שאלה:

שאלה:

האם במחשב עבודה כדאי להכניס אינטרנט. פשוט קניתי מחשב לעבוד עם תוכנות מוזיקה קיובייס ועוד.ואני לא יודעת אם להכניס אינטרנט.

P s y 4 l i f e

New member
זה תלוי בך

אני בתור אחד שעוסק בטכנאות בעיקר [טכנאי השכונה :) חחח ..], חושב שזה תלוי בך... כמובן, אם הידע שלך על המחשב הוא בסיסי בעיקר [צריך לדעת הרבה יותר חוץ מלהבין באנטי וירוס]... אז אני ממליץ שלא... אבל אני לדוגמא, חוץ מתוכנות שמעיפות קבצי אינטרנט רגילים [אפשר בלי, פשוט זה מרכז ויותר מהר].. ותוכנה שמעיפה קבצי רג'יסטרי שלא צריך , לא משתמש בכלום. [אנטיוירוס, אנטיספייוור] הקטע הוא, שאני יודע מה רץ לי במחשב, כל הדבר הכי קטן שלא נראה לי אני מעיף [יש דרכים מסובכות להעיף קבצים מסוימים...]... ואני עושה הכל עם המחשב [אינטרנט , עבודה...] אז בגדול, זה תלוי בפרמטרים הנ"ל..

תודה.

הידע שלי במחשבים יותר מבסיס אבל לא מטורף. בעיקרון כל תוכנה שאני מורידה אני בודקת וסוקרת באנטי וירוס.וגם כל קובץ שאני מקבלת. תודה על תשבותך.!

MTench

New member
פיירוול יכול לקצר את העבודה בד"כ

חוץ מזה, לאחרונה היה לי וירוס שהיה לי קשה מאוד למצוא אותו. הוא כל הזמן פתח תהליכים של עצמו בשמות שונים, שזהים לשמות של התהליכים שקיימים כבר במחשב, וגם בתוכנות שיודעות לעשות את זה לא הצלחתי למצוא מי פותח את זה כל הזמן, עד שבסוף הצלחתי להעיף את הקובץ הזה לכל הרוחות. (לא זוכר כבר) אגב, ניסיתי עם אנטי וירוס, (AVG) והוא לא הכיר אותו. זה הרגיז במיוחד כי כל הזמן הוא ניסה לגשת לכונן הדיסקטים (השד יודע למה) וזה מרעיש.

הוי זה נשמע ממש מפחיד.

אתה יכול לפרט על זה קצת יותר? בחיים לא נתקלתי בוירוס.
מה זה נקרא פתח שמות של תהליכים שקימים כבר? האנטי וירוס שלך מספיק חזק?

MTench

New member
אני מפרט

ניסיתי לסגור את התהליך ממנהל המשימות, והוא כל הזמן שיכפל את עצמו לעוד תהליכים. והיה קשה לזהות את התהליכים שלו, כי הוא נתן להם שמות כמו של תהליכים שפתוחים כבר במערכת, כמו למשל winamp.exe היה פתוח, אז הוא נתן כזה שם לעצמו וכך בילבל אותי.

P s y 4 l i f e

New member
לגבי אנטיוירוס + עיצה טובה

אני מציע לכם להשתמש רק ב Kaspersky או ב - NOD32 ולא בשום אנטיוירוס אחר. מצד אחד אם תסתכלו על העובדה שבוני האנטיוירוס עושים מזה כסף תבינו שמצד שני אם לא היו וירוסים בשוק הם היו מחוסרי עבודה. אז יש תוכנות ויש תוכנות, יש חברות ויש חברות, ויש גם כאלו חברות שמפיצות וירוסים ואנטיוירוסים במקביל... בלי שאף אחד יודע. לגבי העניין ההוא של התהליכים - יש תוכנה שנקראת process explorer http://download.sysinternals.com/Files/ProcessExplorer.zip היא פחות או יותר כמו ה- Task Manager של ווינדוס , אבל יותר מתוחכמת מכיוון שהיא מראה כל פרט אפשרי על כל תהליך שרץ לך במחשב. כמו-כן היא מראה גם איפה כל תהליך יושב לך על המחשב , כך שאם לדוגמא אתם לא מכירים את הקובץ שפועל, תלכו לתיקיה שבו הוא נמצא תחקרו ושימו לב אם זה משהו שאתם משתמשים בו, אם לא - עושים Kill Process Tree דרך ה ProExp ואז מוחקים מהתיקיה שהוא נמצא בה . אם כן - פשוט משאירים ולא נוגעים. אז בגדול מה שאני אומר פה, תריצו על המחשב, ותתחילו לעשות לו ניתוח קיסרי :)

P s y 4 l i f e

New member
ועוד הערה חשובה

שמתעסקים בתוכנה - אסור להפסיק תהליכים מבית MICROSOFT, שימו לב טוב טוב איזה תהליך אתם מפסיקים ואיזה לא, כי זה יכול לגרום לריסטארט סתמי ומעצבן של המחשב. וכמובן, לא למחוק בטעות קבצי מערכת חשובים. בהצלחה

P s y 4 l i f e

New member
ולא לשכוח עידכונים

לא לשכוח תמיד לעשות עידכונים למערכת הפעלה, שיש בהם הרבה עידכוני אבטחה וכאלה. עבודה עם פיירוול של ווינדוס לדעתי - חובה. כל השאר פחות או יותר , תלוי בכם. להגיע בקלות לעידכונים פשוט נכנסים לדפדפן tools ->windows update רצוי לעשות את ה- express [מהיר] כדי שיילך חלק, אם חסרות לכם תוכנות החשובות להפעיל אפליקציות מסוימות כנסו ל custom [מותאם אישית] ותבחרו את העידכוני software [תוכנה] שברצונכם להתקין. חלק מהעידכונים[בד"כ האחרונים ברשימה] לא יותקנו בהצלחה מכיוון שהם ישנים מדי, ויצאו להם גרסאות יותר חדשות/בטוחות - אז לא להלחץ אם זה קורה [בערך 5-10 עידכונים אחרונים].... בהצלחה

MTench

New member
לפעמים זה דווקא כן כדאי

כלומר כשאני מנסה לעשות ריסטרט והמחשב התקוע הזה לא מסכים, אז אני סוגר את כל התהליכים בשם svchost ואז המחשב כופה ריסטרט. (כן, אני יודע, shutdown -s now. לפעמים יותר נוח לי ככה)

טוב,אז

יש לי את האנטי וירוס שהזכרת: Kaspersky וואלה נשמע טוב התוכנה זשהזכרת,מאיפה אני יכולה להשיג אותה?

MTench

New member
בוודאי שהשתמשתי בProcess Explorer

אבל הוירוס הזה היה מתוחכם במיוחד, ולקח לי הרבה זמן למצוא אותו. בקשר לאנטי וירוס - avg זה בחינם ומספיק טוב בשבילי. אין לי כוח להתווכח באינטרנט עם כל אחד שבטוח שהתוכנה שלו היא הטובה היחידה, בד"כ עם הוירוסים הנפוצים כל תוכנה תסתדר, ועם אלה שלא אני בסופו של דבר אצטרך להתמודד לפעמים לבד, ובסה"כ לא קורה לי כ"כ הרבה פעמים להפגש עם וירוסים. (אא"כ הגעתי מראש עם מצב רוח קרבי והורדתי כל מיני קראקים מכל מיני אתרים מפוקפקים, שאני כבר מראש יודע להתכונן)

תתחדשי!

חלק מכללי הברזל הם: לא לגלוש לאתרים מפוקפקים, (ודי לחכימא ברמיזא) לקנות אנטי וירוס! (לא להוריד, לא לפרוץ, לא להשאיל, לא להעתיק, ולא להגיד מחר) ככה אפשר לגלוש בלי סוף. תנסי להיזכר מתי נכנס וירוס למישהו שאת מכירה ושקנה אנטי וירוס.

למעלה