שאלה?

alzil

New member
שאלה?

למה לא כל 3d יכול לרחף? ועוד שאלה מה היתרונות והחסרונות של לשים סרווים מאחורה? האם טיסן 3d יכול לרחף בגלל שיש לו מרכז כובד אחורי יותר מטיסן רגיל?

הדבר הכי חשוב לריחוף זה המנוע...

שחייב בחצי מנוע או קצת יותר להחזיק את הטיסן ב90 מעלות והגאי זנב גדולים(גובה,כיוון). בקשר לסרוואים בזנב אני לא בטוח אבל אני חושב שכך אתה מנצל אותם טוב יותר כי הפושרוד יותר קצר ויש גם פחות חופשים. בברכה יוני שריג

hifly

New member
ריחוף ו3D

למה לא כל טיסן 3D לא יכוללרחף??זאת שאלה שלא הבנתי. סרוואים מאחורה-כיוון שטיסנים גדולים צריכים יותר מסרוו אחד להנעת הגה הגובה. בטיסנים אלו יש 2-4 סרוואים להנעת הגה הגובה,והם יושבים בסוף הגוף מתחת להגה הגובה או במיקרה של 4 יחידות הם יושבים בתוך ההגה עצמו כמו סרוואים של מאזנות. באורכי גוף של 2 מטר ויותר זה גם מיותר להשתמש בפוש רודים ארוכים מאד,זה יוצר חיכוך גבוה ופחות אמינות. אמיר

alonj

New member
הסבר לגבי מיקום הסרווים

כאשר ממקמים את הסרווים קרוב למדפים (מאזנות, גובה וכיוון) היתרון הוא שהמרחק בין הסרוו למדף קטן יותר וכך הכח של הסרוו מנוצל טוב יותר, וקטן הסיכוי לעיוות בתנועה עקב אורך הפושרוד. החסרון (המתבטא בעיקר בסרווים בזנב) הוא שיש לשים כבלים ארוכים. דבר זה עלול לגרום לשתי בעיות : 1. עקב האורך הכבל הופך למעין אנטנה 2. הכבל יוצר שדה אלקטרו-מגנטי העלול להפריע לאנטנה עצמה. את שני אלו נתן לפתור ע"י ליפוף של הכבל סביב עצמו 3 סיבובים לכל מטר כבל. אגב - עבור הגה כיוון קיים פטנט של חיבור הסרוו למדף ע"י שני כבלים מוצלבים בשיטת PULL-PULL, שהיא מדויקת ביותר.

alzil

New member
נכון אבל אני לא בטוח

היסתכלתי בתוכניות של diablotin ,jojo שיכולים לרחף וטיסני 3d שונים שלא כמו extrim 3d ו errow 3d והמרכז כובד של אלה שמרחפים הרבה יותר אחורי למרות שאלה שלא מרחפים המנוע שלהם חזק וההגיים גדולים. ועוד שאלה עם משקל הטיסן גם משנה משהו?

hifly

New member
כולם מרחפים!!!!

אלה אם כן הרכיבו להם מנוע חלש מידי. בעיקרון "כל טיסן" שמרכז הכובד שלו נמצא בדיוק במקומו,ויש לו מנוע מספיק חזק(יחס דחף/מישקל) יכול לרחף. בטיסני 3D בדרך כלל ממקמים את מרכז הכובד במקום ,יש תרגילים מסוימים שרצוי להזיז את מרכז הכובד מעט אחורה ולא יותר,אבל טיסנאי טוב עושה את כל התרגילים עם מרכז כובד במקומו המדויק. במדור מאמרים באתר FLYHI יש כתבה על לימוד עצמי של תרגילים כאלו ויש שם הסבר על מיקום מרכז הכובד,והמנוע הדרוש. אמיר

alzil

New member
לא כל טיסן יכול

לא כול טיסני ה 3d יכולים לרחף

alzil

New member
למשל

למשל הטיסן extrim 3d לא מסוגל לרחף למרות שהוא 3d ועם רשום שהוא דורש מנוע 46 ומרכיבים עליו מנוע 60 הוא עדיין לא מצליח למרות שנותנים לבן אדם אשר יודע להטיס טוב ולרחף.

hifly

New member
טיסן זה בנוי גם לריחופים

לפי מה שאתה אומר הרכיבו עךליו מנוע גדול יותר "ובטח כבד" יותר וכניראה שמרכז הכובד שלו קידמי.תבדוק את זה,ואולי גם המטיס לא כל כך יודע לרחף עם טיסנים כאלו.צריך גם לבדוק איזה פרופלור מורכב עליו אם הוא במידה לא מתאימה , אז שום מנוע לא יעזור כאן. זכור הריחוף נוצר כיוון שדחף המנוע יותר גדול ממישקל הטיסן,ולא בגלל שקוראים לו משה, או טיסן 3D אם הדחף לא מספיק אז אין ריחוף כדי לקבל ריחוף כמו שצריך , דרושים שלושה דברים חשובים: 1-"דחף" הנוצר מקומבינציה של מנוע חזק ופרופלור מתאים!! 2-מרכז כובד במקומו לפי התכנית(ויש המעדיפים אחורי יותר) 3-מישטחי הגאים גדולים. אבל גם טרינר עם תרכיב לו מנוע מתאים ירחף,פחות יפה אבל עדיין ירחף!!!

alzil

New member
טוב תודה אני אבדוק

טוב תודה אני אבדוק לגבי המישקל של המנוע.

למעלה