שאלה

contrapunkt1

New member
שאלה

אשרי האדם השלם עם מיניותו , אני מאחל הרבה אושר ואהבה אינסופית לכל באי הקהילה ההומולסבית (לא בציניות) אני לא חלק מהקהילה אמנם אבל בהחלט מקבל שונות , כל ההקדמה הנפחנית הזו באה כדי שתבינו את המקום לשאלתי הבאה... האם הייתם יוצאים לתמוך במצעד גאווה בכפר ערבי או דרוזי באותה לחימה שאני משער שאתם תומכים במצעד בירושליים? מדוע אתם לא יוזמים מצעד כזה במגזר הערבי ששם מצב ההומואים והלסביות הרבה יותר גרוע...? סלחו לי אבל זה קצת צבוע מצדכם וקרנפי לעלות על ירושליים בחסות המשטרה ולהתעמת עם אוכלוסיה חלשה וענייה יותר יחסית , כמו החרדים... אני מתנצל מראש על ההכללה אבל רציתי לקצר ...

ItsikH

Member
חלשה ועניה - הקוזאק הנגזל ראשית - דבריך על "המגזר" מראים חוסר הבנה, אפילו במגזר הדרוזי (אפילו?) מצב ההומואים והלסביות טוב יותר מאשר במגזר החרדי. אפשר לצעוד בכפר דרוזי או ערבי בבטחון יחסי בהשוואה למה שקורה בירושלים. ואם כבר, כדאי שתפנים - מדובר במיעוטים שונים מאוד. ה"אוכלוסיה החלשה והעניה" הזו, כדבריך, עסוקה מאוד בהכפפת כל המדינה למרותה, והיא מתקוממת על כך שיש מי שמסרב לרקוד לפי חלילה. העוני האישי של חבריה נובע מכך שהם מתבטלים באוהלה של תורה, ובמקביל מגדלים ילדים בסיטונות מבלי שיהיו להם האמצעים לדאוג להם ("אלוהים ידאג", כלומר החמורים החילוניים), וכאשר אחוז ידוע וקבוע בקרב הילדים והילדות האלו הם הומואים ולסביות כמובן. להתעמת? אין שום דבר במצעד כנגד החרדים. החרדים הם אלו שבוחרים להפגע ולשנוא את הצועדים.

contrapunkt1

New member
תשמע בן אדם

ממה שאני מכיר , ואני מכיר (בין אם זה מאוניברסיטה או מסגרות אחרות) מצב ההומואים במגזר הערבי הוא גרוע... ועצם העובדה שעד היום לא היה אף מצעד גאווה בעיר ערבית בכל העולם הערבי (אפילו בביירות)אולי מראה על זה... למה לא תיקח יוזמה ותארגן מצעד גאווה בדלית אל כרמל או רמאללה(עיר חילונית מאד)... ברור לי שלא צריך להכליל אני אישית מכיר גם ערבים שמקבלים את הנושא בפתיחות אבל דחילאכ , להגיד שהומו שנכנס להתפלל במסגד יקבל יחס יותר טוב מהומו שנכנס להתפלל בבית כנסת?

W a r r i 0 r

New member
../images/Emo119.gif ידידי,

לדעתי, בדיוק כמו שאני לא יעשה מצעד בשכונה חרדית, אני לא יעשה מצעד בשכונה\עיר ערבית. למה זה? לא כי חלילה אני מזלזל בגורל הגייז באותם המקומות, או באנשים המתגוררים שם, אלה בגלל שפשוט הגישה לאנשים, לקהילה, למקום עם יותר דעות קדומות חייבת להיות יותר איטית והדרגתית, מאשר כאשר עובדים מול חברה פתוחה יותר (כמו החברה החילונית בארץ) אני הייתי פועל באופן הסברתי מאסיבי במקומות אלו. כמו כן מי שצריך לקחת חלק פעיל מאוד בעניין הם גייז ששייכים למגזר הערבי, ותומכיהם. מישהו שיכול לחדור אל עובי הקורה של המנטליות המקומית. דבר נוסף, שחשוב מאין כמוהו לדעתי, זה להעיף כל סיממן פוליטי אחר מעצמינו, ולהתמקד בהסברת הנושא הגאה בלבד.

W a r r i 0 r

New member
../images/Emo119.gif שכחתי רק לציין דבר אחד.

בעיני, המצעד הוא הפגנת זכויות ותו לא. והפגנה צריכים לעשות במקומות ראשיים, עדיף מול מוסדות ממשלתיים ומדיניים.

ItsikH

Member
הכללות דאלית אל כרמל - כפר דרוזי. לרמאללה, כמו גם לעזה, עדיף לא ללכת מטעמים שאין להם קשר למצעד, ואפשר לדון על זה במקום אחר. העובדה שהומואים מדוכאים בכל רחבי העולם הערבי אינה רלוונטית לתחומי המדינה - כאן מצבם ללא ספק טוב יותר, וטוב שכך. בכפר ערבי תוכל לצעוד ביתר קלות מאשר בשכונה חרדית (שם זה ממש לא יעלה על הדעת). "הומו שנכנס להתפלל" - בית כנסת או מסגד, לא ממש משנה, הומו שייכנס ויצהיר שהוא הומו לא יתקבל בברכה, בלשון המעטה, למעט בבית כנסת רפורמי. בפועל מתפללים הומואים ולסביות במסגדים ובבתי כנסת, אבל הם כמובן בארון. ובענין "הקוזאק הנגזל" - החרדים כפרטים הם באמת אוכלוסיה חלש ועניה, לרוב מבחירה (עד כמה שרעיון הבחירה מוכר להם). כקבוצה, מדובר בקבוצה אלימה ודורסנית.

fef24

New member
../images/Emo60.gif מצטרף לקודמי ומוסיף

המצעד הוא לא נגד החרדים... לא נגד אף אחד אחר לא נגד היהדות לא נגד שום דבר המצעד הוא כן בעד סובלנות כן בעדזכויות של אנשים שנרמסו תחת גלגלי הטיעון הדמוגרפי כן בעד הרצון שלי להסתובב ברחוב בלי שאצטרך לפחד מהסובבים אותי כן בעד הרצון להיות אני, על "הטוב" ועל "הרע", בלי להישפט ע"י הסביבה כן בעד אותם ילדים שמפוחדים מסביבתם וחושבים שאין עוד אף אחד כמוהם... כן בעד חופש הביטוי במדינה שלי, בעיר הבירה שלי ואני יכול להמשיך עוד הרבה, תגיד אם זה לא הספיק לך...

Elsewhere

New member
אזהו, שהם לא.

אף אחד לא צועד להם בשכונה, בבניין או בחצר הבית. המצעד נערך בחלק החילוני של ירושלים. ובדיוק כמו שאף אחד לא ימנע ממני, בחור צעיר שאין לו הכנסה רצינית ועמוקה, לצעוד בסביון, כך הם לא צריכים למנוע ממני לצעוד בירושלים. ירושלים היא לא רק לחרדים. ואף ארחיב ואומר - ירושלים היא של כולנו. ירושלים היא בירת המדינה שלי, ושם שוכנת הנהגת המדינה שלי. ואם אני רוצה להפגין למען זכויותי, למה שלא אוכל לעשות זאת בבירת המדינה שלי? ביום בו ירושלים לא תהיה בירת ישראל יהיה היום בו אני אפסיק להילחם על זכותי לצעוד שם.

orrr18

New member
לא, לא הייתי יוצא למצעד גאווה בכפר דרוזי

כי כפר דרוזי לא מסמל שום דבר מבחינתי... אתה, ועוד רבים כמוך מפספסים פה את הנקודה החשובה ביותר... מצעד הגאווה, מעבר להיותו פסטיבל או קרנבל ם הפנינג גדול בסיום, כי שמנסים להראות אותו, הוא בבסיסו קודם כל הפגנה! מספיק ביקור אחד במצעד גאווה בשביל לראות את השלטים המונפים בו ולהבין שזה אולי יום של קרנבל, אך זוהי הפגנה למען שיוויון זכויות, סובלנות חברתית ופלורליזם... העובדה שאופי המצעד הוא קרנבלי יותר, הוא בכדי להפוך את ההפגנה למשהו קצת שונה, שימשוך אליו יותר אנשים ויקרב אליו גם כאלה שהם לאו דווקא חברי הקהילה... זה נכון שגם בכפרים ערבים או דרוזיים יש בעייתיות עם קבלת האוכלוסיה הגאה, אבל מצעד גאווה לא מתקיים בכל עיר וכפר בארץ... ירושלים היא לא סתם עיר, ירושלים יא סמל... ירושלים היא עיר הבירה של המדינה, ומעבר להיותה עיר קדושה לשלוש הדתות, היא גם עיר קדושה לערכיה הדמוקרטיים של מדינת ישראל. בירושלים שוכנת כנסת ישראל, בית המשפט העליון וכל מוסדות המדינה העיקריים... אין מקום אידיאלי יותר לערוך בו מחאה, ולבקש סולידריות וסובלנות כלפי האחר מאשר ירושלים בירתינו... ירושלים בשבילי היא לא החרדים, והסיבה לקיום המצעד בירושלים הוא לא יציאה נגד הקהילה החרדית המכובדת שחיה בעיר (ואין לי שום בעיה איתה)... ולכן, דווקא ירושלים היא המקום האולטימטיבי לקיום מצעד מחאתי ודרישה לשיוויון זכויות כלפי החוק.

למעלה