שאלה..

שאלה..

אני דיי בסטרס עם עצמי ולא ממשהו ספציפי אלא מהחיים.. אני חושבת שמדיטיציה תוכל לעזור לי.. מעין התרגעות נפשית כזו.. אז עצות איך מתחילים
ואיך נכנסים לזה

Mist2

New member
מדיטציה זה לא כדור נגד כאב ראש

את אמורה להתמודד עם החיים ולא לברוח מהם. אם את מחפשת משהו שבעזרתו תוכלי לברוח ולא להתמודד, אני חושב שאת פונה לכיוון הלא נכון. אם את מעוניינת לרכוש כלים שיעזרו לך להבין יותר ולהתמודד טוב יותר, אז המון הצלחה.

אולי את יכולה לפרט קצת

מה זה אומר סטרס מהחיים? באיזה אופן סטרס מהחיים בא לידי ביטוי? אין לי ספק שמדיטציה תתרום לך המון הרבה יותר מטיפול בסטרס

זה זמן טוב לפרק את הסיפור הארוך

הנה קישור למדיטציה שתוכלי לתרגל בנוסף אני מציע לך בלי קשר למדיטציה לגשת לפורום אימון אישי ו/או מאמנים אישיים כאן בתפוז עבודה עצמית איננה הנתקות מהסיפור הארוך אלא פתיחה שלו והתבוננות פנימה בהצלחה ואגב, אם את לא מסתדרת עם עצמך הכי טוב תשחררי את עצמך לדרכו ותשארי רק את

הצופה.

New member
אדם במתח אינו יכול לעשות מדיטציה

המחשבה תברח לו עוש לפני שהתחיל יש לבצע חקירה לפי בירון קייטי ורק אחרי כן שהשורש של הסבל מובן ניתן להתחיל להתבונן

dharmax

New member
->

מנסיוני והבנתי, זה לא נכון, הצופה. אני חושב שאתה מדבר על סוגים מסוימים של מדיטציה, אבל אפשר להתחיל מסוגים אחרים, שבהחלט ניתן לבצע גם במצב של מתח, וכך לפוגג אותו (זמנית) ולאפשר עבודה עמוקה יותר. חבל שאתה יוצא בקביעות נחרצות כל כך. ברכות

הצופה.

New member
כשהבית בוער מכבים את האש

ולא מנסים לדמיין את גן העדן זה סוג של ניפרדות מה שאתה מציע(לפוגג זמנית) זה להתעלם מהבעיה וה בילתי אפשרי אולי באמצעים מכאניים כמו תרופות או מכות חשמל... הצעתי ביירון קייטי אולי אתה לא מבין את זה אבל זה כולל הכל (אבחנה, ריכוז, חקירה לתוך העצמי) וזאת דרך "הבעיה" ולא ע"י עקיפה... אני מכבד את דעתך למרות שלפי נסיוני התעלמות יוצרת נפרדות!

dharmax

New member
->

אפשר להתחיל בצורות שונות. הצורה האידאלית, תלויה באופיה שלך. אם את אדם עצמאי בלימודיו, למשל, אז את יכולה להתחיל לנסות דברים בבית. בכל מקרה הייתי ממליץ על שילוב של משהו כמו טאי-צ'י, צ'י-קונג או האטה-יוגה במקביל. הייתי ממליץ גם על קריאה של ספרים מעוררי השראה ונותני רקע, כמו "מבוא לבודהיזם", "מה שלימד הבודהא" או "דרך הלב" - ספרים שהם מתונים מבחינת התובענות, ויחד עם זאת בעלי ערך מעשי רב. אם את אדם שאין לו בעיה עם מסגרת, אני ממליץ על סדנה כמו אלו שמציעים בעמותת ידידי הדהרמה, העמותה הישראלית לויפאסנה, רנגונג ישי גומדה, עמותת תובנה וכו'. בכל מקרה, אחרי או במקביל, רצוי להצטרף לקבוצה של מתרגלים ותיקים, שחוקרת גם את התרגול עצמו וגם את היומיום... כמה דברים להמנע מהם: גורואים בשם עצמם, ניו-אייג', "מדיטציה טרסנצנדנטלית" וכתות שונות, הפורום הזה. ברכות והרבה הצלחה

למעלה