שאלה

11122233311

New member
שאלה

וכנראה ש9בול יענה לי. ראיתי בוידאו ביוטיוב של המכות המטורפות ביותר של סנוקר בכל הזמנים (או של שנה ספציפית לא זוכר) את המכה המדהימה ביותר שראיתי, שבה מלבן שצמוד לחום, ניל רוברטסון עשה מכה ארוכה מאוד ומושך בצורה מטורפת חזרה לכיוון הבאלק כאשר בדרך חזרה הלבן עובר ברווח קטנטן שבין 2 אדומים אחרים. השאלה היא, האם יש הבדל בשליטה על הכדור (ביכולת לבצע משיכה מטורפת במקרה הזה) עם מקל מקצועי? זתאמרת יש לי מקל משלי אבל אני בספק אם יש לו איזשהי רמה מקצועית. האם עם מקל מקצועי אפשר למשוך יותר חזק? תכלס

eVeR WiSH

New member
תלוי תטיפ...

בכמה שהוא מצליח לתפוס את הכדור... בגלל זה שמים גיר...שהטיפ לא יחליק על הכדור אלא שיטפוס אותו...ובחוזר וסוג המכה כמובן...

9ball master

New member
סקוטי היה אומר שזה הכל פיזיקה.....

אבל נראה לי שאתה צעיר מדי על מנת לדעת על מה אני מדבר..... בכל מקרה, התשובה היא כן ולא..... על מנת שהכדור הלבן "יתנהג" בצורה מסויימת צריך להפעיל עליו כוחות מסוימים, לכדור הלבן אין בינה מלאכותית, הוא לא "יודע" שעכשיו ניל מגיע עם מקל כזה או אחר אז הוא "יתנהג" שונה, הכדור לא יודע כמה עלה המקל שפגע בו..... הסוד למכות כאלו (ובעצם לכל מכה טובה ו"איכותית") הוא הסטרוק (stroke) רק שלשחקן יש סטרוק טוב ויציב ניתן לבצע כאלו מכות. הפרמטרים החשובים במכה הם התאוצה של המקל בזמן הפגיעה בכדור הלבן ונקודת המגע של טיפ המקל בכדור הלבן. על מנת לבצע משיכה קיצונית שכזאת התאוצה צריכה להיות גבוהה, שים לב שלא מדובר בעוצמה או מהירות, יש הבדל גדול בין מהירות לתאוצה
אז ממה שרשמתי כאן ניתן להבין שהתשובה היא לא, כלומר אין הבדל בין המקלות א ב ל . . . פרמטרים מסויימים במקל יכולים לעזור לביצוע המכה
הוכח כבר שקל יותר להאיץ את המקל כאשר משקל המקל נמוך, זה לא אומר שעם מקל כבד זה לא אפשרי אלא רק שמקל קל יעשה את החיים קלים יותר...
מכיוון שמכת משיכה היא בעצם מכה עם סיבוב (סיבוב תחתון במקרה של משיכה) אז גם הוכח שניתן לייצר יותר סיבוב יותר בקלות עם מקל שיש לו שאפט גמיש יותר וטיפ רך יותר.
כמו כן גם הוכח שיותר קל לייצר יותר סיבוב עם מקל שקוטר הטיפ קטן יותר. אז בעצם אולי התשובה היא כן
אמנם ניתן לקחת מקל לא מקצועי שיש לו קוטר קטן ומשקל נמוך אך ספק שאיכות השאפט שלו תשתווה למקל מקצועי. שוב אני לא אומר שזה בלתי אפשרי, רק שמקל טוב שמותאם נכון יותר לשחקן הספציפי יעשה את החיים הרבה יותר קלים.

eVeR WiSH

New member
זה לא מלחמת הכוכבים או משו?

לגבי משיכות...עבדתי על זה כמה דקות וצריך טכניקה מדויקת וטובה בשביל זה... אם פוגעים נמוך רוב הסיכוים שהכדור יקפוץ אם פוגעים גבוהה אז לא קורה משהו מיוחד...

9ball master

New member
כמעט....

בארץ קראו לזה "מסע בין כוכבים" (Star Trek) טכניקה מדוייקת וטובה צריך עבור כל מכה אם רוצים לבצע אותה על הצד הטוב ביותר....

תומר199

New member
מלימוד שקיבלתי בנושא...

חלק מהמנסים למשוך נוטים להכניס עוצמה בכניסה לכיוון הלבן, ואילו ברגע הכניסה, במקום להמשיך את התנועה של המקל בקו ישר לכיוון השולחן ( או אותה זווית שהם נוטים עם המקל) הם מכניסים את המכה ומרימים בטיפה את המקל. הדבר הזה גורם לכדור מיד לעצור, הרבה אימונים ולמידה בזה עוזרים לך להתנתק מהמנהג הזה של ההרמה של המקל ובכך למנוע מכדור שחייב משיכה להעיצר במקום או להימשך ס"מ 1 בלבד. אילו הכדור קופץ זה לא אומר שהכת נמוך מדיי... ראיתי במו עיניי שחקנים נותנים את המכה בלבן בכזו נק' שהייתי מוכן לשים כסף שהוא יקפוץ, אבל שוב, ברגע שהמכה שנכנסת היא עם תאוצה נכונה כמו שאמר המאסר מעליי, ועם כיוון אחיד.... הלבן יכול לטוס חזרה. ושוב, התאוצה מאוד חשובה.

למעלה