שאלה

שאלה ../images/Emo92.gif

שלומות :) שוקלת לעשות קורס צניחה שמוע שמעתי שמועות שצניחה מסוכנת לנשים-הרחם נפגע מהשינויים החדים בלחץ? אמנם אתם בטח לא הכי אובייקטיבים,אבל בכ"ז...
מראש וסופ"ש טוב ושקט

YakirD

New member
שמועות... שמועות..

יש הרבה שמועות שקשורות לצניחה חופשית... למשל..שבצניחה נושמים דרך העור, שבמטוס מפליצים בגלל הפרשי הלחצים ועוד ועוד.... אני לא רופא ולא יודע בקשר לרחם (באופן כללי עוד לא הבנתי את איבר המחשבה הזה) אבל זה נראה לי קשקוש. יש המון בחורות בצניחה חופשית ואני בספק אם מישהי מהן הייתה מסכנת את הסכוי להיות אמא. נראה לי הרבה יותר מסוכן שאשך יתפס ברצועת הרגליים. בכול אופן אני ממליץ לך בחום לא לוותר על קורס הצניחה. אין עוד חוויה כזאת. יום טוב.

oferbar

New member
למה, לא שמעת על...

צניחת רחם? איך זה קורה לדעתך?
ראיתי פעם 4 בחורות עושות צניחת רחם על רקע שקיעת דם...

YakirD

New member
אם לרחם!!!

אם לרחם היו רגליים...!!! בעצם לרחם יש רגליים... סתם , סתם... פמניסטיות תרגעו!!! אחי המלומד, אין ספק שהצדק בדבריך. אם רחם יכול לצנוח. כל אחד יכול. בשמחות. זאת לא המהירות שהורגת אלה העצירה הפתאומית!!!

orencs

New member
התנצלות

אני מקווה שהרושם שישאר לך מקהילת הצנחנים בארץ לא יהיה זהה לתגובות שקיבלת לעיל. התגובות הטיפשיות אינם משקפות או מייצגות. ********** חברה החלקתם על השכל?******************* אם אין לכם מה לומר/לכתוב אל תכתבו. קצת דרך ארץ. אורן.

בעניין השמועות...

ייתכן מאוד כי השינויים החדים שעובר הגוף במהלך הצניחה מעלים את הסיכון לפגיעה ברחם. באופן אישי מעולם לא חוויתי פגיעה שכזו למרות שכבר צנחתי אי אלו פעמים (טפו, טפו, טפו). אם הנושא מטריד את מנוחתך את יכולה לפנות לפורומים באתרים של מרפאות גניקולוגיות בבתי חולים שונים בארץ. בכל מקרה...מקווה מאוד שתחליטי לעשות את הקורס ונתראה באוויר.

yyogev

New member
מסתבר שאפשר

ראי לדוגמא בקישור המצורף, שהוא חלק מדיון די ארוך שהיה פעם בקבוצת הדיון rec.skydiving שמיים כחולים וצניחות בטוחות ירון יוגב

למעלה