שאלה...

ALEX 90

New member
שאלה...

שלום קוראים לי אלכס ואני בת 17 (אוטוטו) עקב כאבים חוזרים בברך הימנית פניתי לאורטופד. בטפסי שקיבלתי לבית ספר ולפיזיאוטרפיה העה רשום באבחנה שיש לי 'CHONDROMOLACIA OF PATELLAE' ומתחת באותיות קטנות רשום 'bilat patellar malaligment'. אודה לכם אם תסבירו לי מה זה אומר. תודה מראש!

כונדרומלציה פטלרית

שלום אלכס, הסינדרום הפטלופמורלי הוא מצב בו ישנם כאבים שמקורם באזור המפרק שבין הפיקה לעצם הירך, בחלקה המעורב במפרק הברך. הפיקה היא מה שנקרא עצם ססמואידית, שהיא עצם הנמצאת בתוך גיד ומשמשת מעיין גלגלת בעת החלקתו של הגיד מעבר למפרק. במקרה הזה מדובר בגיד שריר ה Quadriceps , שהופך מעבר לברך לגיד הפיקה. כאבים אלו יכולים לנבוע ממגוון רחב של סיבות החל מחולשה חלקית של חלק מקבוצות השרירים והרצועות האחראית על מישור החלקת הפיקה, דרך פגיעה במפרק הפיקה אל מול עצם הירך המרוחקת וכלה בכאבים שמקורם בסיבי עצב בתוך הרצועות המייצבות. הכאב בד"כ מתבטא לאורך קו המפרק או בחלקה האחורי של הברך אך יכול להופיע בכל מקום בברך נהוג לחשוב כי מדובר בבעיה שמקורה בגורמים רבים בהם יציבה, גמישות יתר של מפרקים, נטיית הגפיים, השטחת כפות הרגליים ועוד. הטיפול המקובל הוא שמרני, פיזיותרפיה (מותאמת לפי הבעיה), המנעות מהפעילות המביאה להחמרת הכאבים (בעיקר פעילות המייצרת עומסים חזקים על הברכים כמו קפיצה, כריעה, ריצה, עלייה במדרגות) וקומפרסים קרים מס' פעמים ביום במיוחד לאחר פעילות. רוב המקרים (80%) משתפרים תחת טיפול שמרני. patellar malalignment מתאר מצב בו יש תזוזה מהמיקום הנורמלי של הפיקה. מקווה שעזרתי. בברכה,

למעלה