שאלה

שאלה

נניח שיש גנב בבית, ואני יכולה להפתיע אותו מאחורה, מה אני צריכה לעשות? 1. לצעוק עליו? 2. לקרוא למשטרה? או שאולי אני יכולה להשתלט עליו ולהחזיק אותו עד שהמשטרה תגיע? זה דבר שצריך לעבור קורס או שאפשר להסביר את זה? תודה

אלישיר

New member
תגובה רצינית.

בעזהי"ת (
'צטער חברים. הצצתי בכרטיס האישי שלה, ולנוכחו יש להניח שמדובר בפניה רצינית. אולי אני טוב לב (מה אכפת לי להיות כזה, אפילו בחינם ואפילו בטעות), אבל יש לא מעט שם בחוץ שבחיים שלהם לא חשבו בכיוון אלים, ולכן אין להם שום מושג וחצי מושג בעניינים שכאלה, וההתמצאות שלהם בעסקי מכות ופיצוצים -בהתאם). ברכה. אם יש גנב בבית, הדבר הטוב והנכון ביותר הוא להתגנב החוצה עם הפלאפון, או להתחבא כנ"ל, ובשקט לחייג ולהזמין משטרה. אם זה מצב שקשה לדבר הרבה, אפשר אפילו רק ללחוש "הצילו". להתמודד עם פורץ שמן הסתם יהיה אלים מאוד וכנראה גם חמוש, זה לא דבר מומלץ. רכוש אפשר להשיג שוב, בריאות או חלילה חיים, אי אפשר -ולכן לא מהמרים עליהם, אפילו במחיר הפסד הרכוש.

מסכימה חלקית

לגבי הגנב אני מסכימה אתך. לגבי העניין של הכרטיס האישי, אז גם אני הצצתי. ומה שהיה תמוה בעיני, זה שאם בישראל שעוסקת הוראה, ביום הראשון של פתיחת הלימודים כותבת כזו הודעה, במקום להיות בבית הספר בקליטה...
לכן ראיתי בהודעה זו הלצה בלבד. כנראה שאתה טוב לב

Dirge

New member
ואם כבר להתגנב מחוץ לבית

אז גם לנעול אותו בפנים (ולהשאיר את המפתח בדלת עד שהמשטרה מגיעה) אבל רב הסיכויים, את לא תדעי שמישהו פורץ לך לבית עד שתתעוררי בבוקר ותמצאי שחסרים דברים. אם את כן מתעוררת בגלל רעשים ויודעת שיש פורץ, תצעקי חזק! "מי שם?! מי זה?! התקשרתי למשטרה וכו' וכו'" כמעט כל מי שפורץ לבית לא ייסתכן שיראו איך הוא נראה, ויפחד פחד מוות שיתפסו אותו. הוא ייברח. גנבי כספות יבואו כשלא תהיי בבית בכלל, לאחר שבוע או יותר שהם עוקבים אחרי הלו"ז שלך. ושודדים אלימים לא ייחכו שתתעוררי כדי לקחת בכוח את מה שהם רוצים. ובמקרה כזה, הייתי מחביא סכין או גז מדמיע ליד המיטה (ובטח שלא פותח את הדלת לזרים בשעות הבוקר או ערב). וכן, זה מתוך נסיון של 3 שנים בניידת

הודעה זו היא מסוג ה"פרובוקציות" שדיברתי

עליהן בעבר. גם אם ההודעה הזו היא רק הלצה, ולא נכתבה ע"י אשה בת 28, אמא שעוסקת בהוראה, אלא ע"י ילדון מחוצ'קן ומשועמם שהבריז מבית הספר, הרי שלא יקרה שום דבר אם השאלה הזו תקבל מענה רציני. לא רק שלא יקרה שום דבר, תיתכן אפילו תועלת: תועלת למי שיעצור ויקדיש דקה של מחשבה לנושא ואולי בעתיד, כשחס וחלילה יתקל במצב כזה, אולי יפעל טוב יותר ונכון יותר, תועלת עבור אנשים כמוני, למשל, שמעולם לא נתנו את דעתם לנושא וישמחו לשמוע דעות שונות, לקוראים סמויים בפורום, ואולי אפילו אפילו אפילו ברכה שיק, שיתכן והיא אכן מה שהכרטיס שלה טוען שהינה.

למעלה