שאלה

שאלה

1. האם מותר להגיד פזמוני הבדלה :אליהו הנביא וכו' גם אם לא מדליקים נר הבדלה ? כי לא יצאו ממש כוכבים..

כל דבר בערך שאין בו שם השם מותר להגיד

ובמיוחד שירים כי הם משמחים את הלב

בגלל שאת המזמור הספציפי

הזה כתב רבינו יוסף חיים ז"ל הגאון האחרון נראה לי שמותר לומר אותם - מעיון לא מעמיק אני רואה שהקטעים שיש בהם שם השם לקוחים מפסוקים סה"כ עם ישראל נהג לומר מזמורים עם שם השם שהכתבו ע"י חכמים עצומים לדוגמא לכה דודי בקיצור אם יצאה שבת מותר במיוחד אם כבר התפללת -עשית חצי הבדלה באמרך "אתה חוננתנו" אבל אם את רוצה להיות מהצדיקים האמיתיים את תמתיני להבדלה ורק אז תאמרי ש"ט

שאלות ..

לא הבנתי,אם יש לי מזנון ויש בו מראה אבל אני לא מתייחסת למראה אז אסור להתפלל מולה תהילים ? במוצא"ש צריך לאמר "המבדיל בין קודש לחול" ואז אפשר להדליק מכשירי חשמל ? גם בלי לשמוע הבדלה ...

asaf2000

New member
תשובה

1. כשאומרים "אסור להתפלל" הכוונה בד"כ לתפילת שמונה עשרה. אין בעיה לקרוא תהילים מול מראה אבל אסור להתפלל שמונה עשרה מול מראה. 2. כן, אבל אסור לאכול ולשתות עד שעושים הבדלה על כוס.

אופירA

New member
מנהל
במוצ"ש צריך לומר

"ברוך המבדיל בין קודש לחול" (ויש שאומרים שצריך להגיד גם את כל ההמשך - "...ובין אור לחושך ובין ישראל לעמים ובין יום השביעי לששת ימי המעשה ברוך המבדיל בין קודש לחול"). ואז אפשר להוציא את השבת ואין צורך לעשות קודם הבדלה. לאכול ולשתות אסור עד ההבדלה האמיתית (על כוס), אבל מותר לשתות מים בלבד.

למעלה