שאלה

מצב
הנושא נעול.

doni26

New member
שאלה

שאלה
אנחנו לקראת התחלת התהליך עדיין הכל מפחיד ומבהיל יש עוד מלן שאלות ודברים לא ברורים אבל רציתי לשאול משהו אתכן שיש לכן כבר ילדים שנולדו בתהליך שכזה האם תספרו לילד שלכם שהוא נולד מתרומת ביצית??????????

ברוכים הבאים לבתינו החם

שאלה
אנחנו לקראת התחלת התהליך עדיין הכל מפחיד ומבהיל יש עוד מלן שאלות ודברים לא ברורים אבל רציתי לשאול משהו אתכן שיש לכן כבר ילדים שנולדו בתהליך שכזה האם תספרו לילד שלכם שהוא נולד מתרומת ביצית??????????
ברוכים הבאים לבתינו החם

קודם כל ברוכים הבאים לבתינו החם
אני חושב שאני כן אספר לבת שלי שהיא מתרמת ביציות אבל אני אעשה את זה בצורה הדרגתי וכאשר היא תהיה בגל המתאים. קיימים מאמרים ופורומים בנט שמסבירים כיצד לבצע את זה בצורה הטובה ביותר. הסיבה העיקרית היא לשסודות יש נטיה להתגלות וכאשר סוד כזה מתגלה לנער או לבוגר זה מן בגידה באמון בינך לבינו. אני מקשר אותכם לשתי מאמרים שנכתבו בנושא בעקבות קבוצת תמיכה שהתקיימה לפני כמה חודשים טובים הדנות בידיוק בנושאים אילו. ברוכים הבאים ובהצלחה כאשר תהיו לכם עוד שאלות אנחנו פה לעזור ולתמוך ונשתדל לענות
בצורה האמינה ביותר. רק זכרו אנחנו פה בפורום לא רופאים וכל מה שיאמר ונאמר כאן הינה על סמך נסיון של חברי הפורום שחבו את התהליך הזה בעצמם. המון המון בהצלחה וברוכים הבאים

פיש10

New member
ברוכה הבאה לפורום ../images/Emo151.gif

שאלה
ברוכה הבאה לפורום

אני התחלתי התהליך לפני כשנה באמת מבהיל בגלל הלא נודע. ברגע שתכנסי לעמודי הפורום ותתחילי לדפדף הדברים יתבהרו ותראי שהשד לא נורא כל כך. אין לי עוד ילד שנולד בתרומה, למרות שאני בהריון שבוע 23. אני לא כל כך מתעסקת היום בשאלה לומר מתי ואיך כי זה כל כך מוקדם! כמו שאני מכירה את עצמי ואת בן זוגי אין לנו סודות מאף אחד ובאיזה שהוא שלב בטח נספר לילד ולאחיותיו... זה מתבקש! אבל עכשיו והיום בשביל מה זה טוב?1 למשל...מה יבינו הבנות שלי בנות ה-12,9 - זה לא משהו שהם יצליחו להבין ואולי עלול להלחיץ אותם. בשביל מה אבא שלי השמרן והלא צעיר צריך עכשיו לדעת ולדאוג? והחברים, מה זה ענינם? כשקבלתנו בעלי ואני החלטה ללכת על המסלול שתפנו רק את אמי (אפילו לא את אמא שלו) בגלל מערכת יחסים קרובה שיש לי איתה ובשביל התמיכה הנפשית זהו... בעוד 15 שנה, אלוהים גדול! בהצלחה בהמשך בדרך!

ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

ברוכה הבאה לפורום

אני התחלתי התהליך לפני כשנה באמת מבהיל בגלל הלא נודע. ברגע שתכנסי לעמודי הפורום ותתחילי לדפדף הדברים יתבהרו ותראי שהשד לא נורא כל כך. אין לי עוד ילד שנולד בתרומה, למרות שאני בהריון שבוע 23. אני לא כל כך מתעסקת היום בשאלה לומר מתי ואיך כי זה כל כך מוקדם! כמו שאני מכירה את עצמי ואת בן זוגי אין לנו סודות מאף אחד ובאיזה שהוא שלב בטח נספר לילד ולאחיותיו... זה מתבקש! אבל עכשיו והיום בשביל מה זה טוב?1 למשל...מה יבינו הבנות שלי בנות ה-12,9 - זה לא משהו שהם יצליחו להבין ואולי עלול להלחיץ אותם. בשביל מה אבא שלי השמרן והלא צעיר צריך עכשיו לדעת ולדאוג? והחברים, מה זה ענינם? כשקבלתנו בעלי ואני החלטה ללכת על המסלול שתפנו רק את אמי (אפילו לא את אמא שלו) בגלל מערכת יחסים קרובה שיש לי איתה ובשביל התמיכה הנפשית זהו... בעוד 15 שנה, אלוהים גדול! בהצלחה בהמשך בדרך!
ברוכה הבאה

גם אני בדעה שלכל סוד יש רגליים ויכול להגיע לאוזנם של ילדינו אני בדעה שבבוא היום אנחנו נספר להם ברמה פשוטה שיוכלו להבין טיבעו של סוד להיתגלות ואני לא רוצה לתת הרגשה השיסתרנו משהו. איך עושים את זה כשנגיע לגשר אני בטוחה שנחצה אותו בביטחה .

a17

New member
אני עדיין לא הגעתי לשלב של

שאלה
אני עדיין לא הגעתי לשלב של
לחשוב על זה...דייה צרה בשעתה, ויש לי כל כך הרבה צרות אחרות כרגע

גולה1

New member
הילדים שלנו עדיין אצלי בתנור

שאלה
הילדים שלנו עדיין אצלי בתנור
ואנחנו מתלבטים האם לספר או לא. לדעתי באיזה שהו שלב כן נספר כי כמו שכולם אמרו סודות לא מסתירים וזה יכול איך שהוא להגיע אליהם ואז באמת זה לא נחמד. עדיף שההורים יספרו אז כשנראה שהגיע הרגע אני מאמינה שנספר, או שלא טוב נראה.

אני מקווה שאגיע לשלב שאתלבט

שאלה
אני מקווה שאגיע לשלב שאתלבט
כי לצערי לנו עדיין לא הצליח אבל בינתיים אנחנו שמרנו מסוד פרט למשפחה שלי ולחברים קרובים. המשפחה שלו לא יודעים עדיין ואני רוצה בינתיים לשמור על זה ככה. אני חשבתי על זה בכל זאת וקשה לי עם הרעיון של לספר. מפחדת מזה קצת. אבל הנושא של סוד הוא באמת בעייתי אז כנראה שמתישהו לא תיהיה ברירה. אני רוצה לספר לכם ששמעתי שיחה בתוכנית של ורדה שבה אישה שיש לה ילדה מתרומת ביצית סיפרה שבעלה או הגרוש שלה (לא שמעתי את השיחה מההתחלה אז לא יודעת בת כמה הילדה והאם האישה גרושה) איים לספר לילדה שהיא מתרומת ביצית. האמא לא ידעה מה לעשות ואיך להתמודד וזה היה נורא כואב לשמוע את זה. מה שני אומרת ששמירת סוד באמת עלולה ליצור מצבים קשים וכואבים ולכן יכל מאד להיות שבאמת כמו שנאמר כאן עדיף לספר.

אני מאד בעד לספר את האמת

שאלה
אני מאד בעד לספר את האמת
בכל דבר וענין. וכשיגיע הגיל המתאים אספר לקטנה על כך. אצלי זה יותר מורכב כי גם אין לילדים שלי אבא. אז יצוצו שאלות בעניין הזה הרבה לפני שאצטרך להתמודד עם "הצד שלי"... בכל מקרה, אצל 2 יהודים תמצאי 3 דעות. והחשוב הוא קודם כל להצליח להרות. אחר כך להצליח ללדת. ואחר כך תגבשי לך החלטות עם כל הנוגעים בדבר על פי הנכון לתא המשפחתי שלך ולא על פי מה שנכון למישהו אחר.

ronitili

New member
אני מאד מסכימה עם אור כוכב הצפון../images/Emo70.gif

אני מאד בעד לספר את האמת
בכל דבר וענין. וכשיגיע הגיל המתאים אספר לקטנה על כך. אצלי זה יותר מורכב כי גם אין לילדים שלי אבא. אז יצוצו שאלות בעניין הזה הרבה לפני שאצטרך להתמודד עם "הצד שלי"... בכל מקרה, אצל 2 יהודים תמצאי 3 דעות. והחשוב הוא קודם כל להצליח להרות. אחר כך להצליח ללדת. ואחר כך תגבשי לך החלטות עם כל הנוגעים בדבר על פי הנכון לתא המשפחתי שלך ולא על פי מה שנכון למישהו אחר.
אני מאד מסכימה עם אור כוכב הצפון

במיוחד עם המשפט האחרון - שמתאים לרוב תחומי החיים. אשה חכמה את, אחותי

אדוינה

New member
ברוכה הבאה דוני!

שאלה
ברוכה הבאה דוני!
אין ספק שהכל נראה מפחיד ומבהיל בהתחלה.אני זוכרת את ראשית דרכי ,כשלא היה הפורום הזה,וכמה היינו אבודים... אבל אחרי שלב האבל,עוברים הלאה ומתמודדים עם מה שיש.לגבי השאלה אם לספר לילד,עוד לא גיבשנו דעה. שיהיה לך בהצלחה! אנא הישארי ועדכני.

בעקרון, כנראה שכן

שאלה
בעקרון, כנראה שכן
אבל גם אצלי (כמו חלק מהנשים) זו תרומה כפולה. ולא מצאתי שום ספרות שמתייחסת לנושא הכפול. בכל מקרה גם אם יצליח לי- לוקחת בחשבון שיש לי כמה שנים לחשוב על זה עד שאצטרך להחליט איך ומתי

doni26

New member
לדעתי לא

בעקרון, כנראה שכן
אבל גם אצלי (כמו חלק מהנשים) זו תרומה כפולה. ולא מצאתי שום ספרות שמתייחסת לנושא הכפול. בכל מקרה גם אם יצליח לי- לוקחת בחשבון שיש לי כמה שנים לחשוב על זה עד שאצטרך להחליט איך ומתי
לדעתי לא
אני דוקא חושבת שלא ....כנראה היחידה שחושבת ככה ???... מאוד מטריד .... לא יודעת אני חושבת שזה שלי לכל דבר 9 חודשים בבטן שלי עכשיו הוא בני לכל דבר אז למה בעצם??זזה לא שקר בכל המאמרים שקראתי מוזכר שהאם שנושאת את התינוק בבטנה היא האם אז למה יש לי רגשות אשמה שאם לא אספר אז זה נורא...?

ROSMARY

New member
אני בדעה של דוני

לדעתי לא
אני דוקא חושבת שלא ....כנראה היחידה שחושבת ככה ???... מאוד מטריד .... לא יודעת אני חושבת שזה שלי לכל דבר 9 חודשים בבטן שלי עכשיו הוא בני לכל דבר אז למה בעצם??זזה לא שקר בכל המאמרים שקראתי מוזכר שהאם שנושאת את התינוק בבטנה היא האם אז למה יש לי רגשות אשמה שאם לא אספר אז זה נורא...?
אני בדעה של דוני
אני כבר על ההחתלה החלטתי שאני לא מספרת לאף אבל אף אחד חוץ ממני ומבעלי . אם וכשאהיה אמא לבייבי מתרומה הוא יהיה שלי לכל דבר למרות החוסר של הגנטקיה שלי . כך החלטתי ובלי נדר כך יהיה . אבל כל אחד שיעשה את מה שהוא ירגיש . אמרתי לעצמי אני אזרוק אחרי שאלד כל מסמך אבל הכל שלא יהיה שום זכר לנושא בכדי שלא יתגלה בדרך זו . רוזמרי

doni26

New member
לא קל

אני בדעה של דוני
אני כבר על ההחתלה החלטתי שאני לא מספרת לאף אבל אף אחד חוץ ממני ומבעלי . אם וכשאהיה אמא לבייבי מתרומה הוא יהיה שלי לכל דבר למרות החוסר של הגנטקיה שלי . כך החלטתי ובלי נדר כך יהיה . אבל כל אחד שיעשה את מה שהוא ירגיש . אמרתי לעצמי אני אזרוק אחרי שאלד כל מסמך אבל הכל שלא יהיה שום זכר לנושא בכדי שלא יתגלה בדרך זו . רוזמרי
לא קל
חלק מההתמודדות זה מהסביבה ההסתרה הזאת מהחברים מהמשפחה זה נורא וזה אול אותי....

בכל מהלך ההריון שלי ביקשתי מכל

אני בדעה של דוני
הרופאים שלא יציינו בשום מקום את העניין וכולם "זרמו" עם זה והסכימו ולא ציינו זאת במחשב או בשום תכתובת כלשהי. גם לא בבית החולים כשהגעתי ללדת. אך לילדה אני חייבת לומר. זו הרגשתי בכל אופן. מה שבטוח זו החלטה שמתקבלת פה אחד

ROSMARY

New member
אור כוכב הצפון

הרופאים שלא יציינו בשום מקום את העניין וכולם "זרמו" עם זה והסכימו ולא ציינו זאת במחשב או בשום תכתובת כלשהי. גם לא בבית החולים כשהגעתי ללדת. אך לילדה אני חייבת לומר. זו הרגשתי בכל אופן. מה שבטוח זו החלטה שמתקבלת פה אחד
אור כוכב הצפון
אני חשבתי את בדיוק מה שאת כתבת . לבקש מהרופאים לא לציין שום דבר הקשור לתרומה - אלה הפריה - שלא אכפת לי . אני אפילו דמיינתי כשאני אלד וישאלו אותי אני אגיד שזה מהפריה וזהו . לא רוצה להגיד בכלל בכלל גם לא בהמשך .

אני אומרת לכולם שזו הפריית מבחנה

אור כוכב הצפון
אני חשבתי את בדיוק מה שאת כתבת . לבקש מהרופאים לא לציין שום דבר הקשור לתרומה - אלה הפריה - שלא אכפת לי . אני אפילו דמיינתי כשאני אלד וישאלו אותי אני אגיד שזה מהפריה וזהו . לא רוצה להגיד בכלל בכלל גם לא בהמשך .
שנעשתה בחו"ל.

אני אהיה חייבת לספר

שנעשתה בחו"ל.
אני אהיה חייבת לספר
לי לאחותי ולאמא שלי יש את אותה הבעיה.לאמא שלי בגיל 30 הפסיק המחזור ולא היו יותר ביציות.זה אחרי שהיא ילדה 3 ילדים.לי יש בת ביולוגית בת 4 שאני אספר לה על הבעיה בגיל צעיר שכשהיא תתחתן אני אמליץ לה מראש להקפיא עוברים אם היא לא תרצה ילדים בשנים הקרובות.ואז מן הסתם אם יהיה לי ילד/ה מתרומה הם ידעו.ואם זו תהיה בת אותה אני לא אדריך להקפיא עוברים.בקיצור מסובך.

מצב
הנושא נעול.
למעלה