שאלה :)

ofrishayn

New member
שאלה :)

שלום לכולם
יש לי כלב שנה בערך, ותמיד תהיתי עם מה הוא מעורב! הלברדור ברור, אבל השאלה היא מה עוד מתחבא לו שם :) (לא שאלה דחופה או משהו, סתם מעניין לדעת)

AllRed

New member
שימי יפיפה!!

אני מת על שחורים!
למה צובטנים...? - האם ניסיתם כלי אילוף אחר?

ofrishayn

New member
תודה ../images/Emo9.gif

הוא היה בהתחלה עם קולר רגיל, ואז עברנו לחנק וכשזה לא עזר למה שיש לו היום.. רק עם הקולר הזה הוא מקשיב, אם לא הוא ממש משתולל לי וחסר משמעת לגמרי, זה כאילו שני כלבים שונים עם הקולר ובלעדיו

AllRed

New member
מזתומרת מקשיב?

למה לא ניסיתם האלטי? קולר צובטנים מתאים לכלבים בעלי אופי ספציפי ומהתמונה וממה שאת מתארת האופי שלו בדיוק הפוך מזה המתאים לצבטנים......הוא מושך בטיולים?

ofrishayn

New member
הוא כבר לא מושך

מאז שהוא עם הקולר הזה, וסלח לי על הבורות.. מה זה אלטי? וכשאמרתי שהוא לא מקשיב התכוונתי למשל שכשאני מטיילת איתו ויש אנשים שלא ממש רוצים שהוא ירחרח אותם וכשהוא מנסה להתקרב אני אומרת לו "שימי לא!" או משהו בסגנון הוא לא מושך לכיוונם או משהו, הוא מרפה (בניגוד למשיכות שהיו עם הקולר חנק).. סתם דוגמה

AllRed

New member
הבנתי....

האלטי זהו קולר אילוף שמתלבש על הפה ומאפשר שליטה על הכלב דרך הפה שלו. זה חוסך את הצורך בחנק/צבטנים בהרבה מקרים, פועל באופן פסיכולוגי על הכלב ולא באמצעות כאב, אין צורך במיומנות מיוחדת בשבילו כמו שצריך עם חנק וצבטנים. איני מכיר את המקרה שלך לכן אני לא קובע מה מתאים יותר. התעניינתי יותר בלמה המאלף החליט על צבטנים. העיקר שיש תוצאות ואתם מרוצים והכלב מאושר, כמו שהוא נראה בתמונות

למעלה