שאלה

haydid1

New member
שאלה ../images/Emo9.gif

אני מאובחנת כבעלת אנדו' , עדין ללא לפרסקו' אני נוטלת גלולות באופן רצוף עם הפסקות אחרי כמה חפיסות. אני יודעת שכל פעם שאני לוקחת אנטיביוטיקה זה מערפל את האפקטיביות של הגלולות ולכן בד"כ כשאני לוקחת אנטיב' יש לי דימום שעובר לאחר מספר ימים. לאחרונה לקחתי 10 ימים אוגמנטין והיה לי מעט דימום שעבר לאחר כמה ימים. יותר משבוע לאחר מכן שוב התחיל לי דימום, ללא כל סיבה נראית לעין. וזאת יחד עם כאבי בטן והתכבצויות. זה בסדר? אני בסדר?? :)

טשומפי

New member
גלולות ודימום

הכל יכול להיות בכל מה שנוגע לגלולות ולדימום. אם לקחת גלולות לפרק זמן ארוך (אני מניחה שלא הפסקת את הגלולות בזמן הדימום עם האנטיב') אז בשלב מסויים הן מפסיקות להשפיע ומתחיל דימום. בנקודה הזו הדעות חלוקות - יש שממליצים להמשיך לקחת גלולות תוך כדי הדימום או להוסיף אסטרוגן תוך כדי נטילת הגלולות (ואז יכול לקחת יותר זמן עד שהדימום יפסיק). יש שממליצים להפסיק ולהתחיל מחדש אחרי הדימום. הגישה שלי (והיא לא המלצה רפואית) היא שהיות ומימילא צריך מדי פעם לעשות הפסקה אז אני הייתי לוקחת את הגלולות ברצף עד שהתחיל דימום שהעיד שהגלולות כבר לא משפיעות ואז הייתי עוצרת מקבלת וסת ואז מתחילה שוב (לא הייתי לוקחת 3 חבילות ואז הפסקה, אלא אמרתי לגוף שלי להגיד לי מתי הוא צריך את ההפסקה). כל זה במידה ואת לוקחת את הגלולות אכן לפרק זמן ארוך יחסית. אם זה לא כך או אם את מודאגת בכל מקרה - כדאי שתלכי להרגע אצל הרופא (רוב הסיכויים שממילא הוא יגיד לך שזה בגלל הגלולות, אבל אולי הוא יציע לך להחליף סוג אם הדימום מגיע מאוד מוקדם עם הסוג שאת לוקחת). טשומפי.

haydid1

New member
OK

זהו, שזה בדיוק זה, אני די כמוך.... אני נותנת לגוף שלי להגיד לי מתי... רק שהבעיה היא שעשיתי הפסקה כבר לפני 30 יום בדיוק. אז זה קצת מוזר... תודה בכל אופן על התגובה :)

למעלה