סיבות לא הלכו לקרבי (פרופלי רפואי, בעיות ת"ש, בן יחיד וכו´) וכמו שאני רואה פרופיל 72 זה בעיה... אותך עוד יקחו לשיריון או משהו, ומשם להגיע לבק"ום, לקצין מיון ולשח"מ זה סרט. אם מבחינתך זה ממש עיניין של חיים או מוות, בכל מקום שלא תהיה תנסה להשתחרר משם למדור קורסים בבק"ום, ושם מול קצין מיון תשטוף אותו ברצונך להיות שח"מ... אני לא רואה למה שהוא לא ישלח אותך לראיון אצל וייס (האחרי מטעם המשטרה על פרוייקט שח"מ), אלא אם כן כמובן שהתקנים יהיו מוקפאים או משהו כזה, יש מבין? :) יניב

Mashaz

New member
אז אולי כבר כדאי לבחור במג"ב?

מג"ב או שח"מ, מה יותר טוב לעתיד במשטרה? כפי שאני רואה באמת עם פרופיל קרבי אני מתאים רק למג"ב..

mamzer

New member
ואם אתה באמת מחפש עתיד במשטרה...

לך למג"ב, תצא לקורס קצינים, ותנסה לעבור לכחולה (יש בעיה מסויימת לעבור ממג"ב לכחולה, אבל אם אתה מחפש קריירה, אז תוכך לעשות את זה בגיל העשרים ממאוחרות מקסימום.) כשאתה שח"מ ורוצה להמשיך לקבע, אז אתה צריך לצאת לאזרחות ולנסות לחזור מחדש (כמובן שמקלים עליך כי היית שח"מ, אבל עדיין מדובר במשרות ותקנים פנויים)

למעלה