השטחים נכבשו אך לא סופחו
וזה הבדל גדול. ישראל לא החילה את החוק הישראלי על השטחים ( בניגוד לגולן ומזרח-ירושלים שכן סופחו ) כי לא רצתה לתת לתושבי השטחים להצביע לכנסת. ולכן , יהודה ושומרון, למעט מזרח ירושלים, אינם "שטח שלנו". אתה מנסה לטעון שהאדמה של השטחים שלנו, אבל התושבים שגרים על האדמה הזו לא כי הם לא אזרחים שלנו. אתה לא מצליח להבין שההפרדה הזו לא יכולה מקובלת בשום מקום כפתרון קבע לטווח ארוך. אנשים מצביעים למדינה שאליה הם שייכים. אם זה ישראל - הם יצביעו לכנסת, ואם זה פלסטין או ירדן, הם יצביעו בהתאם. לא אמרתי שמטורף לגור בשטחים ככלל, אלא שמרתי את שם התואר הזה להתנחלויות בעזה. ואגב, היה מאוד נחמד אם הטירוף שלהם לא היה משפיע עלי. אבל אם אני צריך לעשות מילואים כדי ללכת לשמור עליהם ( ולצערי הרב, זה לא תיאורטי ). ולגבי הטרנספר: אני אפילו לא מנסה להתווכח איתך ברמה המוסרית, כי כל אדם מוסרי מבין שטרנספר הוא לא קביל. אולי לפחות תבין את הטיעון הבא: התלות הישראלית בעולם היא מוחלטת. בעיקר בארה"ב, אבל גם באירופה. התלות שלנו היא גם בטחונית וגם כלכלית. אם אתה חולם שארה"ב תתמוך בנו גם אחרי טרנספר, אתה פשוט חולם בהקיץ. מספיק שהעולם יחליט להפסיק למכור לנו נפט, כדי לשתק את כל הצבא המפואר שלנו. זה לא יקרה כל עוד ארה"ב חושבת שישראל מתנהגת בצורה שפויה. אני לא מציע לנו לנסות לבחון את תגובת האמריקאים להתנהגות לא שפוייה כמו טרנספר.