שאלה ....

מאי טאי

New member
שאלה ....

אני לפני גיוס והייתי בגיבוש טיס וחובלים. בגיבוש חובלים התעלפתי אחרי מסע של 6 ק"מ...אחרי זה עבדתי על מרחקים ארוכים והתופעה לא חזרה על עצמה. בגיבוש טיס התייבשתי ולכן פסלו אותי מהמשך ההשתתפות. הרופא אמר שכנראה יש קשר בין שני המקרים ויכול להיות שיש סף מסויים שהגוף שלי לא עומד בו. רציתי לדעת, האם אפשר לשנות את הסף ע"י כושר גופני ואם כן איזה תרגילים אני צריכה לעשות כדי להכנס לכושר טוב שלושה חודשים בערך.

אלי ו.

New member
לאיזה רופא הלכת?

האם הוא רופא ספורט? זה הדבר הראשון שהייתי עושה -- מתייעץ עם רופא ספורט. האם את חושבת שבגיבוש הראשון ההתעלפות היתה כתוצאה של התיבשות? אם לא, אני לא מבין למה הרופא מקשר בין 2 הארועים. אני גם לא מבין מה הקשר בין ה"סף" להתיבשות שיכולה לקרות לכל אחד. שיפור הכושר האירובי, כמו שאת כבר עושה יעזור. (לא לשכוח לשתות הרבה בגיבוש גם יעזור)

מאי טאי

New member
הרופא...

הוא רופא ירפ"א (של חיל האויר). בגיבוש הראשון ההתעלפות היתה כתוצאה מנשימה לא נכונה (היפר ונטילציה) ובגיבוש השני התייבשות. העניין הוא שהוא קשר בין שני המקרים משום שהוא טוען כי ישנו סף יכולת מסויים לכל גוף וכנראה הסף הזה הביא לשני המקרים כי לפי טענתו לא כל אחד מקבל סחרחורת וטשטוש מהתייבשות וכנראה יש לי רגישות כלשהי. לכן אני רוצה לדעת מה עלי לעשות מבחינת כושר כדי לשנות את "הסף" יכולת שלי.

אלי ו.

New member
הייתי מתיעץ עם רופא ספורט

אין לנו מושג עד כמה הרופא מירפ"א מבין בנושא כושר וספורט. שיפור כושר זה מה שעשית, לרוץ יותר רחוק, יותר מהר. אפשר לעשות אימוני אינטרוולים (שילוב של ריצה קלה וריצה מהירה) וכד´. שיפור הכושר = שיפור היכולת ׁ--זה עברית, לא ספורט. "סף היכולת"? לא ידוע לי מה התכון המשורר.

למעלה