שאלה

yifati XD

New member
שאלה

הכלבה שלי בת 4. היא אולפה ל:שבי, יד, ארצה, גלגול, אפ ובוא הנה. אני לא משתמש הרבה בגלגול אבל לפעמים שבי וארצה עוזר מאוד. הבעיה היא שהיא לא ממש מקשיבה בדרך כלל. והדבר הכי חשוב- היא לא באה שקוראים לה. לפעמים אני צריכה להיתחנן אליה שתבוא אלי, אני חושבת שזאת פקודה בסיסית שהיא חייבת לבצע? האמת שגם לארצה צריך להיתחנן... אבל זה פחות חשוב. האם בגיל הזה אפשר עוד לחדד את הפקודות או ללמד פקודוץ חדשות? אם כן איך?

SCRATCHER

New member
אפשר לאלף בכל גיל.

צריך התמדה וכוח רצון. צריך לעבוד על החינוך כל יום במשך חצי שעה-שעה (לא יותר כי אז הכלב מאבד ריכוז).

drora121

New member
אילוף לא מסתיים ביום שהמאלף מחזיר את הכלב

אם הכלבה אולפה למשמעת היא אמורה להכיר אותה. אם את רוצה שהיא תהיה ממושמעת גם איתך, עלייך לתרגל איתה על בסיס יומיומי בתוך תהליך האילוף במשך מספר חודשים לא קטן כדי ליצור הפנמה של ההתנהגות הממושמעת של הכלבה. הפקודה אלי היא פקודה מאוד חשובה וקשה לביצוע כיוון שהיא דורשת מהמאלף להפוך את הכלבה לממושמעת גם ללא רצועה ואם האילוף שהכלבה שלך עברה היה רק אילוף בסיסי, מעולם בעצם לא הגעתם לרמת אילוף שמאפשרת לך לשחרר את הכלבה ולקרוא לה בכל עת אלייך. א. אם את רוצה להביא את הכלבה לרמת משמעת גבוהה, תתחילי לתרגל איתה מחדש את כל הרוטינה ולוודא שאת מבצעת את הרוטינה בכל מקום שיש לך התנהגות בעייתית, כדי ליצור אסוציאציה של משמעת של הכלבה לאותו המקום. כלבים מקשרים התנהגות גם באסוציאציה למקום ושימוש במשמעת בהחלט עוזר לנו להעביר מסרים מתאימים לכלב שלנו. ב. אם אינך זוכרת איך כי זה היה מזמן ולא עבדתם איתה הרבה זמן, כדאי שתפני למאלף שאילף אותה. בדרך כלל בשיעור אחד או שניים הוא יכול לרענן את זכרונה של הכלבה, לחזור וללמד אותך איך לתרגל איתה ומשם את יוצאת לדרך באופן עצמאי. ג. בדרך כלל מצב כמו שאת מתארת, נובע מחוסר התמדה ועקביות (לפחות על סמך הנסיון שלי עם לקוחות). גם בני אדם הם יצורים של הרגלים והתניות וכדאי שתעשי שינוי ממשי בחשיבה שלך, בהתייחסות שלך אל הכלבה ויהיה עלייך לקחת אחריות על התהליך, על מנת להתחיל ולסיים אותו בהצלחה. ד. לגבי הפקודה אלי - אם באמת כמו שאני משערת, הכלבה עברה אילוף למשמעת בסיסית בלבד, אין היא יודעת לחזור אלייך ללא רצועה וזה אומר שיהיה עלייך לקבל עזרה מקצועית לתהליך זה. דרורה צחור כי כלבים זו האהבה שלך, אילוף כלבים זה המקצוע שלי. בכל שאלה, בעיה או התלבטות אשמח להיות לך לעזר.

yifati XD

New member
אממ תודה

הכלבה שלי אולפה אצל חובבת... אבל אולפה כראוי. כן יש תרגול אבל לא קבוע, היא עושה הכל- אבל רק עם אוכל. שבי ויד היא עושה בקלות, היא גם באה אבל לא תמיד! ניראה כיאילו אין לה חשק לבוא אלי למרות שאנחנו כל היום ביחד והיא מקבלת המון אהבה וגם מחזירה. עכשיו שאני יודעת שזה אפשרי לעבוד איתה עוד אני יעשו איתה כל יום על לבוא אלי כי את השאר היא יודעת כמו שצריך וכשבא לה היא עושה, וגם שלא בא לה היא בסוף עושה. תודה...

למעלה