שאלה?

roni sapir

New member
שאלה?

אני מטופלת בגונל-F בחודש זה עולה לי 560 ש"ח בערך האם מחזירים כסף כמו בפרגונל למחזור טיפולים שמעל 200 ש"ח(פחות או יותר) אני משתמשת גם בדיפלין(אני חושבת שזה השם)לדיכוי האם גם לתרופה זו יש החזר כל שהוא אני משתמשת בערך 350 ש"ח לחודש.

באיזה קופת חולים את?

אני במכבי ומעולם לא החזירו לי דבר. כל מחזור טיפולים אני הרבה מעל ל-200 ש"ח ואף פעם לא קיבלתי כלום. אני משלמת כל חודש טיפול מעל 1000 ש"ח.

venus13

New member
קופות חולים נותנות החזר

עד להשתתפות עצמית של כ - 130 ש"ח לחודש - על תרופות שבסל הבריאות: פרגונל, מנוגון וכוריגון. נדמה לי שלאחרונה ניכנס גם גונל F לסל - ובכל מקרה אפשר לקבל לגביו כיסוי מכללית מושלם למשל - אם את בקופ"ח כללית. יש לאסוף את הקבלות של כל מחזור טיפולי - ולבקש החזר עד הסכום האמור בד"כ הקופות דורשות שיאשרו לך את המירשם מראש במינהלת. אפשר גם להתווכח עם הביטוחים המשלימים למיניהם לגבי השתתפות בתרופות שאינם בסל - ולדרוש שיוסיפו אותם לרשימות שלהם - ככל שיפנו יותר נשים - הם יצטרכו להוסיף תרופות אלה לרשימות ההחזרים בהצלחה ונוס

roni sapir

New member
יש לי כללית מושלם

אבל אמרו לי שהשתתפות בכללית מושלם היא רק מהילד השלישי.

לכל קופת חולים יש סל אחר

ולכל קופת חולים יש הסדר החזרים אחר לכן מומלץ לשמור את כל הקבלות בכללית למשל ההחזר הוא רבעוני כבר היו מקרים שבסניף טענו לגובה החזר אחד ובהנהלת המחוז לגובה אחר פשוט לנסות לדרוש לקבל את המקסימום שם התרופה אגב הוא דפרלין שמקבילה לדקפפטיל קצר לגבי תרופות מקבילות, לפעמים על תרופה אחת יש החזר ואילו למקבילה שלה אין, שווה לבדוק זאת בכל פעם שמקבלים תרופה שטרם קיבלת קודם לגבי שיטות ההחזר לפעמים זה הנחה לתרופות מסויימות, לפעמים זה על מעבר מעל סף תשלום חודשי או רבעוני. ברגע שמודעים לזה אז לפעמים כדאי לקנות יותר ברבעון אחד כדי להרוויח החזר גדול יותר מאשר כשפרוש על שני רבעונים זה נכון בעיקר לקראת סיום רבעון קרי מרף, יוני, ספטמבר ודצמבר ליאור

במילה סל אחר אין הכוונה לסל בריאות

אלא לסל תרופות שהקופה דרך מנגנוני המשלים למיניהם מסבסדת

roni sapir

New member
איפה מבררים את זה?

אני צלצלתי לכללית מושלם וגם הקופת חולים שלי ונאמר לי כי אין החזר.

לבדוק את המזכירה האדמיניסטרטיבית

של הסניף במקביל להנהלת המחוז ובמקביל לכללית מושלם לבקש רשימת תרופות שעליהן יש החזר מהו ההחזר לבקש כללי החזרים רבעוניים ובכל מקרה בתום כל רבעון לשלוח את כל הקבלות במרוכז על פי שיטת מצליח יתנו , נהדר על אלו שלא ייאשרו לנדנד שוב זה מצליח לרוב ברגע שיש לך את הרשימה העדכנית תוכלי לבדוק האם תרופות שנרשמו לך אינן ברשימה והאם יש מקבילות להן שכן ברשימה קחי בחשבון שחלק לא קטן מהעלות של הטיפול תאלצי לספוג בעצמך לצערנו ואגב נושא הילד השלישי - הכוונה היא שביטוח הבריאות הממלכתי מכסה (וגם זה חלקית כמו שהבנת) את עלויות הטיפולים כל עוד אין שני ילדים והדגש הוא על מספר ילדים ולא מספר הריונות או לידות לכל ביטוח משלים יש כללים לגבי הכיסוי לילד השלישי ומעלה אם את מבוטחת בביטוח רפואי פרטי , תבדקי גם שם בפוליסה האם יש לך כיסוי תרופתי ואז על מה שלא תקבלי החזרים בקופת חולים תנסי לקבל החזר בביטוח הפרטי ליאור

למעלה