שאלה

big2small

New member
שאלה

נגיד ויש לי נתונים של קצין אז בגלל שאני לומד בבית הספר הטכני לא יתנו לי ללכת לקורס קצינים ? תודה לעונים !

אין קשר

ממש אבל ממש אין שום קשר בין שני הדברים..... זה שאתה לומד בטכני לא ימנע ממך לצאת לקצונה ואפילו אם סיימת בהצלחה בטכני זה רק יוסיף לך נקודות זכות... וחוצמזה רוב המפקדים הכחולים בטכני כמו מב"ס, מפקד בצפר, קהד"ר, מד"ר, מפקדי שכבות הם אנשים שסיימו בטכני....אבל זה רק מהתפקיד של הקצונה כי הם מחליפים בסיס כל 3 שנים אם יש לך עוד שאלות שאל וננסה לענות...

big2small

New member
תודה אחי, עוד שאלה

אתה יכול להסביר לי קצת על קצונה טכנית וקצונה עתודאית ? יענו שמעתי שבקצונה עתודאית אפשר לעלות רק עד דרגת סגן אז גם קצינים טכניים זה ככה ? שוב תודה

big2small

New member
קצונה עתודאית

זה חיל שדחה את השירות בצבא בשביל ללמוד באוניברסיטה ואחרי שהוא קבל את התואר הוא התגייס ישר בתור קצין ולקצין כזה קוראים קצין עתודאי\מקצועי

maxlvo

New member
לא ממש

קצונה טכנית זה קצונה שאחריה אתה נהיה קצין טכני, כלומר בד"כ אחראי על דברים טכניים. עתודאים שלמדו מקצוע טכני עוברים קצונה טכנית לפי מיטב ידיעתי. אם עתודאי סיים את לימודיו באוניברסיטה, ומסיבה כלשהי לא עבר קורס קצינים, אז הוא נהיה אוטומטית קצין אקדמאי, שזה כמו קצין רגיל, אבל הדרגה הראשונה שלו זה לא סג"מ אלא קמ"א (קצין מקצועי אקדמאי), ואז הוא עולה לדרגת קא"ב (קצין אקדמאי בכיר) שזה מקביל לדרגת סגן. אחר כך הוא כבר לא עולה דרגות.

big2small

New member
אוקיי תודה

אז בעצם קצין טכני שעבר קורס קצינים יכול לעלות בדרגות ?

murzik3591

New member
יש קצת קשר

בוגר מסלול שוחרות אינו יכול לצאת לקצונה מנהלתית ולקצונה טכנית הוא יכול לצאת רק לקראת סוף השירות.(לא זוכר פז"מ מדוייק)

shimonev

New member
הנה תשובה מניסיון!!!

כל מי שיש לו נתונים של קצונה יקבל זימון להתחלת המיונים לקורס הקצינים... אבל לשוחר יהיה יותר קשה לצאת לקצונה שהיא לא טכנית.... מסיבה אחת בלבד בגלל שהוא שוחר... חיל האאויר השקיע בך כטכנאי ולא כשליש. אז מיד לא תצא לקצונה אלה מקראת אמצע-סוף השירות תוכל לצאת. בהצלחה......

maxlvo

New member
כבר לא

עכשיו השוחרות כבר לא קשורה כלל לקצונה. לקצונה טכנית יכולים עכשיו לצאת רק טכנאים והנדסאים, בלי קשר להיותם שוחרים או לא. (כל זה כמובן לא כולל חריגים). שוחרים שלא הלכו ליג' יד' יוכלו ללכת לקצונה מנהלתית ותעופתית.

למעלה